Pareri pescuit cu plumb Bullet

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ovidiu
veteran
veteran

Re: Pareri pescuit cu plumb Bullet

Mesaj de ovidiu » 09 Ian 2011, 12:51

Ariann scrie:Astept pareri referitoare la diferenta intre plumbi bullet si jiguri.Care ar fi mai practice,care dau randament mai bun?
si ca sa-ti zic sincer parerea mea..jigurile.
Am incercat si bullet pe lacuri..au mers asa si asa.... tot pe jig clasic offsetuit am avut prezentari mai bune.
important este sa ai un vierme moale, care sa iasa in momentul intepaturii...
oricum cand pescuiesti intr-un loc foarte greu, pom peste copac peste bolovani..nu conteaza ce arunci acolo, va fi atacat cu siguranta..important e sa poti pescui ACOLO!
niciun metru mai departe... i-o pui la sufragerie..si fii pregatit fiindca va urma atacul
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 09 Ian 2011, 12:51

Chiar faina, sigur o s-o incerc, oare sabotul se comporta mai rau decat bila, ma refer la montura asta?
Mersi Ovidiu :wink:

Adriann
veteran
veteran

Mesaj de Adriann » 09 Ian 2011, 12:55

Imagine
despre jigurile astea ce parere aveti?
Imagine

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 09 Ian 2011, 12:56

sincer..habar nu am...
am dat doar cu bila in acest fel..fara sa ma gandesc nicio secunda..cum ar sta in sabot :)
De fapt cu sabot pescuiesc doar cu un singur gramaj: 40g
reswtul de la 2g la 80g numai cu bila
cert este ca cu acest montaj cu bila... cand ai trasatura contactul e ferm..intepi fara eroare...
Rar de tot ai rateu..dar asa aia si cu carligul expus... rateurile vor exista intotdeauna...
doat la vanatoare e punct ochit , punct lovit...
la pescuit e frumos ca ramane un factor variabil... ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 09 Ian 2011, 13:03

Ariann scrie:Imagine
despre jigurile astea ce parere aveti?
..nu am incercat :roll:

marcel gheorghita
senior
senior

Mesaj de marcel gheorghita » 09 Ian 2011, 13:36

Am folosit eu carlige anti-agatatura, nelestate, in motaj off-set, la stiuca. Aveam atacuri si ratari multe. Pana m-am prins ca, carligul trebuie bagat in shad mult mai jos decat normal, astfel incat, in momentul atacului/inteparii, sarma de protectie sa aiba unde cobori, sa nu se opreasca in corpul gumei. Si am dat doar cu Mannsuri, care sunt moi. Mult mai bine am prins cu jiguri cu carlig mare, potrivit cu marimea gumei, dar cu gramaj f.mic (1-2-3 gr.), introduse la ras, adica carligul sa iasa la nivelul partii superioare a shadului, sa fie lipit de spatele acestuia, ca sa nu agate ierburi.

Scrie răspuns