Nanofil la clean
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Nanofil la clean
Clean pe la noi in imprejurimi , inseamna ape curate si foarte curate(nu ma refer la peturi, ci la vizibilitate) ... pesti putini si speriosi, presiune mare pe ei din partea pescarilor... Daca pescuiti pe asa ape ramaneti pe mono linistit ..nu va luati dupa moda...ca nu o sa aveti avantaje,pe masura dezavantajelor.
Scurt..ape cu vizibilitate mare, adancimi mici, pesti suspiciosi.....mono sau fluorocarbon subtire de buna calitate...slussss.
Nu contest ca unii nu sunt de acord cu cele de mai sus...dar nu vad dece sa iti diminuezi sansele,fara un motiv intemeiat..asta ca e foarte subtire e o doar o scuza subtire cat firul din discutie.
Sigur ca are un segment , unde se preteaza binisor...dar acesta eu nu il vad la capitolul clean.
Imi inchipui un scenariu de genu' : Mergi cu Nano...prinzi cleni cat palma..poate chiar multi si vii pe forum si zici ca nu are nimic...merge perfect la clean...
Dar habar nu ai ca ce clean batran/viclean a fost interesat de naluca ta...si vazand firul a facut stanga-n-prejur. Si care poate cu un mono pe mulineta , putea sa sfarseasca in galeria ta de poze .
Doar o presupunere.
Scurt..ape cu vizibilitate mare, adancimi mici, pesti suspiciosi.....mono sau fluorocarbon subtire de buna calitate...slussss.
Nu contest ca unii nu sunt de acord cu cele de mai sus...dar nu vad dece sa iti diminuezi sansele,fara un motiv intemeiat..asta ca e foarte subtire e o doar o scuza subtire cat firul din discutie.
Sigur ca are un segment , unde se preteaza binisor...dar acesta eu nu il vad la capitolul clean.
Imi inchipui un scenariu de genu' : Mergi cu Nano...prinzi cleni cat palma..poate chiar multi si vii pe forum si zici ca nu are nimic...merge perfect la clean...
Dar habar nu ai ca ce clean batran/viclean a fost interesat de naluca ta...si vazand firul a facut stanga-n-prejur. Si care poate cu un mono pe mulineta , putea sa sfarseasca in galeria ta de poze .
Doar o presupunere.
stai sa ajung acasa sa vezi cu ce prindeam eu clean(si prindeam).
8Lb, galben, ti se pare gros?

8Lb, galben, ti se pare gros?

Si care erau caracteristicile locului?
este vorba de raul Teleorman.
apa limpede spre foarte limpede.
greutatea sinucigasilor..undeva pana in 1,5kg.
cei mai multi cam pe la 500gr.
alt loc: baraj Maneciu.
apa limpede.
maxim 1kg.
tot acolo mi-a indreptat inelul de la o ancora.
foarte bun firul sa stii dar din pacate l-am lasat tribut Dunarii.
Il cumparasem de la SorinB. Stiu ca luase si Pikeman o rola. Sunt curios el ce rezultate a avut.
apa limpede spre foarte limpede.
greutatea sinucigasilor..undeva pana in 1,5kg.
cei mai multi cam pe la 500gr.
alt loc: baraj Maneciu.
apa limpede.
maxim 1kg.
tot acolo mi-a indreptat inelul de la o ancora.

foarte bun firul sa stii dar din pacate l-am lasat tribut Dunarii.

Il cumparasem de la SorinB. Stiu ca luase si Pikeman o rola. Sunt curios el ce rezultate a avut.
Da, dar baniesc ca nu te-ai dus expres pentru clean...si da, exceptii exista. La mine daca ai merge cu un fir galben (banuiesc ca vorbesti de multi) de 8 ....cam geu ai mai vedea coada de clean.
Fiecare cum considera...reguli stricte nu sunt ..doar nuante
Fiecare cum considera...reguli stricte nu sunt ..doar nuante

uite firul: http://www.rapitori.ro/forum/fir-textil ... 15241.html
daca'ti zic ca l-am luat pentru clean, razi de mine?
initial l-am cumparat din alte considerente(a se citi butuci, ragalii si alte acareturi tipice pentru raurile noastre). daca am vazut ca pestii n-au nici o jena, am continuat cu el...si cum spuneam, chiar am prins.
intre noi fie vorba, mai mult am dat cu rotative dar am avut pesti si pe vobler.
daca'ti zic ca l-am luat pentru clean, razi de mine?

initial l-am cumparat din alte considerente(a se citi butuci, ragalii si alte acareturi tipice pentru raurile noastre). daca am vazut ca pestii n-au nici o jena, am continuat cu el...si cum spuneam, chiar am prins.
intre noi fie vorba, mai mult am dat cu rotative dar am avut pesti si pe vobler.
Mai repede rad cu tine 
Atat ca nu iti impartasesc preferintele in materie
Si eu am avansat in tehnologie .la mai multe puncte
...Dar observ cu stupoare ca tot mai multa lume incearca sa caute scuze sau argumente nu tocmai logice , pentru a explica dece schimba o chestie ieftina si foarte buna...pe alta, scumpa si cu eficienta indoielnica in unele cazuri....Si toate astea...doar ca asa dicteaza moda.
Ma, schimbi schimbi , ca e tentant ce vezi pe rafturi si te apuca shopping frenzy...nu zic...da macar fa-o fara sa cauti explicatii ..in care nici macar tu nu crezi 100%
Oare dece in concursurile de clean ..pe la noi..mai toti concurentii (nu toti dar credca 99%)..in etapele de clean inca dau cu mono subtire?
Mno..in materie de clean eu raman conservator...in rest experimentam cat cuprinde scule noi si tot felul de naluci/accesorii

Atat ca nu iti impartasesc preferintele in materie

Si eu am avansat in tehnologie .la mai multe puncte

Ma, schimbi schimbi , ca e tentant ce vezi pe rafturi si te apuca shopping frenzy...nu zic...da macar fa-o fara sa cauti explicatii ..in care nici macar tu nu crezi 100%

Oare dece in concursurile de clean ..pe la noi..mai toti concurentii (nu toti dar credca 99%)..in etapele de clean inca dau cu mono subtire?
Mno..in materie de clean eu raman conservator...in rest experimentam cat cuprinde scule noi si tot felul de naluci/accesorii

Gabi, la mine nu a fost vorba de moda...pur si simplu ma saturasem sa las voblere in garla. Pe unde pescuiesc eu sunt locuri unde nu prea ai cum sa ajungi, asa ca am apelat la ceva mai rezistent. Pana nu demult chiar nu vedeam rostul textilului la clean(chiar am postari pe alt forum in acest sens
).
L-am luat sa incerc si a mers. Si la vremea respectiva aceleasi impresii citeam pe forum, ca e gros, ca se sperie pestii, etc. Am zis ca daca nu mere treaba, ii gasesc eu folosinta...
L-am pierdut pe Dunare si acum am un mono. De cand il folosesc, iar am inceput sa pierd naluci..
Capturile pot spune ca sunt aceleasi.

L-am luat sa incerc si a mers. Si la vremea respectiva aceleasi impresii citeam pe forum, ca e gros, ca se sperie pestii, etc. Am zis ca daca nu mere treaba, ii gasesc eu folosinta...
L-am pierdut pe Dunare si acum am un mono. De cand il folosesc, iar am inceput sa pierd naluci..

-
- veteran
ULK scrie:Da, dar baniesc ca nu te-ai dus expres pentru clean...
Pe Teleorman iti spun ca s-a dus "chitit" pe clean si cand am vazut cu ce textil prindea el cleni, m-a luat capu'... Eu stren-ul ala de 8lb am retineri sa-l folosesc pe balta la salau. Oricum e mai gros ca PP-ul de 8.
Dar poate exista o explicatie. Teleormanul are renume de rau poluat(poate s-au schimbat lucrurile) si cred ca nu e o presiune prea mare pe el ! Un amic care a fost anul trecut acolo la fly mi-a spus ca a prins zeci de cleni, nu prea mari, dar care aveau tenie. Pe Teleorman si Vedea. Asa ca s-ar putea ca localnicii sa nu caute aceste rauri ptr pescuit. asa ca pestele poate e mai lipsit de inhibitii
Andrei, localnicii din zonele unde pescuiesc eu, ar manca pestele de viu. E drept ca foarte putini cauta cleanul, dar e plin de unditari care dau dupa carasel cat dopul de la sticla. In timpul calduros, 70% sunt cu sacul sau cu plasele.
De mancat n-am mancat, nu stiu ce are in el...dar o sa sacrific unul sa vad.
Ultima oara am gasit un loc ca in basme. Taranii tot dupa caras, evident...
i-am intrebat de clean, alea alea, si mi-au zis ca e dar ei nu dau dupa el ca'i sperios si pierd timpul degeaba. Am balacit un vobler printre niste ragalii si nu la mult timp am vazut o spinare mare care venea de la fund. In momentul ala s-au invartit chilotii pe mine! M-au vazut taranii ca am ramas blocat: - Ti-a tras ceva? zic nu, cred ca am agatat'o eu. La care ei: pai nu ti-am zis, ca nu pune gura? i-am dat si la rama, si la porumb, si la omida, nu vrea..
In concluzie, cu firul ala am prins si in locuri mai neublate dar si pe Maneciu, unde sambata si duminica e ca la concurs.
De mancat n-am mancat, nu stiu ce are in el...dar o sa sacrific unul sa vad.
Ultima oara am gasit un loc ca in basme. Taranii tot dupa caras, evident...

In concluzie, cu firul ala am prins si in locuri mai neublate dar si pe Maneciu, unde sambata si duminica e ca la concurs.