discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
keloo
- utilizator constant

hegedusalin scrie:Daca a pus cineva mana pe aceasta mulineta as fi curios cum e fata de Ci4 FA. Am un Rarenium 2500 FA si sunt foarte multumit de el dupa un an jumate de pescuit la toate momelile posibile... de la Salmo thrill la jiguri la crank la spinnerbaituri... mici si medii

Am eu noul Rarenium CI4+ 1000 FB de cca. o luna de zile, dar, din pacate nu am reusit sa-l pescuiesc pana acum. Asa, la prima invarteala, daca ar fi sa o caracterizez in 4 cuvinte ar fi asa: mica, usoara, robusta si cu o functionare foarte fina. Consider ca este mult mai reusita fata de modelul anterior, noul model avand x-ship plus ci4+ care se zice ca e de 2,5 ori mai solid decat ci4 fara +
Stima !
-
hegedusalin
- veteran

Eu asta cu de X ori mai solid ca celalalt nu o mai cred... oricum ma chiar intereseaza cat de solid e corpul.... Nu am obiceiul sa trantesc mulinetele

Raeniumul vechi, modelul FA merge la fel de bine dupa un an de pescuieli intense la toate speciile noatre de rapitori. Ma tot batea gandul la un Sustain sau un Biomaster dar au cam 25% mai multa greutate deci cred ca voi merge pe Rarenium modelul FB la urmatoarea mulineta.

-
keloo
- utilizator constant

Un singur dezavantaj are FB' ul vis-a-vis de FA - nu are tambur de rezerva !
-
octavio79
- senior

keloo scrie:Un singur dezavantaj are FB' ul vis-a-vis de FA - nu are tambur de rezerva !
http://www.rapitori.ro/forum/vand-mulin ... 33864.html
Si eu ma gandeam ca poate nu are tambur de rezerva pana am vazut anuntul asta cu pozele aferente. Pe acolo prin cutie se vede un tambur de rezerva.
-
octavio79
- senior

acum am vazut cel ce se vinde e biomaster. Am facut confuzie

-
hegedusalin
- veteran

Mi-am pus mono pe tamburul de rezerva... Cred ca am pescuit de 2 ori cu el.... Probabil cand nu voi avea tamburul de rezerva voi simtii mai mult nevoia unuia....

-
vipificator III
- veteran

Eu am un fa 1000 a mers ok cca 10 partide 3 spin cu pesti de talie max 300g si restul la pluta pesti tot de aceeasi dimensiune. La o curatare externe dupa un pescuit i-am dat un avant asa la rece sa vad cat de rotund merge (specific ca la inceput mergea rotund), m-am blocat mergea adica balambanea ca un V8 in 3 pistoane.

Dupa aceasta faza care l-am trimis in service! L-au remediat acum merge mai strans dar nu balambane! La anul dupa primavara de caras va dau noi informatii! Dar am invatat o lectie maxima pe mulineta care nu scrie Made in Japan e va fi nasoala mai repede decat ma astept (aici iasa din discutie ZeeBaas si VanStaal). Deci materialele aste revolutionare gen C14 / Zaion pe mine ma lasa rece! Parerea mea unde nu-i metal nu e viata lunga la acelasi nivel de utilizare si intretinere.
-
semlecangheorghe
- veteran

Si eu am patit asa cu un sustain.Dupa vreo 5-6 luni de folosinta a inceput sa faca figuri in timp ce il chinuiam cu un spinerbait imens.In sensul ca nu se mai invartea rotund.Adica avea un punct in care parea ca se blocheaza, dupa care trecea mai departe..Am incetat sa mai pescuiesc cu ea, si ajuns acasa am desfacut-o ,am spalat angrenajele si am pus vaselina noua.Nu ceva de firma, dar ceva vaselina pentru mulinete, gasita prin magazin.Si-a revenit ca prin minune, si de atunci am mai pescuit-o vreo 4-5 ani nu mai stiu exact si merge bine si acum, nu haraie, nu e zgomotoasa..Roata dintata acoperita cu ceva strat negru are ceva uzura pe ea, normal, dar se invirte bine si acuma..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
zvic
- veteran

Ma tenteaza modelul 4000 pentru un pescuit cu spinnerbait, crankuri, slider de 7cm, la stiuca. E potrivita pentru aceste aplicatii sau mai bine ma indrept catre un echipament de casting ?
Pana acuma am folosit daiwa 2500, e ok dar simt nevoia de ceva mai puternic la recuperare si mai usor.
-
semlecangheorghe
- veteran

Cranck-uri si glidere merg de minune pe casting, din barca, sau de pe mal daca ai suficient loc in jurul tau pentru a lansa..
Spinerbait-urile sant un cosmar de lansat pe baitcasting, ma refer la distanta..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.