Iti multumesc mult pentru info.Chiar imi trebuie uneori,mai ales ca stiuca e bine s-o prinzi cu soarele-n spatele ei,deci eu sunt cu ochii in soare.mihaimircea scrie:doua solutii:
1. se pot face lentile cu dioptrii polarizate. nu e foarte ieftin, probabil incepe de la 100 eur. Era un co-forumist optician care poate da mai multe date (Ovidiu? sau ma insel).
2. Exista lentile care se pun cu clips-uri de ramele ochelarilor tai de vedere. De exemplu: http://www.rapitori.ro/boutique/product ... ts_id=1072 .
Ochelarii polarizati....
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
Ar fi si o a treia solutie, un fel de combinatie intre primele doua.mihaimircea scrie:doua solutii:
1. se pot face lentile cu dioptrii polarizate. nu e foarte ieftin, probabil incepe de la 100 eur. Era un co-forumist optician care poate da mai multe date (Ovidiu? sau ma insel).
2. Exista lentile care se pun cu clips-uri de ramele ochelarilor tai de vedere. De exemplu: http://www.rapitori.ro/boutique/product ... ts_id=1072 .
Eu mi-am luat recent rame pt.ochelari de vedere care au atasate si lentile polarizante. Sistemul e mai discret si pare mai sigur decat clipsurile obisnuite.
Se prind cu ajutorul unor magneti, si arata si mai fain decat clipsurile alea gen carlig de rufe
asa, ramele cu lentile polarizate cu tot au fost vreo 300 ron, plus 200 ron ambele lentile cu strat antireflex, am iesit ceva mai ieftin.
Evident, cea mai eleganta este varianta propusa de Ovidiu, cu rame cu dioptrii polarizate, dar e la vreo 300 RON o (una) lentila, + rame??? ron...
Ochelari din aia cu magnetei am si eu dar parca lentila de soare nu e asa de buna sau mi se pare mie :?Lentila de vedere este si ea anti-reflex ca altfel ma omoara monitorul cat ar fi el de LCD.
Stii vreun atelier mai de dai doamne unde sa aiba si marfa de calitate
Stii vreun atelier mai de dai doamne unde sa aiba si marfa de calitate

Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
Pai am scris mai sus ca lentilele Calvin Klein ce mi le-am luat cu tot cu rame sunt mai bune decat vechile clipsuri Balzer, sau cel putin eu vad mai bine pe apa si la condus cu ele.HellRAISER scrie:dece nu balzer...mai sti undeva in sb sa gasesc si alte marci???
Daca ai dioptrii, combinatia asta dioptrii + lentile polarizate prinse cu clips magnetic gasesti in magazinul de optica de pe str. Magheru, vis-a-vis de clubul Soimii. fo 300 ron la care se adauga costul lentilelor "de vedere" intre 70-100 ron/buc.(Zeiss cu antireflex).
In alte magazine (de optica!) din Sibiu am mai intrebat dar nu prea au auzit de asa ceva sau nu vor sa aduca....
Un sfat: nu combinati lentile de vedere heliomate cu lentile polarizate ca se face brusc noapte