Nou pare OK, adica se desface f usor, impletitura fiind foarte „larga”(low thread count)... fata de alte fire impletite in 8(Varivas, Sunline, Daiwa) asta are o impletitura pe putin de 2 ori mai rara ... dar poti trece peste asta cand vezi ca cel de 10lb tine nou cam 6kg la nod - in afara de Palomar, aproape toate nodurile „clasice” cam aluneca ... cam asa se desface de nou
Dupa vreo 10 partide, insa, ii scade enorm de mult rezistenta la nod - tine cam 2-3kg - s-a „muiat” firul si la propriu si la figurat
Devenind f moale, se face panglica ... este estrem de lat, putin scamosat, se imbiba cu f multa apa si pocneste imediat in piatra ...
Cam asa arata dupa 10 partide - din pacate nu am nici un obiectiv macro la indemana sa fac niste poze mai bune ...
Diamentrul este irelevant ... spre deosebire de altii consider ca firele de genul nu au diametru, deoarece sunt panglica - iar fix asta se „umfla” ca acordeonul cu apa ... daca nu strang aproape deloc sublerul, acesta imi arata un diametru de 0.14mm(pe rola scria 0.15mm) ...daca il strang mai tare imi arata 0.10mm, daca il strang la maxim imi arata 0.05mm

... iar daca mut firul pe „ciocul” sublerului electronic, adica pe partea unde falcile sunt mai subtiri imi arata si 0.03mm
Dar diametrul masurat astfel chiar nu conteaza, cand este cred ca si-l dubleaza ...
Parerea de mai sus este a unui pescar care pescuieste pe garla, printre pietre, scoici si alte nebunii, si care considera Super PE o prostie de fir

...
Concluzia mea - ramaneti la PP vechi(contrar marketingului asta nou nu se arunca mai usor, mai ales dupa ce se moaie) sau la Sufixul vechi ...