Okuma v-System vs Daiwa Laguna

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
pol77
utilizator nou
utilizator nou

Okuma v-System vs Daiwa Laguna

Mesaj de pol77 » 23 Mai 2007, 19:40

Vreau sa cumpar una dintre cele doua mulinete (V-System sau Laguna) si nu stiu pe care sa o aleg.
Le-am vazut pe ambele la Arrow, dar Okuma nu seamana cu cea pe care am vazut-o pe saitul oficial(este fabricata in China).
Ce parere aveti?[/b]

pupu
veteran
veteran

Mulineta

Mesaj de pupu » 24 Mai 2007, 18:25

I-ati Daiwa are un raport calitate - pret foarte bun , eu am fost foarte multumit de Laguna, si Vsistem e ok insa are mici probleme , eu folosesc din cand in cand la clean un V-15a cu fir de 0,14 si vobler in jur de 2.5 g . Cand lansez din locuri unde miscarea nu e prea ampla (si la clean se intampla des asta) firul se agata cateodata de aberatia aia de pinten de la sistemul de prindere al pic-upului (opus galetului) si e foarte enervant ,in rest alte chesti sunt mai putin de luat in seama.

Numai bine...

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 24 Mai 2007, 19:02

Am un v-system (30) de vreo luna si ceva si se misca... excelent. Nici pretul nu e mare pentru ce iti ofera: corp de aluminiu, numar foarte mare de rulmenti, jocuri acceptabile, finisaj aproape de nota 10.... personal iti recomand una :wink:

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 24 Mai 2007, 19:11

Laguna e o mulineta buna, fara extra rulmentzi si gadget-uri inutile, merge corect, e puternica si are viatza lunga.
N-ai sa fii aplaudat pe balta sau pe forum pt. look-ul ei.

V-Sys. e o generatzie mai noua, scumpa si laudata de multzi ce-au folosit-o. Are niste rulmentzi mai speciali si multe alte featuring-uri patentate de Okuma.

Punandu-le in balantza asa lege fara indoiala Daiwa. Mai ales ca ai dubii in ce priveste originalitatea Okumei pe care-ai vazut-o.

OFF TOPIC: Pt mine, sunt putzine mulinete Okuma care-ar castiga in fatza unor Daiwa de aceeasi clasa de destinatzie a pescuitului, marime si pretz. Asta nu inseamna ca Okuma nu-s bune. Mi-a luat ochii de exemplu modelul Salina cu dual drag, din aluminiu si pretz bun undeva la 80$.

Alege ce crezi tu ca-i mai bun si ce tzi se potriveste mai bine!

pupu
veteran
veteran

Mulinete

Mesaj de pupu » 24 Mai 2007, 19:27

Cei care pescuiesc curent cu textil si care au folosit multe mulinete de marci diferite stiu ca rola galet anti-twist de la Daiwa este pe departe cea mai performanta ,si e valabil si la modelele mai ieftine.

Numai bine...

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 24 Mai 2007, 23:24

Am Daiwa Laguna 2000 si sunt fff multumit de ea desi la inceput nu prea m-a incantat dar cu timpul s-a aratat a fii o mulineta fff buna!Cand am cumparato am facut 2-3 partide cu ea si mi se parea mult prea firava si m-am dus sa o schimb cu o okuma v-system,am incercato in magazin si mi s-a parut a fii o mulineta mult prea departe de silentozitatea Lagunei,parca probam o mulineta din Piata Obor si m-am decis sa pastrez Laguna si acum isi face treaba fara nici un repros!

Ia-ti Daiwa sau Shimano sunt nr 1 in lume!!!

pol77
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de pol77 » 12 Iun 2007, 22:48

Am cumparat pana la urma VS 30a, deoarece Laguna nu mi-a adus-o.
Am incercat-o putin la stiuca pe o balta si se comporta excelent, dar sa o vad pe Mures la somn...
Oricum, va multumesc pentru sfaturi.

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 23 Dec 2011, 17:09

Sunt curios de comparatii Laguna XT vs. Laguna si V System vs. Alumina.

N-am invartit niciodata V System sau Laguna dar la un moment dat mulinetele la Arrow erau asa:

Laguna la reducere putin peste 200 de lei, Laguna XT putin peste 400.
Asa cum e acum diferenta dintre Alumina si V System.

Am avut Alumina - cu problema ca intra firul pe langa galet - si Laguna XT 2 bucati pe care nu ma indur sa le marit.

Scrie răspuns