discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
cipcop
- junior

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Probabil ca o sa merg cu acel Colmic ....
Sper sa fie ok (desi, poate daca nu ar fi fost atat de scumpe, as fi ales un AVID)

-
George1985
- veteran

-
Eu vad un singur avantaj major la betele StCroix din gama de top, garantia pe viata!
-
cipcop
- junior

Nu am pipait foarte multe...si alea pe care am pus mana erau custom mai ales...
Insa un Legend Elite custom mi-a placut (de 7 cred...).
Sa compar cu alte marci..nu pot, fiindca nu am avut ocazia sa testez.
Nu prea imi place pescuitul cu guma, si mai ales nu prea am unde sa-l practic, si tocmai de asta vreau sa-l invat pe cat posibil....si imi trebuie si un bat cat de cat dedicat pentru asa ceva.
Nici nu imi permit sa investesc foarte mult ...asa ca imi trebuie cava mai de buget.
De la Givaldi astept un raspuns de 1 saptamana legat de niste bete noi din oferta lor, Assasinul nu imi place, si am vaut intamplator acel Colmic.
Sa spunem ca as face efortul de a-l cumpara si speram sa-l fi pescuit careva...insa oricum, cel mai bine era sa fi pus eu mana pe el...fiindca stiti si voi ca alegerea unui bat este de cele mai multe ori subiectiva.
Alte bete de salau pana in 4-5 sute de ron chiar nu prea mai stiu (daca aveti ceva sugestii sunt binevenite).
-
florin.b
- senior

salut
eu o am pe asta:
http://www.totalfishing.ro/lanseta-colm ... 22760.html
combinata cu mulineta usoara si folosita jiguri de la 1,75 la 7gr. e o placere.
e senzitiva, e rapida, se preteaza bine la jig, voblerele nu prea ii plac ca iti vibreaza mana pana la cot.
lanseaza foarte bine greutati mici (1,75gr. + guma mica) dar cu un fir corespunzator... gen sunline 6lb, cu fire mai groase scade semnificativ distanta.
in dril iar imi place,... simti toate miscarile pe care le face un bibanel de 10-15cm dar nu da semne de sufocare cu salai de 2kg+. (recomand o mulineta cu frana reglata bine)
in alte variante de putere nu stiu cum se comporta sau daca alegerea facuta face fata cerintelor, dar ca firma si model are de la mine un feed-back cat se poate de bun!
-
stefanflorin
- veteran

6'8" e scurta pentru mal, mai ales pe curgatoare. Orienteaza-te spre ceva 2.30 minim, altfel o sa o mariti repede. (parerea mea)
Urasc atarnatorii!
-
spiridusul
- veteran

St. Croix 6,8 XF este o lanseta care mie imi place foarte mult, insa are cateva inconveniente. Fiind XF (se indoaie pe varf pe primele 3 inele si inca jumatate din distanta dintre al treilea si al patrulea), daca pescuiesti o zi intreaga cu ea si cauti sa lansezi cat mai departe, iti oboseste mana. Dar rau de tot. In plus, mandrina este scurta, daca ai mainile mai mari e destul de complicat sa lansezi cu doua maini.
In schimb este extrem de senzitiva, simti orice.
Comparativ cu Colmicul, pe care nu l-am pescuit, am facut doar cateva lanseuri cu batul unui amic, eu as alege Avidul. Insa daca vrei sa pescuiesti de pe mal, pe rau, poate ar trebui sa te orientezi catre ceva mai lung, de 7,6.
-
Gogol
- veteran

florin.b scrie:salut
eu o am pe asta:
http://www.totalfishing.ro/lanseta-colm ... 22760.html
combinata cu mulineta usoara si folosita jiguri de la 1,75 la 7gr. e o placere.
e senzitiva, e rapida, se preteaza bine la jig, voblerele nu prea ii plac ca iti vibreaza mana pana la cot.
lanseaza foarte bine greutati mici (1,75gr. + guma mica) dar cu un fir corespunzator... gen sunline 6lb, cu fire mai groase scade semnificativ distanta.
in dril iar imi place,... simti toate miscarile pe care le face un bibanel de 10-15cm dar nu da semne de sufocare cu salai de 2kg+. (recomand o mulineta cu frana reglata bine)
in alte variante de putere nu stiu cum se comporta sau daca alegerea facuta face fata cerintelor, dar ca firma si model are de la mine un feed-back cat se poate de bun!
Am studiat si eu lanseta ta. Misto actiunea, un pic blanda pe varf si apoi brusc strong. Dar poate prea tare pe cotor pr cei 7 gr declarati. Nu ti se pare..?
-
florin.b
- senior

Declarati sunt 10,5gr., eu dau cu maxim 7gr + guma, deci in jur de 10-12.
Cotorul este intr-adevar puternic, varf bland, e un blanc foarte conic, extra-fast... nu inteleg totusi la ce te referi cand zici de cotor ca e prea puternic pt. 7gr. ...?
-
stefanflorin
- veteran

probabil ca tine lanseta invers cand arunca

Urasc atarnatorii!