discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
ruki
- utilizator nou

Va salut,
sunt interesat sa cumpar un Shimano Scorpion DC. Nu am prea gasit pareri obiective de la cei care le folosesc. M ar interesa cum se comporta I-DC+ ul acesta, in ce priveste greutatea nalucilor, distanta de lansare si mai ales "perucile"... Am citit review de pe tackletour si inca vreo 2 situri .jp, ceva filmulete pe youtube, dar nu prea m am lamurit. O sa il folosesc exclusiv la stiuca pe un bat de 1 oz sau 1 1/2 oz, cu voblere de 25 g - 40 g. Mai mentionez ca sunt la inceput cu baitcastingul...si as vrea mai putine peruci , macar pana ma obisnuiesc....
Va multumesc anticipat

-
Bog79
- junior

Salut, am eu mulineta asta. Eu personal sunt multumit, dar precizez ca este prima mulineta de cast si nu am prea multe cunostinte despre ele. Deci nu pot compara. Pot sa iti spun ca eu am facut o singura peruca nasoala din neatentie, si nu din aruncare ci atunci cand mi-a scapat naluca langa barca. Asta poate si din reflex petru ca la clasice controlez firul si galetul cu mana stanga.
De distanta depinde mult si de bat. Eu am unul rigid pana la 2 oz si se descurca excelent de la 35g in sus. Cu 40 g dau suficient de mult cat sa acopar o suprafata multumitoare de apa. Sub 30g ori eu nu stiu sa incarac suficient batul, ori batul este pre ranaga, dar nu imi mai place sa pescuiesc cu el pentru ca nu lansez suficeient.
Sper sa iti foloseasca postarea mea.
-
ruki
- utilizator nou

Multumesc Bog79.
Alte pareri...?
Acu detin un Chronarch ci4+ ... iar cu lanseta de 1 1/2 oz, vobler de 40g si doar un pin desfacut la mulineta, care sa acctioneze asupra franei, am reusit sa lansez cam cat cu echipamentul de spinning...
. Nelamurirea era la Scorpion DC, daca el are o singura pozitie pt "textil", cum castigi distanta mai mare de lansare, neavind alte setari sa i faci? ....
-
cristian.ene
- veteran

Scorpion DC nu este o mulineta care sa te ajute sa dai distanta cu greutati intre 10-40g sa zicem,.are setari sa nu faci peruci dar te limiteza la distanta.
Daca vrei musai DC rtebuei sa incerci alte modele cum sunt Metanium DC, am lansat cu un Excence DC si lanseza impecabil de la 10g in sus la distante mari fara peruci dar este cu 8:1 raport de recuperare.
Daca vrei mulinete bune ca performante si prietenoase in aruncare si pret poti sa te uiti la Daiwa SV (Zillion SV TW sau 103SV). Ambele au preturi sub Metanium si 103 SV are angrenaje de bronz daca pescuiesti cu naluci mari.
-
ruki
- utilizator nou

Mersi, de raspuns. Am apucat sa comand un Metanium 13...poate pe viitor o sa iau si un Zillion 1016 SV TW, care pare destul de interesant...si ca si pret

.
Sa ma invat putin cu baitul, sapoi pot sa fac si eu comparatii.
Mersi de ajutor.