Phenix Crankbait X11
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- crapmaniacul
- veteran
Phenix Crankbait X11
Phenix Crankbait X11 Composite B (7 feet , putere 14 – 84 gr / 1/2 - 3 oz.)
Este cineva care imi poate da mai multe detalii concrete si practice despre o lanseta montata pe acest blanc ? Teorie am citit pe net.
M-ar interesa de la ce gramaj incepe sa se incarce bine si pe ce plaja de putere lucreaza optim, cum lucreaza in drill la stiuci.
Din ce am citit cele 84 de grame sunt usor supraevaluate, real ar fi undeva 15 – 50 gr, insa cineva care a pescuit lanseta poate certifica mai bine acest lucru.
Blancul X11 este dat de producator ca avand 60 gr greutate fata de fratele mai mic X10 care are 51 gr la o putere de 7-28 gr (real un 7-21 gr), deci in final lanseta montata pe X11 n-ar trebui sa iasa atat de grea, as spera sa nu depaseasca 120 gr, la costuri de componente medii ... Astept pareri. Multumesc.
Este cineva care imi poate da mai multe detalii concrete si practice despre o lanseta montata pe acest blanc ? Teorie am citit pe net.
M-ar interesa de la ce gramaj incepe sa se incarce bine si pe ce plaja de putere lucreaza optim, cum lucreaza in drill la stiuci.
Din ce am citit cele 84 de grame sunt usor supraevaluate, real ar fi undeva 15 – 50 gr, insa cineva care a pescuit lanseta poate certifica mai bine acest lucru.
Blancul X11 este dat de producator ca avand 60 gr greutate fata de fratele mai mic X10 care are 51 gr la o putere de 7-28 gr (real un 7-21 gr), deci in final lanseta montata pe X11 n-ar trebui sa iasa atat de grea, as spera sa nu depaseasca 120 gr, la costuri de componente medii ... Astept pareri. Multumesc.
Re: Phenix Crankbait X11
Salut,
Am avut aceasta lanseta facuta custom de Gabie. Este o lanseta usoara, cu un diametru al blankului la talon destul de mic, este insa data gresit puterea maxima de aruncare(din punctul meu de vedere), real eu o vad intre 10g si 40g. Actiunea este destul de rapida pentru un varf de fibra de sticla, mi se pare o lanseta mai universala pentru naluci cu exceptia plasticelor.
Am renuntat la X11 in favoarea unui X10.
Am avut aceasta lanseta facuta custom de Gabie. Este o lanseta usoara, cu un diametru al blankului la talon destul de mic, este insa data gresit puterea maxima de aruncare(din punctul meu de vedere), real eu o vad intre 10g si 40g. Actiunea este destul de rapida pentru un varf de fibra de sticla, mi se pare o lanseta mai universala pentru naluci cu exceptia plasticelor.
Si in comparatie cu X10, cum este?
Am X10 dar m-ar tenta un X11.
Am X10 dar m-ar tenta un X11.
- crapmaniacul
- veteran
Curios ce spui si ma pune putin pe ganduri ... Ce ai apreciat in plus la X10 si nu gaseai la X11 ? X10 nu e prea moale, prea fara vlaga in instalatie daca dintoasa e sarita de 3-4 kg sa zicem ?Marian C scrie:Salut,
Ma rog, mie imi place sa dau teapa mai ferm sa zic asa si as zice ca ar fi mai comod cu o joarda cu mai multa rezerva de putere pe butt.
Sunt convins ca si X10 este un bat foarte reusit si mai ales ca marea majoritate a stiucilor vizate (nu vb de Delta) rareori depasesc 3-4 kg ...
Cu ce naluci ca si greutate pescuiai ok cu X11 ? Se incarca cu oscilante de 16 grame sa zic ?
Merci ptr opinii.

am X9 si X11...
X9 data pana in 7/8 oz, duce fara probleme 25 gr la glider
X11 data pana in 3 oz, pe la 2 oz se cam flescaie, din punctul meu de vedere, subiectiv ...
Concluziile le tragi singur
Am X9.Nu cred sa am probleme cu stiuci de 3-4 kg N ci peste... 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- crapmaniacul
- veteran
Domnu, in cazul acesta as considera ca este necesar sa aprofundam putin discutia cu voia dvs la o margine de apa, dar nu e musai acolo. As vrea daca se va putea sa le vad pe amandoua live si in acelasi timp, ca la showroom, ca astfel as putea sa apreciez optim cum si ce si ce fel de. Cu multumiri anticipate.Ghenadie scrie:![]()
am X9 si X11...
X9 data pana in 7/8 oz, duce fara probleme 25 gr la glider
X11 data pana in 3 oz, pe la 2 oz se cam flescaie, din punctul meu de vedere, subiectiv ...
Concluziile le tragi singur
...
sunt de cast
nu e bai, cand se face vremea potrivita.
sunt de cast

- crapmaniacul
- veteran
Hmm ... nu ma incomodeaza tragaciu ala ... stricati voi bunatate de lansete si le bagati pe invers sa faceti misto de ele ... n-am sa va inteleg prea curand. Vreau sa vad cum se balangane asa la rece un X din asta ca nu am avut ocazia pana acum si de mult am intrat la ideea asta. Vreau sa incerc sa vad cum se simte una fata de cealalta. Vinul il dau euGhenadie scrie:...
sunt de cast![]()

pt. pescuitul pe care-l fac eu la stiuca mi s-a potrivit mai bine un X10, merg mai des la baltile din jurul buc. si nu folosesc naluci mai grele de 25g, in plaja de 7-25g pentru mine este mai ok X10. Oricum atunci cand am folosit slidere sau glidere de 10cm si sa zicem 30-40g parca nici X11 nu era potrivit, lanseta arunca aceste greutati, dar nu puteam sa le imprim un joc ok datorita varfului prea elastic.crapmaniacul scrie:Curios ce spui si ma pune putin pe ganduri ... Ce ai apreciat in plus la X10 si nu gaseai la X11 ? X10 nu e prea moale, prea fara vlaga in instalatie daca dintoasa e sarita de 3-4 kg sa zicem ?Marian C scrie:Salut,
Ma rog, mie imi place sa dau teapa mai ferm sa zic asa si as zice ca ar fi mai comod cu o joarda cu mai multa rezerva de putere pe butt.
Sunt convins ca si X10 este un bat foarte reusit si mai ales ca marea majoritate a stiucilor vizate (nu vb de Delta) rareori depasesc 3-4 kg ...
Cu ce naluci ca si greutate pescuiai ok cu X11 ? Se incarca cu oscilante de 16 grame sa zic ?
Merci ptr opinii.