discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
ovidiu
- veteran

-
deschid acest topic, in speranta unor pareri ale utilizatorilor.
eu pescuiec exclusiv cu fireline de 3ani; totusi aud pe foarte multi pescari, fie ei tovarasi/ cunoscuti de-ai mei sau forumisti, care vorbesc foarte mult despre powerpro.
intrebarea ar fi: a schimbat cineva fireline-ul pe pp si nu s-a mai intors la fireline???
daca da, de ce?
si pentru ca eu nu pot sa compar cele 2 fire,astept pareri ale celor ce au pescuit cu ambele...
multumesc anticipat.
maine seara cand ma voi intoarce de la pescuit sper sa gasesc macar 20 de raspunsuri...
un sincer fir incins! si ceiut la termos va doresc!
-
Leba
- veteran

-
power pro mi se pare mai solid. fireline in schimb coted better, mere mai bine la temperaturi joase. totusi am avut nefericita experianta sa cedeze (nu de la nod) la socuri. de-atunci am schimbat.
am folosit power pro de 15 lbs si fireline de 4 lbs.
acum am renuntat la ambele.

-
ovidiu
- veteran

-
cum adica ai renuntat la ambele?
pescuiesti cu ata de ventilator? sau este un secret groaznic?

-
rosu r.
- veteran

Si acuma ce folosesti ca din discutiile avute pana acuma cu prietenii mei toti au zis ca PP e cel mai bun !
Acuma poate fi si chestie pentru ce il folosesti si daca iti indeplineste cerintele tale!
Dar una peste alta cam toata lumea zice ca PP e mai bun decat fireline!
-
Ionut the carp
- veteran

mie imi place f mult pp ptr ca nu se scamosaza si rezista mai mult la abraziune...acum nu prea are sens sa discut pp de 15lb cu fireline de 4lb; astept varianta pp de 5lb ca sa pot face o diferentiere
la fireline m-a deranjat rezistenta mica la abraziune si faptul ca se scamosaza:|
-
Leba
- veteran

-
normal ca nu se compara 4 cu 15 lbs.
still...daca ar fi s-aleg, sa fie PP.
nu, nu e secret, folosesc tufline si sunt multumit. bine, il schimb si p-asta cu stren sau ricord dar astept sa-mi vina cadoul din tara fagaduintei
umbla zvonul ca astea 2 sunt varf de gama.

-
zander
- veteran

Acum am pe mulinete Fire line de 6 si pp de 8 si 10, la grosimi mici imi place Fire line pentru ca este mai sarmos si pot lansa mai bine , dar are inconvenientul ca se scamoseaza mai repede.
PP imi place la grosimi mai mari, cat despre ruperea la socuri am intalnit-o si la PP de8 .
Parerile sunt impartite, dar pana nu pescuiesti cu amandoua nu vei sti care iti va placea mai mult.
Raman la parerea ca daca vei pescui cu fire mai groase de 6 dar nu mai groase de 15 PP este o alegere buna.
Marius
-
ovidiu
- veteran

-
multumesc de aprecieri. imi voi lua pp si voi vedea daca e ceva in bine sau rau...
-
andrei-ovidiu
- veteran

-
PP mi se pare cel mai bun, iar Fireline-ul este dupa mine ceva in genul TL XP, cu un plus pt. TL in sensul ca nu se scamoaseaza asa de usr ca Firline-ul!
Fireleine-ul mi se pare putin "depasit", TL este ideal pt. voblere - fiind mai matasos, pleaca mai bine voblerul sau lingura in lanseu(desigur si pt. jig) iar PP este ideal de jig, pt. ca e mai rigid. Mare pacat ca nu se produce TL si de 6-8 lbs, ar fi perfect pt. vobler!