podina la barca...

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kuin tauti
veteran
veteran

podina la barca...

Mesaj de kuin tauti » 08 Noi 2010, 17:24

nah ... mi-am luat barca de 3 metri si e cu asa zis air deck ca altfel strimbu asta de incapatinat de vinzator nu vrea sa importe.. , chipurile in opinia lui alea cu podina rigida sint istorie antica , si cum mie imi place sa pescuiesc din picioare m-am gindit de pe atunci ca am sa-mi fac din ceva placaj mai gros una dintr-o bucata pe care o vopsesc si gata... am podina rigida...

fix acu am si scule si material si ma bate gindu...dar nush cum sa o fac sa fie mai bine...

intrebarrile mele pt cei mai iexperimentati care au facut / au / sau au vazut de astea costom made ori otherwise.. suna cam asa :

cit de fixa tre sa o fac ? sa o fac fest pina la imbinarea balonului ori sa las ceva tzanti ? daca e pina acolo chit ca e rotunjita fin marginea la placaj... oare nu roade barca ?

dar in fata... sa o fac fix pina in virful barcii ? nu de alta dar ma gindesc ca acolo cam absoarbe shocuri... si poa e bine sa fie fara podina vo 20 tzanti sau voi ce ziceti ?

noh... ce ma sfatuiti ?

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 08 Noi 2010, 17:46

Uite cateva info, sper ca folositoare, eu din pacate, nu am apucat sa le pun in practica :oops:

http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic. ... c&start=30

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 09 Noi 2010, 16:38

Vezi ca ai pm

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 09 Noi 2010, 17:58

nu face podina la fix..lasa 1-2cm joc..pentru ca iarna o sa te chinui al dracu de tare sa o potrivesti..o sa faci fitness de calitate iar infarctul iti va incerca inimioara...
nu ai de ce sa o faci pana i varful barcii ca nu cred ca stai cocotat i varf..esential este sa o faci pana unde stai tustiu eu 2 placi care sa insumeze 1.7-1.8m ok..
banuiesc ca la o barca de 3m ai interiorul lung de 2.2-2.4m..
in fata ca sa fixezi chila gonflabila merg si niste profile de alumniu
foloseste tego... e usor si suficient de rezistent..plus ca usurezi barca
spor!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 10 Noi 2010, 00:02

Kunita, daca am inteles bine, barca ta are podina gonflabila din aia de inalta presiune, nu? Si vrei sa pui tego-ul peste podina existenta? Daca da, e suficient sa faci podina de tego oleaca mai mica decat conturul celeilalte, cat sa nu frece in balon. Poti masura cat de la conturul celei originale tre' sa vii mai inauntru. Greutatea se va distribui mai bine si stabilitatea in picioare mult mai buna, chiar daca nu vei face podina pana in varful barcii. Inca ceva. Ca sa nu te trezesti ca se deplaseaza, alunecand pe podeaua gonflabila, poti lipi fasii de cauciuc moale (cheder autocolant, fasii din nadragii de neopren, etc.) pe fata inferioara.
Daca n-am priceput bine, da-mi una dupa ceafa... :lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 10 Noi 2010, 00:36

:lol:

da Musti... a mea are podina gonflabila dar nu vreau sa pun peste ea ca altfel ma simt cu pantaloni scurti peste izmene ( daca intelegi ce vreu sa zic... :lol: ) cii sa o inlocuiesc cu una rigida din placaj gros dintr-o bucata ca la mine in duba incape...

va multumesc tuturor !

deja am primit ceva idei bune care m-au pus pe ginduri si miine am sa merg sa vad la un magazin si d´astea originale numa asa ca idee...

chipurile profile de alea de aluminiu ar fi tare bune chit ca vreau sa o fac dintr-o bucata...

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 11 Noi 2010, 01:41

profilele alea din aluminiu sunt extrem de bune.
recomandarea mea este sa o faci pana in capat si din trei sectiuni, facute in asa fel incat cand le imbini la mijloc sa intre putin fortat pe lungimea barcii.
pe latime trebuie ceva mai ingusta decat fundul barcii, depinde daca faci rost de acele intarituri de aluminiu care leaga podina si rigidizeaza tot ansamblul.
in cazul in care nu gasesti acele profile de aluminiu sau nu poti adapta ceva profil U, merge sa bagi si furtun taiat pe cantul podinei de leman ca sa nu e roada cu balonul barcii

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 11 Noi 2010, 03:19

kuintautti scrie::lol:

da Musti... a mea are podina gonflabila dar nu vreau sa pun peste ea ca altfel ma simt cu pantaloni scurti peste izmene ( daca intelegi ce vreu sa zic... :lol: ) cii sa o inlocuiesc cu una rigida din placaj gros dintr-o bucata ca la mine in duba incape...

va multumesc tuturor !

deja am primit ceva idei bune care m-au pus pe ginduri si miine am sa merg sa vad la un magazin si d´astea originale numa asa ca idee...

chipurile profile de alea de aluminiu ar fi tare bune chit ca vreau sa o fac dintr-o bucata...
Kuinta, daca vrei s-o pui in locul celei gonflabile, e mai nasol, in sensul ca tre' s-o faci sa intre sub baloane. Practic tre' sa pastrezi exact dimensiunile celei originale. Numai asa vei avea rigiditatea corecta si vei tine chila la locul ei. Altfel chila iti impinge podina in sus, tinzand sa urce in barca, modificand astfel si geometria fundului barcii. N-o sa-ti mai stea intins materialul de pe fund si numai belele din asta...
Problema e ca, daca vrei s-o bagi sub baloane, apare necazul cu montajul. Destul de greoi cu o podina dintr-o singura bucata... Cred ca mai ieftin iesi cu pantalonii scurti peste izmene... :lol: Nici macar n-ai nevoie de un placaj prea gros...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 11 Noi 2010, 07:51

eu folosesc 2 placi de tego de 8mm si pun sub ele un proifil de aluminiu de 15cm latime..si asta tocmai pentru a preveni deformarea placii atunci cand bag presiune in chila... ideea e ca o podina din profile de aluminiu integrla va avea cel putin 20kg doar podina..plus barca... o sa fie nevoie sa fii mereu in forma la pus scos barca singur ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 11 Noi 2010, 08:15

ovidiu scrie:... ideea e ca o podina din profile de aluminiu integrla va avea cel putin 20kg doar podina..plus barca... o sa fie nevoie sa fii mereu in forma la pus scos barca singur ;)
Cunosc... Barca mea are podina integrala din aluminiu. O injur cat o injur pana o pun pe apa, da' uit totul dupa ce ma sui in ea... Superstabila... Din fericire am avut ocazia sa ma dau cu o barca din aia cum are kuinta, cu podea gonflabila de inalta presiune. Spun din fericire pt. ca asa m-a ferit Dumnezeu sa mi-o mai cumpar... :twisted: Dupa o zi de pescuit imi tremurau genunchii de efortul facut pt. a-mi mentine echilibrul in picioare... Cred totusi ca s-ar fi rezolvat problema cu o podina din placaj, chiar subtire, si nu neaparat intrata pana sub baloane, pusa peste cea gonflabila. Ar fi impiedicat deformarea acesteia in punctele unde calci, disipand greutatea pe o suprafata mai mare si asigurandu-ti astfel stabilitatea.

Scrie răspuns