Parere lanseta si mulineta spinning.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

perca
junior
junior

Parere lanseta si mulineta spinning.

Mesaj de perca » 05 Iul 2006, 17:19

Salutare tututor!
Pescuiesc de mult timp la rapitor, mai ales la stiuca. Am folist o lanseta silstar de fibra de sticla si twistere, mai rar linguri oscilante. Combinatia mi-a adus peste 100 de stiuci nu datorita tehnici ci mai ales prolificitatii baltii in care am pescuit.
Tocmai am absolvit facultatea si doresc sa imi fac cadou o lanseta si o mulineta noua. Am tot urmarit siturile romanesti de profil si m-am oprit asupra catorva produse despre care vreau sa va cer parerea.
Prima lanseta este unCormoran Black Bull de 2,10m actiune 10-30g iar pe sit la arow costa 192 ron. A doua lanseta este un Mitchell Avocet Spin de 2,10m actiune 10-35g si costa 162 ron.
A treia lanseta este un
BERKLEY CHERRYWOOD CWS 802M de 2,40m actiune 8-25g si costa 145ron.
Mulineta la care ma gandesc este un
MITCHELL AVOCET AV-G 2000 FD sau un MITCHELL AVOCET AV-G 1000 FD , nu sunt decis asupra marimii stiind ca vreau sa folosesc fir textil de 0,17mm ( poate mai subtire). Mulinetela costa 143 ron cea mai mare si 138 ron cea mica.
M-am oprit asupra acestor produse deoarece pretul lor sunt limita maxima pe care o pot investi si daca ma decid patronul uni magazin din Iasi le poate aduce in cateva zile.
Astept opiniile voastre.
Multumesc.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 05 Iul 2006, 17:26

la capitolu lansete pui mana pe ele si care-ti place o iei
la mulinete daca vrei sa dai cu textil nu te-as sfatui sa iei Mitchell-ul ala
sunt slabutze
mai bine te bagi la o Okuma
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 05 Iul 2006, 19:45

Nu este recomandabil sa iei lansete pe NV, dar Cormoran este o firma net superioara privind lansetele europene fata de restul pe care le-ai enumerat tu!

La capitolul mulinete uita de Mitchel si mai bine te orientezi spre un Ryobi Ecusima sau o Okuma din categ aceea de pret! La mulineta nu fa compromisuri ca daca dai 150 RON si o pui pe butuci dupa 3-4 luni n-ai facut nimik!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 05 Iul 2006, 19:59

@ perca

si eu am fost in aceeasi dilema si pana la urma am optat pt Berkley Cherrywood de 2.4 si la capitolul mulineta am pus pe ea la inceput o okuma semper,iar acuma am pe acest bat o ryobi ecusima 3000vi.
eu unul sunt f multumit de ansamblalul pe care l-am creat (total = 3mil) si pescuiesc numai cu fir textil (PP sau BF),iar contrar celor care spun ca inelele de pe acest bat nu rezista la textil ,eu iti spun cu mana pe inima ca REZISTA.
acuma alegerea este a ta,eu unul doar am spus ce am eu acuma si sunt multumit.(apropo si eu mi le-am facut cadou singur ,dar cu ocazia altu-i evenimet) :lol: :lol:

perca
junior
junior

Mesaj de perca » 05 Iul 2006, 20:49

Multumesc pentru interventii.
Ideea acestui topic este ca nu pot sa testez nici unul din produsele enumerate mai sus. In Iasi stiu doar 2 magazine de profil dintre care unul e inchis pt concediu iar in celalalt ( pe strada Arcu) nu aveau deact 4 lansete shimano mult prea scumpe asa ca ma bazez foarte mult pe sfaturile voastre.
Am trecut pe lista mea Mitchell din motive sentimentale, prima mea mulineta purtand numele acestei marci :) fiind considerata o firma cu "greutate" pe vremea aceea('90).
Berkley Cherrywood imi face cu ochiul :wink: , cat despre Ryobi Ecusima nu stiu de unde as putea-o achizitiona.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 06 Iul 2006, 09:20

Ryobi Ecusima o poti achizitiona de la Energofish...ia legatura cu un reprezentant al Energofish-ului si sigur trebuie sa-ti faca rost de asa ceva! D-nul Dan Iercosan este f. amabil si te poate ajuta in acest sens!

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 06 Iul 2006, 09:25

Sau de pe mag online.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 06 Iul 2006, 09:32

sau mai repede asa perca cum zice mihai...de pe Total Fishing...livrare in 24 de ore acasa la usa! dar numai ca nu e Ecusima cum vrea omu'!

RaresDumitru
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RaresDumitru » 06 Iul 2006, 12:35

Salut, eu am un Mitchell Avocet de 1000 cu frina pe fata si pot sa-ti spun ca este excelent. Am mai multe mulinete din categoria asta dar sa stii ca de ea sunt cel mai multumit. Poate ca modelul meu fiind mai mic si pentru ca eu il folosesc cu voblere pe ape de munte sunt asa de multumit. Mai e o problema insa, si anume aceea ca trebuie sa stii sa lucrezi cu mulinete aia. Nu spun ca cei care scriu aici nu stiu, insa am vazut destui oameni care trag de mulinete ca nebunii si dupa aia se mira ca nu rezista.

Daca te iei dupa mine faci cum vrei tu :lol: , insa cred ca poti sa-ti iei si mulineta de la Mitchell fara problema. iar in ceea ce priveste batul, Black Bull e ok, am si eu modelul acela, sa te uiti insa atent la blank, al meu este un pic curbat, si mi se pare cam greu. Dac ara fi sa-ti recomand un bat adevarat de stiuca, chiar daca e mai scump, incearca un St.Croix Premier. Sunt bete de o sensibilitate excelenta, iar unul second cred ca poti sa-l iei pe la 2.5 milioane. Vezi ca si aici sunt de vinzare o gramada
multi, mari si desi

stoica stefan
senior
senior

Mesaj de stoica stefan » 06 Iul 2006, 14:54

frate daca pui mana pe lansetele pe care le-ai enumerat,cred categoric ca te vei opri la Cherrywood.e o varga rapida sau extra mai bine spus cu o rezerva de putere pe care te poti baza,... dar fii atent ca difera de la o lanseta la alta(ma refer aici sa fii atent la defecte).legat de mulinete iti soptesc un pont(asta daca vii la intalnirea prietenilor pescari).
oricum, lasa sfaturile deoparte pune mana pe lansete si ia-ti ce-ti place.

mai vorbim!

numa`bine!

Scrie răspuns