Parabolic - Extra Fast?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 09 Aug 2007, 21:08

E multa publicitate in descrierea batului (even parabolic action),parerea mea, deoarece e foarte multa vehiculata ideea ca trebuie un bat cu actiune parabolica, da neaparat cu actiune parabolica :) la stiuca sau pt musky. :lol: Un articol foarte bun despre cam ce trebuie sa stie un bat de stiuca sau de musky e aici
http://www.dlst.co.uk/Writings/rodperspectives.htm
TEAM ATOM

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 09 Aug 2007, 21:08

Acelasi lucru spuneam si eu, exagerand voit, pt a prelua ideea voastra cu publicitatea:

ca un x producator poa' sa scrie pe batz orice care sa ia ochiul unui cumparator neavizat. Inca se cumpara betze din bazar (sau magazine de "profil" cu marfa similara dpdv calitativ bazarului) pt ca scrie nu stiu ce SF-uri imaginare pe blank sau pt ca vanzatorul - pescar super profesionist :?: a spus asa "Batzul asta-i bun in toate conditziile, prinde si clenutzi si somn, arunca si Mepps de 0 si Bulldawg, bla-bla".

Acelasi lucru si pt mulinetele cu zeci de rulmentzi.

Revenind la topicul initzial asta incerc si eu sa aflu legat de aceasta "actziune combinata" cum ii spui tu. Si mi-am expus parerea: probabil e rapida in intzepare si slow in distributzia eforturilor odata ce pestele e agatzat si incepe sa faca valuri.

Nu crezi ca dpdv tehnologic se poate realiza asa ceva?

Nu m-am referit la Tica ca la o firma emblema ci am enuntzat-o deoarece in catalogul lor am vazut scrisa treaba respectiva. La fel si cu Rapala.

Cat de veche e chestia cu combinatzia fibra de sticla-grafit in tronsoane distincte? Nu-mi vine nimic in minte, dar sunt convins ca tre' sa existe ceva in trecut!

Cu respect!

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 09 Aug 2007, 21:15

Pai din punct de vedere publicitar se poate scrie si ca batul prinde singur, chiar nici nu trebuie sa mai mergeti la pescuit. "Dvs stati acasa si batul va prinde pt dvs". In general firmele care se respecta nu fac chestia asta.
TEAM ATOM

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 09 Aug 2007, 22:28

:D io'zic sa punem toti bani sa luam batzul,il pescui io' primul si apoi va zic cum e.
...lasam kterink daca exista asa ceva....imi iau ..e ceea e imi doresc de mult..dar nu stiu cum sa explic.....tot iau bete pe nv....poate-l nimeresc...oricum le gasesc eu intrebuintare......suntr cam off...nu?

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 09 Aug 2007, 22:37

christianpindichi scrie::D io'zic sa punem toti bani sa luam batzul,il pescui io' primul si apoi va zic cum e.
...lasam kterink daca exista asa ceva....imi iau ..e ceea e imi doresc de mult..dar nu stiu cum sa explic.....tot iau bete pe nv....poate-l nimeresc...oricum le gasesc eu intrebuintare......suntr cam off...nu?
Cu actiune parabolica trebuie clar :lol:
TEAM ATOM

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 09 Aug 2007, 22:41

aha...parabolica coane...da extra fast si atunci..accept...sau extra fast...da macar parabolica...si atunci...accept

ce face lipsa de pescuit in cursul saptamanii :datz:

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 09 Aug 2007, 22:43

christianpindichi scrie: ce face lipsa de pescuit in cursul saptamanii :datz:
Mare adevar ai grait ! :lol1:
TEAM ATOM

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 09 Aug 2007, 23:18

christianpindichi scrie::D io'zic sa punem toti bani sa luam batzul,il pescui io' primul si apoi va zic cum e.
N-am deschis topicul asta pt ca vreau sa-mi iau batzul respectiv ci doar ca sa vad si alte pareri legate de asocierea de termeni parabolic & extra-fast pe acelasi batz fie ca-i Tica sau Evergreen.

Nu sunt partizanul ideii ca pt musky trebuie musai parabolic iar pt salau musai ex-fast. Cumpar dupa cum mi se pune pata si dupa cum ma impresioneaza produsul. Ma intereseaza mai putzin ca scrie pe el ceva ce nu-mi convine iar in mana-l simt excelent. Atat puterea cat si actziunea look-ul si toate caracteristicile unui batz pt mine se traduc intr-o senzatzie in pescuit. Mai confortabila sau mai nepotrivita pt mine.

Intrebarea persista. La fel si asteptarea unor raspunsuri mai concrete.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Sep 2007, 10:54

AEROCAST SPINNING
Shimano is used to change the rules of the game in the fishing market. Nobody before has been able to produce a spinning rod with oval section. This special construction gives quite some advantages.The rod has a stiff and a soft side. When you cast, the rod is fast and deliver outstanding precision and distance. In case you have a big xxx, just turn the rod on the side and the action magically change from fast into parabolic, playing efficiently even king size animals.This is the dream of every angler, a rod with 2 action in one, according to different situations.Only Shimano advanced technology can do this. The rod has a beautiful minimalist cosmetic and use Fuji guides and fossil wood reel seat. The cork handle is made by the famous durable Power Cork. A full range of lengths and casting weights is available.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 06 Sep 2007, 11:00

nu prea e fezabila :D
daca iti da vreun ,,sumarin'' , crezi ca-ti mai aduci aminte pe ce parte tre sa intorci scovarga sa-i schimbi acitunea ?..... :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns