Permis navigatie motor 5 cai
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Permis navigatie motor 5 cai
Nu exista constrangere la lungime: spre exemplu poti sa conduci o lotca de 5-6m cu motor de 5 CP fara probleme.
La barca peste 2.5m este nevoie de permis de acces in delta (20 lei/sejur sau 100 lei/an), nu are legatura cu permisul de navigatie.
La barca peste 2.5m este nevoie de permis de acces in delta (20 lei/sejur sau 100 lei/an), nu are legatura cu permisul de navigatie.
valeriu28
25 kw nu este subiectul topicului......5 cp este subiectul si dumi_id despre 5 cp vorbea..si lui i-am raspuns la subiect.unele tari accepta si 25 cai fara permis....
-
- veteran
Autoritătilor le pot fi cerute in mod oficial prin email puncte de vedere referitoare la diverse situatii concrete. Inclusiv organelor de control referitor la kw si cp , lungime si cp etc.
Termenul de răspuns este de 30 zile iar acesta poate fi folosit la un eventual control.
Termenul de răspuns este de 30 zile iar acesta poate fi folosit la un eventual control.

corect si logic. asa e!peb5 scrie:Nu exista constrangere la lungime: spre exemplu poti sa conduci o lotca de 5-6m cu motor de 5 CP fara probleme.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !
Eu tin sa va anunt ca astazi am dat comanda la barca de 3.3m si urmeaza sa cumpar motorul . Am vorbit si cu tipul de la mercury de la tulcea si acesta mi-a sups ca pe cizma motorului de 5 cai este trecut 3.68 kw sper sa nu faca pe nebunul si sa minta
)

peb5
In delta mi-au cerut bani (taxa) pentru barca echipata cu motor termic sau electric. Cum nu am avut motor de nici un fel, nu m-au taxat doar pentru barca.
In Romania poti conduce o lotca de 5-6 m cu motor 3.68 KW / 5 CP fara probleme , pentru o lotca cu motor 3.7 / 5 cp esti in afara legii.Nu exista constrangere la lungime: spre exemplu poti sa conduci o lotca de 5-6m cu motor de 5 CP fara probleme.
In delta mi-au cerut bani (taxa) pentru barca echipata cu motor termic sau electric. Cum nu am avut motor de nici un fel, nu m-au taxat doar pentru barca.
dudugatea
In general , in Romania majoritatea producatorilor cunosc legea si pe cele de 5 cp le inscriptioneaza pe cizma si le produc de 3.68 kw .Cele de 5 cp inscriptionate pe cizma cu 3.7 kw , provin in general din tarile ce nu cer permis pentru aceasta putere .mi-a sups ca pe cizma motorului de 5 cai este trecut 3.68 kw sper sa nu faca pe nebunul si sa minta)
Sper sa fie asa. Multumesc tuturor pentru raspunsuri . As vrea sa va mai cer o parere daca sa imi cumpar motorul acum sau sa mai astept pana trecem in 2017 . Preturile la mercury sunt pe anul 2016, ce ziceti vor create sau vor scadea in anul 2017 ?
Multumesc
Multumesc
depinde cum se mentine cursul valutar si de obicei valutele cresc in raport cu leul mai ales la inceput de an.
Pana in vara acestui an nu era nevoie de permis pana la 3,68 kw (asa era scris in lege).
Din vara s-au schimbat normativele:
https://portal.rna.ro/SiteAssets/servic ... 202016.pdf
"Pentru a conduce o ambarcaţiune de agrement sau un motovehicul nautic cu
o putere a motorului de până la 3,68 kW/5 CP inclusiv nu este necesară deţinerea
certificatului internaţional de conducător de ambarcaţiune de agrement. "
Deci a aparut completarea "/5 CP" care acum iti da dreptul sa conduci si daca ai motor de 5 CP (3.7kw pentru unele marci).
Exemplu Yamaha F5 (3.7kw), Suzuki DF5 (3.7kw).
Daca vreti sa aveti motor de 4-5 CP in acte si 6 CP in realitate, la Suzuki/Johnson se schimba carburatorul si galeria de admisie motorul fiind acelasi motor de 139 cmc (incercata si verificata de mine personal):
http://malykh.blogspot.com/2012/06/suzuki-df4-df5.html
Probabil se poate si la Yamaha (modelul dupa 2007 cu capac alb de 138 cmc, nu modelul vechi de 112 cmc cu galeria in "U") F4/F5 sa se treaca in F6 (nu am avut si nu am incercat).
Din vara s-au schimbat normativele:
https://portal.rna.ro/SiteAssets/servic ... 202016.pdf
"Pentru a conduce o ambarcaţiune de agrement sau un motovehicul nautic cu
o putere a motorului de până la 3,68 kW/5 CP inclusiv nu este necesară deţinerea
certificatului internaţional de conducător de ambarcaţiune de agrement. "
Deci a aparut completarea "/5 CP" care acum iti da dreptul sa conduci si daca ai motor de 5 CP (3.7kw pentru unele marci).
Exemplu Yamaha F5 (3.7kw), Suzuki DF5 (3.7kw).
Daca vreti sa aveti motor de 4-5 CP in acte si 6 CP in realitate, la Suzuki/Johnson se schimba carburatorul si galeria de admisie motorul fiind acelasi motor de 139 cmc (incercata si verificata de mine personal):
http://malykh.blogspot.com/2012/06/suzuki-df4-df5.html
Probabil se poate si la Yamaha (modelul dupa 2007 cu capac alb de 138 cmc, nu modelul vechi de 112 cmc cu galeria in "U") F4/F5 sa se treaca in F6 (nu am avut si nu am incercat).