Pentru incepatori..
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
..
Acum ca s-a cam potolit intrebarea anterioara, va pun o alta intrbare..asa din curiozitate..
Am o mulineta Daiwa CrossfireX 1500..aproape de un an..nu zic ca e pe moarte..dar in curand acolo va ajunge.
Ma tot uitam dupa ceva mulinete, care ar fi destul de bun..la raport pret/calitate.
Stiu, daca cumpar un Ryobi Zauber la vreo 500 ron nu osa am probleme..
Intrebarea mea este urmatoarea: Ati auzit de?sau ati pipait urmatoarea mulineta?: Abu Garcia Ultracast 1000 FD ?
Mentionez.. intreb doar din curiozitate, mie zincer imi place foarte mult cum arata estetic..atata tot..habar nu am la 150 ron ce ar putea stie.
Mersi.
Am o mulineta Daiwa CrossfireX 1500..aproape de un an..nu zic ca e pe moarte..dar in curand acolo va ajunge.
Ma tot uitam dupa ceva mulinete, care ar fi destul de bun..la raport pret/calitate.
Stiu, daca cumpar un Ryobi Zauber la vreo 500 ron nu osa am probleme..
Intrebarea mea este urmatoarea: Ati auzit de?sau ati pipait urmatoarea mulineta?: Abu Garcia Ultracast 1000 FD ?
Mentionez.. intreb doar din curiozitate, mie zincer imi place foarte mult cum arata estetic..atata tot..habar nu am la 150 ron ce ar putea stie.
Mersi.
-
- veteran
nu prea ti-o recomand... pentru UL eu am abu garcia Soron SX 10, abu garcia 100Ui si o okuma care spre nerusinarea mea nu-i mai retin numele
ce se gaseste la noi pe piata de la abu garcia nu prea ai ce sa faci cu ele (in afara de 100ui, care a avut o viata grea si merge de minune dupa aproximativ 6 ani)... acum depinde si ce buget ai alocat pentru respectiva mulineta 

Re: Pentru incepatori..
Va salut dragi pescari, as avea si eu o intrebare..de anul acesta vreau sa pescuiesc doar la spinning, mam saturat de fund pluta etc.. acuma eu as dori sa imi spuneti si voi cu ce sa incep, ptr inceput de ce as avea nevoie ce batz? ce actiune ? ce molineta ce jiguri ce fire.. P.S pescuiesc doar pe mures rar pescuiesc pe baltzi, lacuri etc.. as vrea un batz de inceput sa il pot folosi cam la toti pesti daca se poate.. vreau si eu niste sfaturi va rog daca se poate.. va multumesc
Si eu am avut aceasi problema de curand. Pana la urma mi-am luat un St Croix Avid Salmon & Steelhead de 9" Heavy Fast. Ti-ar mai trebui inca cel putin un bat pentru clean la naluci UL. Bafta.
cristi_vi scrie:Si eu am avut aceasi problema de curand. Pana la urma mi-am luat un St Croix Avid Salmon & Steelhead de 9" Heavy Fast. Ti-ar mai trebui inca cel putin un bat pentru clean la naluci UL. Bafta.
cat ai dat pe ea si de unde ai luato ?
Sholdane ... o sa iti fie imposibil sa gasesti o lanseta care sa faca fata tuturor specilor de pesti de pe mures pentru ca una e sa vorbesti de un clenut de jumate de kilogram si alta e sa vorbesti de un somn de 20 ...Sholdan scrie:Va salut dragi pescari, as avea si eu o intrebare..de anul acesta vreau sa pescuiesc doar la spinning, mam saturat de fund pluta etc.. acuma eu as dori sa imi spuneti si voi cu ce sa incep, ptr inceput de ce as avea nevoie ce batz? ce actiune ? ce molineta ce jiguri ce fire.. P.S pescuiesc doar pe mures rar pescuiesc pe baltzi, lacuri etc.. as vrea un batz de inceput sa il pot folosi cam la toti pesti daca se poate.. vreau si eu niste sfaturi va rog daca se poate.. va multumesc
eu ti-as recomanda sa incerci sa iti stabilesti pestii pe care ii vrei, cu ce naluci vrei sa dai si nu in ultimul rand pretul pe care esti dispus sa il platesti pentru o lanseta ...
ca si incepator eu m-as duce pe un 7-22 sau maxim 10-30 cu care mi-as face "ucenicia" si de abea dupa aia m-as pune sa imi cumpar lansete mai specializate, asta si dupa ce te vei decide ce pesti preferi sa prinzi ...
pentru inceput evita sa cheltui o gramada de bani pe o lanseta care nu sti cat iti este de folositoare, eu cred ca pana in 200 ron iti gasesti o lanseta suficient de buna incat sa poti face fata unui an de spinning iar ulterior vezi in ce directie o apauci si ce stil de pescuit preferi ...
iti spun asta pentru ca daca incep oamenii sa iti recomande lansete vei ajunge la concluzia ca mai bine pescuiesti la pluta pentru ca fiecare are propriul stil de pescuit, fiecare are alta mana, alte simturi si alte preferinte ... daca cineva iti zice ca ia-ti o lanseta moale imediat vine altul si iti zice ca ce vrei cu fleasca aia, ca iti trebuie ranga si imediat vine unul si iti spune sa iti iei de cast si scurta dar apare altul cu spinningul si lanseta lunga etc etc ... si povestea va merge la nesfarsit ...
spor la cumparaturi ... presimt ca vei fi si mai in ceata decat esti daca incep sa curga recomandarile

Ultima oară modificat 21 Feb 2012, 15:05 de către anem, modificat 1 dată în total.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Am luat-o de la fishshop cu vreo 8 mil si ceva, nu mai stiu exact. Schema cu ei e sa nu iti dea una folosita, cel mia usor este sa cumperi de la mongolu care ti-o aduce cu pretul de SUA.
Apropo la ce a spus anem, daca numai acum iti faci ucenicia in spinning si nu esti dispus sa dai multi bani, eu am avut chiar la inceputuri un Berkley Cherrywood de 2,1, 7-22 grame numai ca eu dadeam numai la clean pe lac. Dupa aceea cand am inteles cu ce se mananca mi-au trebuit lansete tot mai specializate. De exemplu si cu Cherrywood-ul aruncai binisor naluci f usoare, dar este alta treaba cu o lanseta specializata pentru ele. Pentru jiguri ai nevoie de o lanseta mai fast si tot asa.
Sper ca nu te-am incurcat prea tare.
Sper ca nu te-am incurcat prea tare.

dragi pescari.. anem in special , as dori sa dau dupa somn shalau stiuca in special ptr rapitori mai mari nu in mod special clean sau avat .. somn shalau cam pe asta vreau sa ma profilez poti sa imi recomanzi ceva? eu am vb cu un prieten pescar de spinning de ani buni de zile si mi-a spus asa.. Sholdane ai nevoie de 2 betze 1 de 2.10 1 de 2.70.. nu poti sa dai cu acelasi batz peste tot.. eu in mod special pescuisc la baraj sub baraj acolo unde curge apa, asa.. si mi-a zis ptr pesti mari gen somn, shalau , mreana stiuca indicat e un batz de 2.70 o molineta buna si fir textil.. acuma eu iau pareri de peste tot si dupaia le voi pune in aplicatie, bani as investi cam 500 ron in tot.. batz molineta fir voblere twistere blinchere si ce mai am nevoie...
un lucru nu am inteles.. ptr clean trebe un batz special ? ptr avat altu ? ptr somn shalau stiuca altu ? asta lamurestema