Ocheti versus armatura
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Ocheti versus armatura
De cateva zile ma tot bate un gand, referitor la rezistenta nalucilor din plastic, fata de cele din lemn. Eu in mod normal, folosesc 80% voblere handmade facute de mine, din balsa cu armatura continua, si nu am foarte multa incredere in nalucile de plastic, cu ocheti prinsi in plastic. Insa foarte multi producatori incep sa treaca pe plastic, si varianta cu ocheti lipiti, chiar aseara am facut rost de niste voblere rapala, doua ultralight shad, doua ultralight crank, si un vobler storm gomoku bottom, toate fiind facute din plastic si cu ocheti lipiti. Sunt curios daca a avut cineva experiente neplacute cu voblere de plastic, ma refer la voblere de calitate, nu chinezarii, unde controlul de calitate este foarte slab. 

Re: Ocheti versus armatura
pai daca vorbim de clean sau biban am mari urme de indoiala ca vor fi probleme ... daca vorbim insa de somn atunci pot spune clar ca problemele vor aparea (vorbesc de pescuit "sweetwater"
... nu marin)

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Sa zicem ca pescuim UL cu voblere de 2.5-4cm si pe langa clean si biban, mai intra ocazionala stiuca, salau sau avat de ~2kg. Adica o situatie normala pe un rau de ses, unde poate sa mai intre si altceva mai mare, care forteaza cat de cat echipamentul. In situatii cu drilluri cu pesti peste media capturilor uzuale, plus lovituri ocazionale de pietre, copaci, etc. rezista la fel, mai rau sau mai bine un vobler de plastic cu ocheti, comparativ cu unul de balsa cu armatura continua?
Ochetii lipiti in plastic rezista pina la un anumit nivel, care-i greu de prevazut, depinde de multi factori,driluri tari, dinti,izbituri de pietre, poate un lipici ce incepe sa se degradeze ,se infiltreaza apa...etc...
De la nivelul ala rezista armatura..
Reversul medaliei e ca poate sa se degradeze lemnul de balsa mult mai repede decit plasticul si ramai in armatura goala
ca jucatorii de la Armatura Zalau... 
De la nivelul ala rezista armatura..
Reversul medaliei e ca poate sa se degradeze lemnul de balsa mult mai repede decit plasticul si ramai in armatura goala

Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
- semlecangheorghe
- veteran
Si balsa se poate proteja foarte bine la bot,coada si burta si rezista la pesti mari.Evident cu armatura continua..

1.66metri, aprox. 30 de kile..

1.66metri, aprox. 30 de kile..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Poti avea incredere deplina , atata vreme cat pescuiesti cat de cat normal , daca dai cu chistoace de 5 cm si fir de 40 de lb , se agata in vreo cioata , ai inele si ancore 4X , probabil o sa rupi naluca , insa nu prea pescuieste lume asa
Acuma, chinezariile nu ar trebui sa conteze , io am lansat un jig Williamson si am ramas cu ochetu in agrafa , jigu s-o dus singur in departari

Acuma, chinezariile nu ar trebui sa conteze , io am lansat un jig Williamson si am ramas cu ochetu in agrafa , jigu s-o dus singur in departari