Okuma Flame

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 05 Oct 2010, 10:17

Nu cred ca Lupu Sur dadea cu ea cu rulmentul blocat. Un galet blocat inseamna sant doar pe o parte!Ar fii interesant de aflat daca santul este pe toata circumferinta sau doar pe o parte. "invarteala" galetului se verifica usor cu un elastic de bani .Eu cred ca pur si simplu e vorba de material(metal) slab.

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 05 Oct 2010, 10:24

ANDREI RIGA scrie:Eu cred ca pur si simplu e vorba de material(metal) slab.
foarte posibil. Eu la ecusima n-am avut problema asta.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 05 Oct 2010, 11:06

Da Andrei..foarte posibil si asta..sau combinatia ambelor probleme. Blocat partial, adica , se invarte dar nu in ritmul in care cere firul , mai lent, plus material slab..duce la taierea galetului. Daca s-ar invarti perfect, teoretic nu ar trebui sa se taie nici daca este dintr-un material mai moale., pentru ca ar disparea frecarea firului de galet..

"Invarteala" trebuie incercat cu fir , cu elastic foarte posibil sa se invarte,avand aderenta mai mare ...iar firul aluneca mai usor, comparativ cu elasticul. De asta este nevoie de rulmenti performanti.....si nu multi, sau multi si performanti ...dar asta costa deja :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 05 Oct 2010, 11:20

ULK scrie:Da Andrei..foarte posibil si asta..sau combinatia ambelor probleme.
pai daca e pe toata circumferinta, clar e combinatia ambelor probleme.
pacat ca la noi nu prea se gasec performance spare parts

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 05 Oct 2010, 12:34

santul este pe toata circumferinta galetului. folosesc textil climax de 0,12 .galetul se invirte usor si nu este blocat( nu dau cu mulinete defecte sau cu probleme evidente). eu pun taierea galetului pe seama materialului de slaba calitate si pe faptul ca am pescuit tot anul in ape excesiv de murdare cu o multime de particule in suspensie care maresc abrazivitatea firului si pe folosirea intensa. totusi parerea mea e ca are si materiale de slaba calitate . urma din galet (sant) are culoarea alamei lustruite ceea ce ma face sa cred ca este din alama.

Ps desfac mulineta mai tirziu si va spun si unde si cum sunt plasati rulmentii in galet

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 05 Oct 2010, 16:10

am desfacut galetul . NU are rulment . are o bucsa din plastic foarte dur si alunecos si plin de vaselina (vaselina e curata ) nici pe lista de componente a mulinetei nu apare sa aiba rulment la galet . piesa se numeste LINE ROLLER BUSHING . in lista de componente apar doar 4 rulmenti cu bile si nu apare rulmentul cu ace de la antirevers . el exista ca am desfacut -o. 3 dintre rulmenti cu bile sunt in tamburul de aluminiu(tamburul principal ) nu apar in lista de componente ! in total eu am gasit in mulineta 8 rulmenti cu tot cu rulmentul cu ace de la antirevers si cei 3 din tamburul de aluminiu . un rulment nu il gasesc nici cum . cred ca e doar pe cutie sau nu am desfacu-o eu destul :oops: totusi mi se pare ca au cam fortat cu numarul de rulmenti , sa pui 3 rulmenti in tambur doar ca sa usureze rotatia acestuia cind functioneaza frina (cind da fir) mi se pare o exagerare . tot asa puteau pune 30 de rulmenti pe piciorul mulinetei ca sa dea bine la numar :lol:
in ori ce caz eu o consider o mulineta bunicica la bani putini si sunt multumit de prestatia ei . daca ar fi fost sa vind pestele pe care la scos la mal in scurta ei viata ( 1 an ) cumparam lejer 2 stela :D :D :D

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 06 Oct 2010, 10:23

exact ce spuneam si eu...mai au un pic si ti-i dau la punga rulmentii.

Faptul ca din 9 rulmenti nu s-a pus nici unul pe galet mi se pare o mare pacaleala din partea producatorului.

Bine ca a pus 3 pe rotor.....

offf marketingu asta

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 06 Oct 2010, 11:00

Am taiat si eu rola de la o Okuma parca la un AVENGER 40 i. Oricum folosesc o rola din otel facuta artizanal. Merge brici.
Cred ca s-a taiat dintr-o combinatie de factori:
Pescuit in draci cu textil murdar de nisip - 1 cauza,
material slab a rolei - era placat cu ceva gen titan dar oricum s-a taiat in primul an de folosinta 2 cauza,
rola a fost stransa prea tare sau insuficient lubrifiata si a opus rezistenta mai mare decat e cazul - 3 cauza.
Iti recomand sa il inlocuiesti rola taiata cu una cumparata de la rusi sau facuta artizanal.
the angler is catching xxx, not by the lure

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 06 Oct 2010, 11:37

Bogdan_Alex scrie:
Bine ca a pus 3 pe rotor.....
cred ca nu ai citit cu atentie au pus 3 rulmenti in tamburul principal !!! adica pe cel de aluminiu , cel de rezerva (grafit ) nu are nici un rulment in interior

@sir.JONES
eu ma gindean sa fac una la un strungar meserias dar este o solutie si una de la rusi . la asta nu m-am gindit . merci de idee

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 06 Oct 2010, 11:46

Adica cum "de la rusi"... astia au role pentru toate mulinetele sau numa` pt. Okuma... sau cum? :shock: :)
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

Scrie răspuns