Noul PowerPro

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 31 Ian 2012, 15:12

razvane, iti trebuie aia de 10 ?

ca-mi trebuie mie :)

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 31 Ian 2012, 15:18

Toni daca vrei te ajut cu placere .
Eu am avut o rola de 300 de yarzi . Am umplut o mulineta si am mai folosit la ceva inca probabil vreo 10 m .
Probabil au ramas in jur de 100 de metri pe rola .
Daca te coafeaza cumva da un semn si o rezolvam .

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 31 Ian 2012, 15:21

Am verificat acuma rola si se pare ca am estimat gresit . Nu cred ca iti ajunge de un dus ce a mai ramas .
Asa ca sa iti faci o idee despre ce si cum cu firul asta nou pot sa iti dau ce a mai ramas pe rola dar nu cred ca merge sa il pui pe mulineta ptr ca e cam putin .

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 01 Feb 2012, 08:30

bre, hai ca te sun si poate ne vedem zilele astia cumva, sa pun si eu mana pe el sa ma lamuresc cum e ranga :)

mci mult ...

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 04 Feb 2012, 18:57

Am primit firul cel nou, de 10 lb.
Comparativ cu cel vechi, este mai neted, la pipait pare termofuzionat.
Nu este atat de batut precum firul vechi, in sensul ca, daca il rasucesti putin, arata toate cele 8 fire din care este compus. La capete arata imediat firele din care este facut, intrucat acestea nu sunt impletite strans, ceea ce indica faptul ca ar putea sa devina pangliga. Frecat putin cu unghia incepe sa se infoaie, se poate sa retina apa.
La prima impresie sunt rezervat in privinta firului.

Vegas_75
veteran
veteran

..

Mesaj de Vegas_75 » 05 Feb 2012, 10:14

Si eu ma si pregateam sa arunc o comanda de 300 de yarzi dar din ce aud de la liviu , trec la loc comanda si reanalizam posibilitatile. Nu ma asteptam la asa putine calitati la firul de generatie noua ca nici ieftin nu prea e.
Multam Liviu!

johnnybravo
Moderator
Moderator

Re: Noul PowerPro

Mesaj de johnnybravo » 18 Apr 2012, 12:40

alte pareri?
pe cabela's vad un review de rating 1 si doua de 5...

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 18 Apr 2012, 16:31

NU va luati noul power pro...revin mai pe seara cu niste poze edificatoare

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 18 Apr 2012, 17:21

Si eu il folosesc de ceva timp noul PP de 10 lbs.
Este vizibil, este rezistent la nod, curge bine prin inele dar nu am senzatia ca am castigat la aruncare si pare mai gros.
Una peste alta nu mi-a facut o impresie deosebita dar nici nu am reclamatii dupa cateva utilizări.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 18 Apr 2012, 20:47

Nou pare OK, adica se desface f usor, impletitura fiind foarte „larga”(low thread count)... fata de alte fire impletite in 8(Varivas, Sunline, Daiwa) asta are o impletitura pe putin de 2 ori mai rara ... dar poti trece peste asta cand vezi ca cel de 10lb tine nou cam 6kg la nod - in afara de Palomar, aproape toate nodurile „clasice” cam aluneca ... cam asa se desface de nou

Imagine

Dupa vreo 10 partide, insa, ii scade enorm de mult rezistenta la nod - tine cam 2-3kg - s-a „muiat” firul si la propriu si la figurat :P

Devenind f moale, se face panglica ... este estrem de lat, putin scamosat, se imbiba cu f multa apa si pocneste imediat in piatra ...

Cam asa arata dupa 10 partide - din pacate nu am nici un obiectiv macro la indemana sa fac niste poze mai bune ...

Imagine

Diamentrul este irelevant ... spre deosebire de altii consider ca firele de genul nu au diametru, deoarece sunt panglica - iar fix asta se „umfla” ca acordeonul cu apa ... daca nu strang aproape deloc sublerul, acesta imi arata un diametru de 0.14mm(pe rola scria 0.15mm) ...daca il strang mai tare imi arata 0.10mm, daca il strang la maxim imi arata 0.05mm :D ... iar daca mut firul pe „ciocul” sublerului electronic, adica pe partea unde falcile sunt mai subtiri imi arata si 0.03mm :D

Dar diametrul masurat astfel chiar nu conteaza, cand este cred ca si-l dubleaza ...

Parerea de mai sus este a unui pescar care pescuieste pe garla, printre pietre, scoici si alte nebunii, si care considera Super PE o prostie de fir :twisted: :twisted: ...

Concluzia mea - ramaneti la PP vechi(contrar marketingului asta nou nu se arunca mai usor, mai ales dupa ce se moaie) sau la Sufixul vechi ...

Scrie răspuns