Pompe in...gonflabila - rog sfat

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ANDREI RIGA
veteran
veteran

Pompe in...gonflabila - rog sfat

Mesaj de ANDREI RIGA » 22 Noi 2009, 00:25

salutare,
As fii recunoscator daca mi-ar pute spune cineva mai cu experienta, cum iti dai seama daca barca este umflata ok, fara sa posezi manometru ? Exista vreo regula sau fiecare o umfla cam cat ii place lui ?

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 22 Noi 2009, 13:01

Mergi pe simt ;). Cam atat cat sa te tina pe bancuta(daca are) ..fara sa faca cute cand te asezi. Dar ce este foarte important...in caldura mare sa fii foarte atent. O barca umflata ok in racoarea diminetii ..poate sa ajunga "supra-umflata" sub razele soarelui...si sa crape. Deci mai trebuie lasat din supape daca o lasi direct in soare.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 22 Noi 2009, 19:43

ULK scrie:Mergi pe simt ;). Cam atat cat sa te tina pe bancuta(daca are) ..fara sa faca cute cand te asezi. Dar ce este foarte important...in caldura mare sa fii foarte atent. O barca umflata ok in racoarea diminetii ..poate sa ajunga "supra-umflata" sub razele soarelui...si sa crape. Deci mai trebuie lasat din supape daca o lasi direct in soare.
Corect. :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

cristi cristi
veteran
veteran

Mesaj de cristi cristi » 22 Noi 2009, 21:09

Eu am un kingfisher de 240 de 2ani si ma gandeam sa bag inauntru pudra de talc dar nu stiu cum si daca e bine :?: voi ce credeti?

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 22 Noi 2009, 21:24

Daca e PVC nu stiu cat ajuta talcul..eu stiam ca talc se folosea la barcile vechi care erau din panza cauciucata ..nu cred ca este nevoie.

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 23 Noi 2009, 18:11

ULK scrie:Daca e PVC nu stiu cat ajuta talcul..eu stiam ca talc se folosea la barcile vechi care erau din panza cauciucata ..nu cred ca este nevoie.
Corect. :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 23 Noi 2009, 23:13

ULK scrie:Mergi pe simt ;). Cam atat cat sa te tina pe bancuta(daca are) ..fara sa faca cute cand te asezi. Dar ce este foarte important...in caldura mare sa fii foarte atent. O barca umflata ok in racoarea diminetii ..poate sa ajunga "supra-umflata" sub razele soarelui...si sa crape. Deci mai trebuie lasat din supape daca o lasi direct in soare.
problema la mine este ca face cute si daca o umflu beton, ptr ca am 140kg. Eu oricum nu o umflu la maxim ptr ca se umfla automat cand ma asez pe ea . Dar ma gandeam ca astia de la Kingfisher dau o anumita presiune de umflare pe placuta de pe barca, si mai spun ca poate duce 400 kile. Pai deci 400kg>140+bagaje, asa ca ma gandesc cum sa-mi dau seama ochiometric daca barca e umflata in parametrii constructorului. apropo, exista pompa electrica cu manometru (umflat si desumflat) de la bricheta masinii spre ex ? Stie cineva de asa ceva ?

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 24 Noi 2009, 00:06

cu manometru nu gasesti sau cel putzin eu nu am vazut dar fara se gasesc destule, am avut eu una ptr bricheta si era k,doar la un compresor de umflat rotziile de masina sa ii faci un adaptor ptr gaurile la barca ca sa vezi cat umfla dar nu am incercat,mie imi place sa dau la pompa la pompa :lol:

Scrie răspuns