marcel gheorghita scrie: ar fi interesant de vazut
Cu multa placere domnule. Iata :
In ceea ce priveste articulatia, acesta va trebui bucsata. Cu un mic efort, redam formele circulare atat ale butucului cat si ale orificiului din bratul pickupului. Metoda folosita - aschierea. Butucul il prelucram de la oval la rotund folosind lama unui cutit sau cutter cu care radem zonele mai groase pana se uniformizeaza si butucul devine iar rotund. Orificiul din brat il rotunjim cu o pila rotunda. Dupa prelucrare, trebuie sa obtinem un spatiu (gol) circular pentru amplasarea bucsei, asa cum se vede in poza de mai jos.
Urmeaza confectionarea bucsei. Cel mai simplu, este dintr-o fasie de tabla indoita sub forma unei bucse. Eu prefer insa carbonul. Debitez dupa masurare, dintr-o bucata de varga (de pescuit) de carbon, la dimensiunea necesara o bucsa de carbon. In poza urmatoare se vad ambele variante.
Urmeaza inserarea bucsei in spatiul creat anterior. Se unge cu vaselina in cadrul acestei operatiuni.
Urmeaza confectionarea celor doua amortizoare, prin debitarea acestora dintr-o fasie de cauciuc cu grosimea 0,8-1mm.
Se lipeste cu superglue o bucatica de cauciuc din cele doua peste opritorul de pe o aripa a rotorului, (degresat in prealabil).
La fel se procedeaza si cu celalalt opritor de pe cealalta aripa a rotorului peste care se lipeste cea de-a doua bucatica amortizoare.
Se remonteaza totul cu atentie. Rezultatul final l-am postat deja si e o.k.
In cazul de fata a fost vorba de Daiwa Caldia X, dar ea are rotorul identic cu multe mulinete din aceeasi generatie: Exceler, Legalis, TDR4, TDD, Bradia, Infinity Q2500 Custom si chiar mai noua Procaster A si altele. Nu este insa vorba de marca, iar aceasta operatiune am executat-o pe alte zeci de mulinete apartinand diverselor firme. Sper sa va fie de folos.
Rew.