Podea barca-Idei

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

albert.C
veteran
veteran

Podea barca-Idei

Mesaj de albert.C » 07 Mar 2016, 18:08

Caut sa-mi schimb podeaua la barca,un bombard typhon de 3.6 m cu ghila gonflabila si am deja 2 parti podea spate si mijloc din tego dar care nu sunt estetice,ma int.sa stiu daca exista si alte variante pentru podea,ma refer la aluminu...sau daca se gasesc gata-facute.

albert.C
veteran
veteran

Re: Podea barca-Idei

Mesaj de albert.C » 07 Mar 2016, 19:49

pt moment partea din fata am confectionat-o din panel pvc,ca idee e foarte usor,si destul de rezistent la presare..ma gandeam daca cumva polistirenul extrudat nu ar fi o idee...bineanteles cu ceva rama pe margine pt imbinare..

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 07 Mar 2016, 20:02

albert.C scrie:pt moment partea din fata am confectionat-o din panel pvc,ca idee e foarte usor,si destul de rezistent la presare..ma gandeam daca cumva polistirenul extrudat nu ar fi o idee...bineanteles cu ceva rama pe margine pt imbinare..
Nu este. Cel putin la mine n-a rezistat, dar eu n-am barca cu chila. Poate ca chila gonflabila i-ar da un sprijin si pe mijloc, altfel se rupe la greutatea corpului. Mai degraba ceva plastic mai gros, gen plexiglas...?

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 07 Mar 2016, 20:08

Si am uitat sa-ti zic: cu polistirenul iti faci rost si de un scartaiit in barca pe care nucicum nu-l poti inlatura.

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 07 Mar 2016, 21:33

scartait posibil,dar plexiglassul nu rezista la greutate..

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 08 Mar 2016, 07:32

Pai nici polistirenul nu rezista daca fundul barcii e simplu ca nu are deloc elasticitate. La mine s-a rupt sub greutatea mea si am pus din cel mai gros, de 5 cm. Dar posibil sa tina daca se mai sprijina si pe chila, insa scartiie groaznic la fiecare miscare.

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 08 Mar 2016, 07:59

azi ii fac o proba..

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 08 Mar 2016, 08:29

tine extrudatul la presiune, dar ai in vedere ca daca iti curge benzina pe el, pa-pa extrudat.
Urasc atarnatorii!

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de c.catalin » 08 Mar 2016, 09:30

salut

la barcile cu podina din tego (am si eu una), in urma umflarii nervurii gonflabile de sub podea (prin gaura dinspre panoul de varf) se intinde panza de dedesubt astfel incat formeaza o suprafata inferioara cat de cat rigida si in forma de V care ajuta la aquaplanare

daca inlocuiesti tego cu polistiren extrudat sau nu, acesta va crapa in lungul nervurii gonflabile, pt ca aceasta nervura gonflabila forteaza intre baloanele laterale si podina ca sa intinda panza

nu stiu daca am fost destul de explicit dar din fabrica nu degeaba vine cu o anumita dotare : podina gonflabila sau rigida

se gasesc de cumparat de noi (suna la yacht tng si intreaba) sau le poti manufactura tu sau vreun meserias
cu tot cu marginea intarita si sina de rigidizare

succes

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 08 Mar 2016, 13:22

albert.C scrie:azi ii fac o proba..
Sa ne spui ce a iesit.

Scrie răspuns