oascilante coclite

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

ciprian savu
utilizator constant
utilizator constant

oascilante coclite

Mesaj de ciprian savu » 09 Dec 2010, 09:47

Stie cineva cum se pot curata sa le revina luciul oscilantelor si cum se poate pastra , daca se dau cu ceva pt a evita oxidarea.,

am incercat cu pasla si pasta verde dar am dus si stratul de deasupra si se vede alama de dedesupt :?

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 09 Dec 2010, 10:37

Pasta de dinti amestecat cu cenusa (aia de la tigara este cea mai buna nu are nisip sau alte impuritati) si freci cu periuta de dinti, daca oxidul rezista dai cu acelasi amestec cu o bucata de pasla.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 09 Dec 2010, 10:40

Exista un spray in comert, nu stiu cum ii zice, intreaba-l pe "shirkan" ca are el, lingurile ies ca noi... :wink:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 09 Dec 2010, 10:51

Cred ca daca le tii o vreme in apa cu bicarbonat de sodiu iese, dar oricum trebe sa le freci un pic. Este si un spray bun de la wurth, le face ca noi. Ca sa si reziste si sa nu se mai cocleasca... nu stiu vreun truc inafara sa-ti iei dinalea de argint da care si ele in timp poate se mai innegresc, negreala aia in schimb iese mai usor.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 09 Dec 2010, 10:55

am auzit ca sunt pescari care dezechipeaza lingurile gipo si le trimit la argintat. e singura solutie daca vrei sa nu mai ai treaba cu ele, daca nu le freci inainte de pescuiala :)

mariusw
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mariusw » 09 Dec 2010, 11:06

este o pasta de dinti ff ieftina "naspa", ii zice SuperCristal e mai veche ea...am auzit de la multi pescari ca asta e fff buna,de incercat nu am incercat-o dar multi ziceau ca e cea mai ok.

ciprian savu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ciprian savu » 09 Dec 2010, 11:15

cu pasta de dinti am lustruit plasticul sau lacul zgariat de pe bete ,ochelarii de soare dar la linguri nu m-am gandit.

daca s-ar lacui dupa lustruire ar ramane luciul? a incercat cineva. cu un lac salb ,adica bine diluat sa nu faca stratul gros.sau unse cu ceva ?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 09 Dec 2010, 11:23

cei de la rappala le lacuiesc , la fel si eppinger sau meppsul din state. merge lacul sau mai merg unse cu slanina sau ulei de peste . :wink:

payti
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de payti » 09 Dec 2010, 11:50

de multe ori sunt mai bune asa, coclite, daca lucesc prea tare pot fi suspicioase pt pesti, nu cred ca acestia sa fie prea mofturosi la oscilante vechi

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 09 Dec 2010, 12:03

kingofbeasts scrie:cei de la rappala le lacuiesc , la fel si eppinger sau meppsul din state. merge lacul sau mai merg unse cu slanina sau ulei de peste . :wink:
E buna slanina si e si "ieftina", dar sa nu te miri cand apar maidanezii pe langa tine :lol: ,..... se poate lustrui cu pasla si dat cu lac -spray este incolor in magazine auto costa vre-o 15 ron un flacon, e OK, dar nu rezista in zone cu pietre ...
La mine in trusa oscilantele vechi sunt vechi fiindca nu prind peste , cele cu care am prins frecvent, acelea sunt pe fundul muresului in busteni ,bolovani si ce minuni o mai fi pe acolo .... asa ca pestii au dupa ce sa invete, la ce sa nu vina :lol: :lol: :lol: ...

Scrie răspuns