Pescuitul la clean pt inceput

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori

sherbamont
veteran
veteran

Re: Pescuitul la clean pt inceput

Mesaj de sherbamont » 09 Dec 2012, 08:05

Salut,
in ce buget vrei sa te incadrezi?

PescarulDeClean
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de PescarulDeClean » 09 Dec 2012, 10:47

150-200(lanseta,molineta,naluci si anexe)+alte achizitii care le voi face pe viitor

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 09 Dec 2012, 11:38

Daca te hotarasti sa folosesti mono, te poti incadra. Iti iei un bat mai moderat (eu am inceput cu Shimano Hyperloop, Serban il stie), o rasnita de 80 ron, si multe boblere ieftine (e un magazin in Ferentari). Agrafe 00 (Totalfishing) si asteapta primavara!
RX6 & Daiwa SS owner!

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 09 Dec 2012, 11:49

Preturile au mai crescut de cand am inceput clenuiala. Uite cateva link-uri de la totalfishing (nu fiindca gazduieste acest forum!)
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 23013.html
http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... -4243.html

Eu prefer bete scurte pt clean fiindca sunt mai manevrabile pe unde pescuiesc eu si nu am nevoie de aruncari XLong

Rasnite:
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... -5303.html
http://www.totalfishing.ro/mulineta-shi ... -2922.html
Doar pt mono!

Fir mono nu stiu sa recomand, folosesc NUMAI textil+inaintas
RX6 & Daiwa SS owner!

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 09 Dec 2012, 14:16

man, ia-ti o mulineta rezistenta cat de cat la socuri. Pe rau mai intri printre crengi, o mai lovesti de o piatra, deci trebuie sa reziste ok.

rotativele mi se par neinspirat alese ca si culori. Black Fury aia e in general pentru pastrav pe ape cristal. La clean ia-ti ceva pe argintiu/auriu cu puncte rosi/albastre. Mepps Comet sau Aglia, sau DAM

Voblerul ala cosma iarasi e cam neinspirat la culoare. Vezi ca are si niste culori care prind chiar bine (eu cele mai multe prezentari le-am avut la alb cu negru, eventual mai dai cu un marker rosu pe burta sau coada).

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 09 Dec 2012, 15:03

Baby Pro e OK, mai cauta Salmo Hornet si Tiny, Strikepro Tadpole, mai erau niste Dorado sau Cormoran micute si bune.
La clean e greu de recomandat daca nu dai datele preliminare: curent, adancime, claritate, caracteristici fund, maluri, etc. Multe voblere sublime pe lac nu fac doi bani intr-un curent usor...
RX6 & Daiwa SS owner!

eu
senior
senior

Mesaj de eu » 09 Dec 2012, 20:20

Ouch.... pe tema clean, cred ca se pot scrie carti intregi.
In fine, o sa incerc si eu sa-mi dau cu parerea:
1. Un bat de 1.80 - 2.10, cu o actiune in intervalul 1-10gr cred ca e mai mult decat suficient. In bat nu as investi foarte mult, avand in vedere ca in mare parte e doar pt "satisfactia personala" (e mai misto sa prinzi clenuti cu un UL decat cu un heavy) + pana mai inveti nu ai nevoie de lanseuri super precise. Un bat scurt te avantajeaza si in conditii cu multa vegetatie.
2. Mulineta, tambut de 1000-1500 mai mult decat suficient. Aici as investi mai mult, avant in vedere ca in spinning uzura ii mare la mulinete. Una ieftina (pana in 50 ron) posibil sa nu te tine nici macar un sezon, dar depinde cat o sa o folosesti.
3. Fire...eu prefer mono de 0,14-0,16 culori sterse (am prins si cu fire negre)
4. Naluci...aici ii partea grea, depinde mult daca pescuiesti pe rau sau lac, sunt multi factori, dar ii si "norocul" ca prietenul clean e lacom si serveste multe artificiale. Poti incepe linistit cu Stike Pro baby si de 2,5 si 3,5 cm, preferabil culori naturale (argintiu, galben pe burta, laterale), au un raport calitate-pret foarte bun, apoi sunt firmele consacrate: Salmo (Hornet si tiny,la cele din urma poti avea probleme cu cele 2 ancore care se mai incurca una in alta), Dorado (Magic, Alaska, Invader), Ugly Duckling, insecte de la Rebel, River 2 Sea, Rapala si lista poate continua.
Pe langa voblere, mai sunt si rotativele excelente la clean - Mepps Aglia marini 00-0-1 argitate ar trebui sa-si faca treaba, dar si aici mai sunt marci bune... DAM, Berti, etc

Acum ca si o concluzie:
- ia-ti 2 zile libere si citeste aici pe forum despre clean
- bat si mulineta as lua din magazin, dupa ce-l "pipai", sa fie usor, sa-ti placa, marca conteaza mai putin la inceput
- voblere, rotative ... gasesti second aici pe site destul de multe la un raport pret - calitate excelent (multi useri de incredere). Daca precizezi apa, sigur sunt multi care sa-ti ofere indicatii legate de naluci de succes. (pentru inceput nu cumpara tot ce misca in materie de naluci, pana vezi care se preteaza unde dai la peste)

Sper ca nu am bagat si mai tare in ceata.
Spor la cumparaturi si fire zbuciumate. :respekt:
Multa lume, putini oameni...

fanelul
veteran
veteran

Mesaj de fanelul » 09 Dec 2012, 22:27

Cu un bat mai ieftin pt inceput sunt de acord. E mai bun un bat spre fast (fara exagerari) pt ca ofera mai multa precizie in lanseu. Un bat moale arunca mai departe dar mai imprecis si pe unde stau cleni.... dai faliment in cateva iesiri.... Hyperloop-ul nu e chiar cel mai potrivit pt clean din pct asta de vedere (eu il folosesc acum pt stiuca) dar merge la inceput.
Personal impart mulinetele in 2 mari categorii: bune pt fire mono (cam ce am postat) si cele bune SI pt textil unde e cu totul altceva. Am incercat mulinete ieftine cu textile subtiri si a fost dezastru! Peruci, noduri fara numar, mai ales la clean unde de multe ori recuperez firul fara tensiune.
Vorba Ta, se pot scrie carti despre "fiara" asta cu ochi in fiecare solz!
RX6 & Daiwa SS owner!

dodo12
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dodo12 » 12 Dec 2012, 10:25

Eu am inceput cu un combo catana UL si cu voblere cozma,dorado magic,strike pro baby!

Scrie răspuns