Salutare!
Va multumesc pentru raspunsuri. Eu astept mai multe pareri in continuare.
Ma vad nevoit sa dau cateva explicatii. Dimensiunea dorita este aceea pt ca pescuiesc in proportie de 98.9% de pe mal si ma ajuta mult sa recuperez handicapul cand e vorba de distanta. In plus fiind incepator imi este mult mai usor sa controlez pestele, in special in zonele cu strcturi proeminente si finalul drilului. Am avut "accidente" la pescuitul cu plastice, cand nepoftitii chinezoi(singurii pesti pe care as vrea sa nu ii mai vad in apele noastre) tocmai la mal au gasit de ce "sa frece firul" si au plcat si cu piercing.
Exceptand salaul, speciile enumerate nu reprezinta tinta, ci exceptii.
Puterea de aruncare atat de mare... nu stiu cum sa zic, dar am vazut la destule bete(europene) ca nu corespunde intocmai cu ce scrie pe ele (la ce am eu aruca mai putin decat scrie, iar la altcineva am vazut un bat high-end de la firma care il face, aruncand bine chiar si o treime din ce scria pe el) si cred ca batul acesta nu tuseste la greutati mai mici, dar nu chiar de 2 grame.
Sportex am zis pt ca am vazut ca au garantie foarte mare la blank-uri, iar Black Stream pt ca este cea mai ieftina serie a lor

.
Inca odata multumesc.