Opinii despre mulinetele Ryobi

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

silu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silu » 14 Mar 2007, 14:05

in timp... inseamna 2 iesiri? la inceput e mic si nu poti sa-i spui intradevar sant...numai dupa alte cateva iesiri cand vezi ca ti face firul ca lana...jupuit! am spus eu ceva de fir textil??? nu am pescuit decat cu mono! si crede-ma se-nvarte f usor...verific asta f des! poate ca nu toti sunt asa deranjati de faptul asta...eu am vazut pescari cu transee pe galet si sustineau ca sculele lor sunt beton!!!

silu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silu » 14 Mar 2007, 14:14

apropo galetul mi-a fost schimbat in garantie...dar daca e de aceeasi calitate n-am facut mare afacere. am mai schimbat in garantie un galet de cormoran la fel...si m-a mai tinut 2 zile!

silu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silu » 14 Mar 2007, 14:16

si vanzatoru a spus ca si mulinetele mai scumpe patesc la fel...ATUNCI VREU EU CORMORANUL MEU ALA VECHI CU 1 RULMENT, DE 600.000 SA-L MAI CUMPAR DE CATEVA ORI !!!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 14 Mar 2007, 14:27

[quote="silu"]in timp... inseamna 2 iesiri? la inceput e mic si nu poti sa-i spui intradevar sant...numai dupa alte cateva iesiri cand vezi ca ti face firul ca lana...jupuit! am spus eu ceva de fir textil??? nu am pescuit decat cu mono! si crede-ma se-nvarte f usor...verific asta f des! poate ca nu toti sunt asa deranjati de faptul asta...eu am vazut pescari cu transee pe galet si sustineau ca sculele lor sunt beton!!![/quote]

Probabil nu ai citit tot forumu , da eu pot sa-ti spun ca esti primu care zice ca monofilamentu a facut sant in galet , desi galetu se invirte foarte usor . Probabil ca si inelele is perfect si firu ii de calitate . Si uite asa o sa ajungem la fenomene paranormale in pescuit .

Fir Intins!!!

Fir Intins!!!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 14 Mar 2007, 14:34

Ce pot eu sa-ti spun in privinta mulinetelor Ryobi: eu am un Zauber 4000 pe care il pescuiesc exclusiv de vreun an aproape numai cu textil, si cu jig-uri grele, am mai dat cu el si la stiuca tot cu textil...nu am pana acum nici o problema cu el...merge f. bine, pune firul excelent, nici vorba de sant pe galet, e full-metal si f. rezistent...cam atat. :wink:

silu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silu » 14 Mar 2007, 14:42

paranormal sau nu asta e adevarul...nu sunt chiar asa tampit sa ma plang de asta pe gratis. tocmai pt. ca am problema asta sunt excesiv de atent si nu am avut probleme cu blocajul galetului...

silu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de silu » 14 Mar 2007, 14:44

sunt convins ca multi au problema asta...adica un galet taiat dar nu sau uitat niciodata suficient atent ca sa observe asta...sau unora pur si simplu nu le pasa!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 14 Mar 2007, 15:17

silu ,
tu ai venit cu o intrebare si am incercat sa-ti dam un raspuns atat cat se poate pe NV din spatele tastelor
nu te face nimeni tampit insa trebuie sa fii constient ca
- la 500 mii pretul unei mulinete, foarte atent fiind , nu poti sa ai pretentii de calitate , chiar daca undeva , candva ai intalnit exceptii in ce priveste galetul
daca esti exigent pune un ban si in loc de 3 facaturi ia-ti o sg mulineta ca lumea
- nu trebuie ca magazinul din care cumepri sa fie serios , ci trebuie ca mulineta pe care o cumperi sa fie serioasa . Daca vanzatoru ala ti-a sous ca problema e normala si se intalneste si la mulinetetle scumpe,.... ori e plapumar ori vrea sa te pacaleasca
- nu numarul excesiv de rulmenti iti da calitatea ( 4 rulmenti minim e suficient ) mulinetei ci conceptul , si materialele folosite
- nu am intalnit inca mono sa taie galetul......da orice e posibil
- nu presupune tu cat de atenti sunt ceilalti pescari cu galetul sau cat le pasa ca te pronunti aiurea

fire intinse !
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 14 Mar 2007, 15:40

Am si sarit la mulinete sa vad daca nu cumva au aparut ceva santuri si nu am vazut nimic , da cred ca am sa le fac eu citeva santuri , sa fiu in rind cu lumea . Am sa ma folosesc de un bomfaier in scopu asta . Numai bine .

Fir Intins!!!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 14 Mar 2007, 15:47

nu stiu cum de se taie atatia galeti ca la mine nu s-a distrus inca nici unul ... si nu am mulineta mai scumpa de 1 milion ...

intr-adevar, am pe acasa niste mulinete pe care parca scrie Arges si care au deja vreo 15 ani vechime, la care s-a taiat galetul de la mono, dar respectivul galet nici macar nu se invartea ...

probabil ai luat vrea teapa cu mulineta aia ... ti s-a dat vreun galet de plastic ... alt raspuns nu gasesc la ceea ce spui tu .
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns