salutari,
mi-am luat de curand o barca kingfisher de 2,4m si vreau sa-i adaug placa de motor. Stiu, o sa ziceti ca trebuia sa-mi iau direct cu placa, dar, am comis-o doar ptr faptul ca e mult mai usoara la transport si in ideea ca-i pot atasa o placa din tego. demontabila, cu un motor electric sau termic de pana la 2 cp. Am facut schitele de mai jos dupa ce am vb cu fabricantul barcii si mi-a spus ca-mi poate atasa cei-i patru suporti de vasla in plus. Acum, cer parerea voastra, poate ati mai incercat asa ceva, poate puteti sa-mi dati un sfat, o idee in plus sau o alta solutie mai eficace.
http://imageshack.us/photo/my-images/855/placaqf.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/802/placa2.jpg/
placa motor pe kingfisker 240
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
placa motor pe kingfisker 240
ne vedem pe balta...
da, corect, numai ca vezi tu, barca ta e prevazuta din constructie cu suporti.
Pe mine ma roade o problema:
daca pun motor termic, va fi mai greu, cam 17-20 kg. Daca distribui corect greutatea pe suporti, ar veni cam 4-5 kg/suport. Nu stiu cat va rezista suportul, tinand cont ca e lipit cu adeziv
Pe mine ma roade o problema:
daca pun motor termic, va fi mai greu, cam 17-20 kg. Daca distribui corect greutatea pe suporti, ar veni cam 4-5 kg/suport. Nu stiu cat va rezista suportul, tinand cont ca e lipit cu adeziv
ne vedem pe balta...
-
- utilizator constant
eu am facut un astfel de suport + placa pentru motor electric. am facut un sistem demontabil, care ocupa putin loc, si cat mai usor. barca este pt. mare, nu e pt. pescuit (da' merge!).
am folosit teava de Al de 1m din brico/praktiker, la capete am sudat (la un atelier de sudura in Al) cate o bucata de cca. 20cm din aceeasi teava, si am obtinut 2 piese de forma T.
placa de lemn (80x20cm, 16mm gros. conifere) e prevazuta cu 2 perechi de [semi] coliere prinse cu surub si piulita fluture. in colierele astea intra T-urile de mai sus. in zona de prindere motor, longitudinal, am adaugat 2 baghete de fag 60cm x16x16mm - sectiune patrata.
T-urile cu placa montata le prind de "furchetii" pt. vaslele din spate cu surub + piulita fluture. practic bara se sprijina pe balonul barcii pe aprox. 1m. in spate, ca sa distribui din greutate ii pun o curea (chinga) de 30mm.
daca imi dai o adresa de mail, iti pot trimite 2-3 poze cu detalii.
am folosit teava de Al de 1m din brico/praktiker, la capete am sudat (la un atelier de sudura in Al) cate o bucata de cca. 20cm din aceeasi teava, si am obtinut 2 piese de forma T.
placa de lemn (80x20cm, 16mm gros. conifere) e prevazuta cu 2 perechi de [semi] coliere prinse cu surub si piulita fluture. in colierele astea intra T-urile de mai sus. in zona de prindere motor, longitudinal, am adaugat 2 baghete de fag 60cm x16x16mm - sectiune patrata.
T-urile cu placa montata le prind de "furchetii" pt. vaslele din spate cu surub + piulita fluture. practic bara se sprijina pe balonul barcii pe aprox. 1m. in spate, ca sa distribui din greutate ii pun o curea (chinga) de 30mm.
daca imi dai o adresa de mail, iti pot trimite 2-3 poze cu detalii.