Pareri lansete GLoomis
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Pareri lansete GLoomis
As dori sa aflu de la cei care le-au pescuit, care ar fi mai indicata dintre cele 2 lansete pentru pescuit cu jiguri de 10, 14, max 20 gr pe Olt, de pe mal.
- HSR1021S GL2
- HSR9000S IMX
Din ce am citit, unii spun ca prima nu e chiar indicata pentru jig, fiind prea moale pe varf, are dezavantajul sa fie din 2 buc dar si avantajul ca "duce" (teoretic) pana la 36 grame. A doua e clar peste prima ca tehnologie si e dintr-o bucata insa e cam scurta pentru mal si duce pana la 14 gr (daca astia 14 sunt vreo 10 "reali" atunci e o problema).
Ideal ar fi daca le-a pescuit cineva pe ambele sa imi poata spune avantajele si dezavantajele fiecareia.
Mai exact ma intereseaza cum lucreaza fiecare cu jiguri de 10-14 gr, in curent.
Multam'
- HSR1021S GL2
- HSR9000S IMX
Din ce am citit, unii spun ca prima nu e chiar indicata pentru jig, fiind prea moale pe varf, are dezavantajul sa fie din 2 buc dar si avantajul ca "duce" (teoretic) pana la 36 grame. A doua e clar peste prima ca tehnologie si e dintr-o bucata insa e cam scurta pentru mal si duce pana la 14 gr (daca astia 14 sunt vreo 10 "reali" atunci e o problema).
Ideal ar fi daca le-a pescuit cineva pe ambele sa imi poata spune avantajele si dezavantajele fiecareia.
Mai exact ma intereseaza cum lucreaza fiecare cu jiguri de 10-14 gr, in curent.
Multam'
-
- veteran
Re: Pareri lansete GLoomis
HSR9000IMX este un Mag-Light adica are cotor puternic si varf mai bland si nu e de dat in current,e de balta cu jiguri de 10-12 gr maxim (zic eu).Am vazut varianta IMX din doua bucati si GL3 tot de 2 bucati.IMX e un grafit mai elastic ,GL3 e un grafit mai nervos (cel putin asa am simtit diferenta intre cele 2 bête cu aceleasi specificatii),variant GL3 mi s-a parut nitel mai puternica decat IMX (cu IMX s-ar putea da si la pastrav cu oscilante).N-am vazut modelele dintr-o bucata dar in mod sigur nu sunt de dat la jig pe rauri mari.Am avut modelul HSR1021IMX 3/8-3 oz,cu care am dat la jig pe balta si pe rau,este acelasi concept HotShotRod cu talon puternic si varf bland,elastic dar actiune ex-fast,oarecum subdimensionat fata de talon (conicitate mare).Este bun cu jiguri pana in 14 grame,dar in current varful flecteaza cam mult si pierde din forta de intepare si din controlul jigului in timpul pescuitului.Mai degraba urmatorul 1023 (12-25 lb) ar fi mai bun de dat pe rau dar tot cu jiguri de max. 16-17 grame (peste devine inefficient).
Merci Razvan. M-am orientat la cele de spin, din ce am vazut la ei celelalte modele - 1023 si 1025 sunt disponibile doar in varianta de cast. Am uita sa precizez ca vreau neaparat spin iar blancuri nu prea am vazut pentru 1023 sau 1025...
Uite asta ti-o recomand pt ce vrei tu. Este extrafast-ranga. Am scuturat-o la tf si duce lejer 14-16 gr.
http://www.totalfishing.ro/lanseta-g-lo ... 44543.html
-
- veteran
Blankurile HSR (Plug) de Salmon/Steelhead de la Northforkcomposites sunt similar cu cele de la GLoomis,e acelasi Gary Loomis care le face.Sunt diferente la 1021 care e mai puternic decat cel de la Loomis si este foarte rapid, are varful flexibil pe o portiune scurta si tranzitie brusca spre un mijloc si talon puternic/rigid (il are un prieten facut de spin), duce jiguri de 14 gr binisor,celelalte modele 1023 si 1025 sunt cu actiune progresiva fiind mai versatile (jig/vobler), eu il am pe cel mai puternic 1025 (20-40 lb) dar acum o sa-l finalizez(mai am inelele de pus) si apreciez ca duce undeva pana la max. 40 grame(jig +twister) la Dunare pe current.Este puternic dar elastic, grafitul IM de la NFC imi pare ca este o combinatie intre IMX si GL3 (ceva mai batos decat IMX si mai senzitiv decat GL3).NFC face blankuri bune,imbunatatite fata de vechile Loomisuri.
Am vazut-o dar din pacate e prea scurta pentru ce imi trebuie.Gogol scrie:Uite asta ti-o recomand pt ce vrei tu. Este extrafast-ranga. Am scuturat-o la tf si duce lejer 14-16 gr.
O sa iau in calcul si varianta NFC, multam'.
Ce parere aveti de SJ 804-1 (IM) de la NFC?
am LR844 in GL2 ... superba la voblere sau oscilante mai ales in curenti puternici. Praf la jiguri, nu simti mai nimic cu ele. Am dat cu jiguri de 50 intr-un curent monstros, cand intepam trebuia sa fac doi pasi in spate. Putere suficienta in cotor cat sa tragi inclusiv de pesti de 20 de kg.
am SJR844 in IMX ... misto la jiguri, merge si pe voblere ce nu opun o rezistenta prea mare, oscilante tip kastmaster. Am dat cu ea inclusiv cu jiguri de 45 plus guma. Putere destul de mare undeva pe la jumatatea blank-ului ... de acolo in jos e oarecum ranga.
nu as lua GL2 pt. jiguri sub nici o forma. iMX-ul e foarte OK pt. asa ceva.
am SJR844 in IMX ... misto la jiguri, merge si pe voblere ce nu opun o rezistenta prea mare, oscilante tip kastmaster. Am dat cu ea inclusiv cu jiguri de 45 plus guma. Putere destul de mare undeva pe la jumatatea blank-ului ... de acolo in jos e oarecum ranga.
nu as lua GL2 pt. jiguri sub nici o forma. iMX-ul e foarte OK pt. asa ceva.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Multam'
Trebuie sa fie faina si SJR844 IMX dar e prea scurta pentru ce imi trebuie. Astept pareri despre o lanseta montata pe SJ 804-1 (IM) sau orice alta propunere de la Loomis sau NFC cu lungime de minim 8'.