discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
paul
- Moderator

-
Calone scrie:Ce pot sa ti spun e ca dupa ce da frigul pe la noi cam dispar avatii , fata de vara cand fierbe apa , nu altceva .
Cel mai tarziu am prins in Noiembrie , dar am mai prins accidental si in Decembrie . cateoadata au si ei zile bune si iarna .
Pai daca e asa nu-mi ramane decat sa astept vara
Nu sunt nici pe departe asa de mare pescar de rapitor ca marea majoritate de pe forum

avat, ocazional am mai prins, dar doar ocazional pana anul trecut in decembrie, dar in decembrie cand am fost prima data ( in prima jumatate) a fost o nebunie... cu ce dadeam, aia urmarea. De atacat nu ataca tot timpul
Asta in decembrie.... Ma faci sa ma gandesc acum ce va sa fie in lunile de vara, sau la toamna

Uau... abia astept!
-
Michael
- Moderator

Rapala Skitter Pop are vreo 4-5 cm,e ok,dar si la 6 cm(cum zice oaie ca are),eu zic ca e ok.Daca ajungi sa stapanesti bine popperul,este foarte palpitant atacul la suprafata.Nici eu nu am prins prea multi rapitori la popper,dar dupa fiecare atac imi tremurau gladiolele(picioarele) de emotie.Avatul,pe perioada iernii,l-am mai prins la oscilanta recuperata foarte lent pe fundul albiei raului.
-
razvan
- junior

-
Ia spuneti fratilor, pt bibi ce fel de poppere se preteaza?
...legio poti sa folosesti fara probleme pt bibi....un rapala skitter pop de 4cm....sau un salmo pop de aceasi dimensiune....probabil vei zice ca sunt cam mari.....si eu tot asa credeam pana nu am vazut un spectacol cu multi bibani si popperele mai sus amintite....probabil ca ar fi mai potrivite niste poppere mai mici pt bibani ...dar eu de aste stiu...de aste iti spun...

...
numai bine....
-
paul
- Moderator

-
razvan scrie:...legio poti sa folosesti fara probleme pt bibi....un rapala skitter pop de 4cm....sau un salmo pop de aceasi dimensiune....probabil vei zice ca sunt cam mari.....
Ehe.. legio stie ca nu-s prea mari popperele de 4 cm Pai el a vazut ce bibani atacau voblerele in iarna pe Dumbrava... erau aproape cat voblerele, care aveau si ele...4 cm

-
razvan
- junior

-
fara indoiala, Paule , ca fiecare pescar de rapitor a prins macar o data in viata un peste cat voblerul sau oscilanta sau.....dar mai spectaculos ca la popper nu cred ca se poate prinde biban....salmo pop spargea apa ca titanicu' si bibanii sareau in jurul lui ca delfinii...

...
-
paul
- Moderator

-
razvan scrie:spargea apa ca titanicu' si bibanii sareau in jurul lui ca delfinii...

...

E buna tare!
N-am pescuit la popper niciodata, dar, referitor la salturi ca la delfini, asa sareau bietii obleti cand dadeau bibanii in ei

-
legio1083
- veteran

-
MAi fratilor si daca cioplesc un dop de pluta si-i infiletez o ancorita si daca ma enervez il si colorez un pic in alb si rosu oare nu pune botu' ?
Salmo... Tre' sa POP si eu unul din asta, cat mai repede!

Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi
-
gabor
- senior

-
Michael
- Moderator

Intadevar popperele sunt foarte spectaculos de pescuit cu ele,dar in cazuri in care se hranesc activ,la suprafata.Totusi,in majoritatea cazurilor,mai multe sanse ai la avat cu un vobler minnow,de adancime mica,sau chiar cu oscilanta,rotativa,recuperate cu viteza,sub oglinda apei.
Pe rauri trebuie sa stii sa-i "vanezi",sa-i urmaresti,au un teritoriu al lor,pe care "patruleaza",mai ales cei mai rasariti,care sunt mai solitari,nu mai umbla in carduri.Deci,e bine sa ai 1-2 poppere in trusa,dar nu sa fie naluca de baza pentru avat.In principiu aceasta naluca a fost conceputa pentru tarpon si alte specii de rapitor de pe continentul american...
-
legio1083
- veteran

-
Sa fi vazut ce avati am prins in delta cu un shad necajit de 3-4 cm pe un jig de vreo 10g! Astia cu care eram ziceau ca pieptan dunarea ca sa-i aranjez pletele... Si pe vremea aia nu pusesem mana pe poppere .
Legio - Patria Nostra
Prieteni Pescari _Iasi