Pareri, impresii Shimano Stradic

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

draqdevil
veteran
veteran

Re: Pareri, impresii Shimano Stradic

Mesaj de draqdevil » 15 Ian 2014, 07:54

am vazut si eu filmulete in care se explica ce e x-ship asta dar tot nu am inteles....poate snt eu mai greu de cap :lol1:

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 15 Ian 2014, 17:11

X-ship este sistemul de insurubare a manerului in roata dintata (angrenajul antrenat direct de manivela) pentru a se reduce jocurile ce pot aparea acolo.
Stradic FD si FJ sunt identice, difera doar manivela.

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 15 Ian 2014, 17:19

EDIT (nu am mai putut edita postu anteriorl)
Este un sistem adoptat pentru reducerea jocurilor dintre manivela si axul central/rotor.
Cam asa ceva:
Imagine

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 15 Ian 2014, 17:35

X-Ship-ul nu a fost bagat pentru reducerea jocurilor ci pentru a oferi mai multa putere mulinetei, de aici rezultand o manivela ce se invarte mai usor. Toata treaba cu X-Ship (e plin net-ul de explicatii) consta in marirea diametrului axului melcat si apropierea rotii dintate de acesta. ca au bagat nu stiu ce rulmenti pe acolo ... aia e altceva.
Power is what X-Ship is all about! Adding 20% more power through adding a larger diameter drive gear, and moving the pinion gear closer to the centre of the drive gear.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 15 Ian 2014, 19:13

anem scrie:X-Ship-ul nu a fost bagat pentru reducerea jocurilor ci pentru a oferi mai multa putere mulinetei, de aici rezultand o manivela ce se invarte mai usor. Toata treaba cu X-Ship (e plin net-ul de explicatii) consta in marirea diametrului axului melcat si apropierea rotii dintate de acesta. ca au bagat nu stiu ce rulmenti pe acolo ... aia e altceva.
Power is what X-Ship is all about! Adding 20% more power through adding a larger diameter drive gear, and moving the pinion gear closer to the centre of the drive gear.
mersi anem, in sfarsit o explicatie buna. :respekt:
citisem asta deja si in ciuda faptului ca inteleg engleza perfect, tot in romana am priceput ce vor sa zica de fapt :elkgrin:
Urasc atarnatorii!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 15 Ian 2014, 19:19

stefanflorin scrie:
anem scrie:X-Ship-ul nu a fost bagat pentru reducerea jocurilor ci pentru a oferi mai multa putere mulinetei, de aici rezultand o manivela ce se invarte mai usor. Toata treaba cu X-Ship (e plin net-ul de explicatii) consta in marirea diametrului axului melcat si apropierea rotii dintate de acesta. ca au bagat nu stiu ce rulmenti pe acolo ... aia e altceva.
mersi anem, in sfarsit o explicatie buna. :respekt:
citisem asta deja si in ciuda faptului ca inteleg engleza perfect, tot in romana am priceput ce vor sa zica de fapt :elkgrin:
cu placere ... nu simti o diferenta intre cum se invarte un biomaster (parca iti luasesi unul) si alte shimano-uri fara X-Ship?

mie unul mi se pare ceva diferenta intre un TP si biomaster, ambele de 2500 ... doar ca a doua are x-ship-ul asta. e adevarat ca TP-ul are 2 ani in plus fata de BM :D
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 15 Ian 2014, 20:16

Nu am inca, urmeaza sa-mi iau (poate mai vine mosu' o data :D ). Am analizat-o si am mulinat un pic la ea si mi-a placut ca merge fin si e fortoasa.
TP-ul nu are raport 6:1? ca ala cred ca ar fi principalul motiv pt. care merge mai greu.
Urasc atarnatorii!

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 15 Ian 2014, 20:34

Sper sa pescui eu biomaster cu x-ship in weekend daca vor fi conditii.o am de aproape 2 sapt si nu am reusit sa o pescui,doar invartit la rece:))

cit_a
senior
senior

Mesaj de cit_a » 17 Ian 2014, 19:55

Cert este ca au montat la axul melcat rulmenti in ambele capete , practic la vechile modele este doar cu un rulment ( cel de langa antiretur) iar partea din interior freca direct in corp sau bucse , in functie de model.

Scrie răspuns