Nelamurire pret textil

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ionutz_gr
senior
senior

Nelamurire pret textil

Mesaj de ionutz_gr » 05 Iun 2012, 06:54

Ma uitam si eu pe magazinele online la doua tipuri de fire textile:Spiderwire Ultracast si Berkley Nanofil...indiferent de grosime.
Pe un site pretul est x pe altul 2x pentru acelasi tip de fir. Eu de exemplu anul trecut am luat 2 role de Ultracast la pretul de 120 lei/buc...si il am in continuare....foarte bun firul.
Intrebarea este de ce exista o asa mare diferenta intre preturi si daca a luat cineva un Spiderwire Ultracast sau Nanofil la pretul de x si la comparat cu unul de 2x.
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

Ionut the carp
veteran
veteran

Re: Nelamurire pret textil

Mesaj de Ionut the carp » 05 Iun 2012, 09:14

de nanofil poti sa uiti... nu mi-a placut absolut deloc...

UltraCast-ul il au cei de la mimteam la reducere.... vreo 70lei p-acolo...

Am pescuit atat cu varianta din EU cat si cu cel din state... pot spune ca ala din state se scamoseaza mai greu... adica dupa vreun an jumate... cam 100-150 iesiri :) amu... la 70 lei mere si asta de acilea sa nu ne mai complicam cu adusu' si asteptatu'

referitor la diferenta de pret daca ii exprimat diametru in mm singura explicatie e buzunarul mai larg al vanzatorului :elkgrin:

ionutz_gr
senior
senior

Mesaj de ionutz_gr » 05 Iun 2012, 19:03

La Ultracast diferenta este cea mai vizibila, chiar dublu. Datorita acestor diferente de pret de pe piata o sa renunt la a mai cumpara Ultracast(chiar daca momentan este firul meu preferat, am doi tamburi cu UC si este impecabil firul dupa 1 an de pescuit intensiv) deoarece nu as avea incredere ca iau ceva original.
Cat despre Nanofil...aceeasi chestie.
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 05 Iun 2012, 22:33

ionutz_gr scrie:La Ultracast diferenta este cea mai vizibila, chiar dublu. Datorita acestor diferente de pret de pe piata o sa renunt la a mai cumpara Ultracast(chiar daca momentan este firul meu preferat, am doi tamburi cu UC si este impecabil firul dupa 1 an de pescuit intensiv) deoarece nu as avea incredere ca iau ceva original.
Cat despre Nanofil...aceeasi chestie.

sa nu cazi in... pacat :) daca e firul tau preferat continua cu el, si ti-am spus si de unde poate veni diferenta de pret... caz concret: cam tot ce gasesti prin magazinele noastre au pretul de intrare cam 30 maxim 40% din pretul care il vezi tu la raft, asta ca importator direct si care ai si un rulaj considerabil... daca tu faci import si nu-ti atingi target-urile, adica vinzi 5 role/an nu poti concura cu un importator care vinde 1000role/an si are alte relatii comerciale si beneficii in raport cu producatorul...

De altfel eu sunt importator si import 4000 role, am un pret de intrare de 40 lei si un pret de vanzare de 100 lei. Din astea 4000 de role dau spre revanzare altor vanzatori 2000 role la pretul de 80lei.... in orice moment daca vreau sa lichidez stocul pot vinde lejer si cu 70lei/rola. Ceilalti vanzatori care au cumparat de la mine sau care au facut importuri dar au avut un pret de intrare mai mare 50-80lei) nu pot sau nu ar fi convenabil pentru ei sa vanda tot cu 70 lei pentru ca vor iesi in pierdere, nu vor avea profit sau vor avea un profit foarte mic si vor continua sa mentina pretul la 100lei in speranta ca eu voi termina stocul intr-o perioada de timp.

Eu am cumparat de acolo si a fost totul ok :)

Acum am luat un alt fir textil sa vad ce ii poate pielea :)

http://www.totalfishing.ro/fire-rapitor ... _1232.html

Scrie răspuns