Am deja un bat de clean (2.40, 2-10g), vroiam unul mai universal.draqdevil scrie:ma gandeam k esti din tg-jiu....iti aratam diferentza dintre un "batz de clean" si ce ai cumparat tu:)
parere lanseta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Deci, din cate stiu eu si am citit, AX-BX-CX nu are treaba cu actiunea (cu toate ca si eu asta am crezut initial), ci mai degraba cu "modernizare" unei serii de lansete propriu-zise. Astfel, modelul BeastMaster AX de la Shimano este unul mai vechi, ce foloseste ca ingredient principal carbonul T40, care-i cu foarte putin mai bun si rezistent ca cel folosit la betzele Catana (T30 combinat cu T40), mult mai ieftine de altfel. In schimb, noua serie BX de la Beastmaster are deja carbon T60, mult mai rezistent, si pretul automat sare cu 1-2 milioane de la AX la BX...iovys scrie:Eu stiu ca e vorba de actiune AX= fast, BX=progresiva
Teoria cu generatia nu cred ca e valabila, lesathAX fiind o lanseta relativ noua, pe cand catana exista doar in varianta BX si este un bat dintr-o generatie mai veche.
Din cate am inteles, modelele vechi nici nu se mai fabrica...deci e totusi o problema de "generatie"....nu se mai face Golf 5, doar 6....ca i-a trecut vremea...e aceeasi poveste.
La fel am observat si la mulinetele Shimano. Mi-am luat Shimano Sahara 1500 FB, si ulterior am aflat ca exista deja FD, iar inainte a existat un FA.
In concluzie, cred ca e vorba de ABECEDAR....dar nu-i exclus totusi ca aceste coduri sa includa si alte aspecte....
-
- veteran
Ii bine ca tu creziiovys scrie:Ca sa mergi la pescuit tre sa faci culturism?La o partida care se intinde pe durata unei zile intregi, eu cred ca acele cateva zeci de grame in plus(sau minus) conteaza, si pentru clean, omul zicea ca are bat, vrea ceva mai universal

Nu se simte nimic , baga mare , tot inainte !
Amice Iovy , exista o chestie numita spinning marin , daca o sa intri pe acolo o sa vezi in poze aceasi oameni care ii vezi si pe restu de forumuri , insa poate o sa-ti sara in ochii echipamentu cam de doua ori mai greu ! Nici nu-s culturisti si nici nu lesina , si recupereaza de doua ori mai mult fir si mai greu decat un pescar de apa dulce , deci....
Exista oameni care dau la lopata toata ziua , la inceput ii mai greu , insa udpa aia se obisnuieste corpu , ba chiar se mai si fortifica , insa unii soareci de biblioteca , detinatori de centuri negre la sah , vad orice prin prisma fortei si rezistentei lor , care nu este

Consider chestia asta cu gramele o **** mentala , am amici de pescuit de 50 de ani , chiar azi am pescuit cu unu de 50 , umar la umar , jigging , el cu un SpeedMaster Game Type plus Daiwa Capricorn 4500 , si nici macar nu o baut apa timp de 8 ore !
Si vin seara pe forum si vad ca cateva grame conteaza

Ii ca si la vinuri , unii au devenit poeti , si is capabili sa scrie o poezie despre un soi de vin , insa ii vorbarie !
BeastMaster vechi , cu doar 7 inele de doua picioare se vinde mai scump decat asta nou ( de la MH in sus ), se vinde mai scump ca acum 2 ani ! Pe aici s-o prins lumea care tine si care nu , si se pare ca unele lucruri primeaza in fata a cateva grame in plus care inca conteaza la alti pescari ! Problema ca pe aici nu se mai gaseste
!
Prea multe reviste si internet la prea putin peste , lumea merge cu pontiacu dupa lemne in padure .
BeastMaster vechi , cu doar 7 inele de doua picioare se vinde mai scump decat asta nou ( de la MH in sus ), se vinde mai scump ca acum 2 ani ! Pe aici s-o prins lumea care tine si care nu , si se pare ca unele lucruri primeaza in fata a cateva grame in plus care inca conteaza la alti pescari ! Problema ca pe aici nu se mai gaseste

Prea multe reviste si internet la prea putin peste , lumea merge cu pontiacu dupa lemne in padure .
@SF Pentru mine, conteaza cateva g in plus sau minus. Daca pentru tine nu conteaza, e problema ta(dar nu inteleg ce vezi tu asa anormal in faptul ca eu prefer un bat mai usor decat unul mai greu), si poate daca voi practica si eu pescuit marin, o sa incerc sa ma obisnuiesc cu bete mai grele. Pana atunci le prefer pe cele mai usoare, si daca tot iti plac cele grele, si zici ca modelul vechi e mai scump, poate iti dau unul AX240H 20-50g la pret "bun"(e pescuit la 3 partide, scurte)