@TDR , barcile Seahawk au podeaua gonflabila si astfel , n-ai nevoie de altceva care sa rigidizeze podina (asta ca sa nu mai spun ca insusi luciul apei exercita o forta reactiva de jos in sus asupra podinei iar acea forta neutralizeaza in buna masura greutatea ce apasa pe podina). Am folosit eu tego de 8 mm la inceput pe barca fara probleme, apoi l-am schimbat cu un plastic de 5-6mm care era mult mai elastic dar avea suprafata mai mare numai pentru ca nu gaseam tego de 8 sa-mi fac o podina mai generoasa ca suprafata. Acum am si eu tot tego de 10 mm dar numai pentru ca n-am gasit tego antiderapant de 8mm (care ar fi fost mai usor). Singurul lucru la care ai putea folosi henco la podina ar fi conturul dar si acolo e mai indicat un furtun despicat pe lungime decat o teava despicata pe lungime.
ceea ce pot sa-ti mai recomand e sa incerci sa pastrezi podina din bucati cat mai mari posibil pentru o rigiditate crescuta si implicit o stabilitate pe masura. Masuratorile pentru podina se iau cu barca umflata pentru ca daca masori cand e dezumflata risti sa-ti forteze pe imbinari sa pe baloane cand o umflii. In rest, cum zicea si lupu' sur, la imbinari poti folosi profile de aluminiu de tip H .
Podina tego cu profile de aluminiu..
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- kingofbeasts
- veteran
- semlecangheorghe
- veteran
Re: Podina tego cu profile de aluminiu..
TDR scrie:Merci de info. Am vrut sa intreb ca sa fiu sigur, cel de 24 e foarte gros si greu.. dar cred ca am sa aleg varianta asta, decat sa cedeze cel de 8. Si in afara de podina de tego nu mai este nevoie de nimic.. nu ?semlecangheorghe scrie:Domnule,materialul din care am facut eu podina,este gros de 18-20mm.Alte optiuni-placaj marin.Este scump.Furnizorii,nu prea te baga in seama pentru o singura coala..
Asupra variantei henco+placaj de 8mm,nu pot sa ma pronunt,nu am facut asa ceva..
Eu am rigidizat cele trei bucati folosind profile de aluminiu,din care gasesti la orice magazin care vinde accesorii pentru productia de mobilier..Acel profil se foloseste la usile culisante,si imbraca canturile pal-ului.Modelul folosit de mine(sint mai multe)are latimea interioara de 19mm,motiv pentru care am luat acel ''tego'',gros de 18-19mm.,nu mai retin exact..cu profilele astea,podina se rigidizeaza..Nu-i chiar o placere montatul..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Re: Podina tego cu profile de aluminiu..
http://www.youtube.com/watch?v=xP2AGWNCV7Q
Eu ma inspirasem din clipul de mai sus cand am spus ca vreau sa pun ca rigidizare niste tevi .. dar cred ca din polipropilena sunt cele din clip, nu henco. Cat despre imbinarea placilor, o sa incerc acele profile de aluminiu, daca nu.. o sa incerc sa pun niste balamale, astfel incat , daca strang podina sa arate ca un acordeon.
Eu ma inspirasem din clipul de mai sus cand am spus ca vreau sa pun ca rigidizare niste tevi .. dar cred ca din polipropilena sunt cele din clip, nu henco. Cat despre imbinarea placilor, o sa incerc acele profile de aluminiu, daca nu.. o sa incerc sa pun niste balamale, astfel incat , daca strang podina sa arate ca un acordeon.
O sa incerc aceasta placa de 8, nu este antiderapanta, dar oricum aveam de gand sa o lacuiesc si apoi sa o imbrac in mocheta, iar pe margine sa pun acel furtun din burete cu care se imbraca tevile de la aparatele de AC.kingofbeasts scrie:@TDR
Am folosit eu tego de 8 mm la inceput pe barca fara probleme, apoi l-am schimbat cu un plastic de 5-6mm care era mult mai elastic dar avea suprafata mai mare numai pentru ca nu gaseam tego de 8 sa-mi fac o podina mai generoasa ca suprafata. Acum am si eu tot tego de 10 mm dar numai pentru ca n-am gasit tego antiderapant de 8mm