Salutari,
M-am uitat recent la un film cu Matt Hayes si Bert Rozjemeier (sper ca am scris corect), "Lake Escapes" daca il stiti. Au mers oamenii astia sa faca un pescuit vertical la salau pe un lac din Olanda.
Chestia interesanta mi s-a parut urmatoarea: Shadurile erau oarecum mai speciale, aveau o gaura gata facuta in ele prin care trageau o bucata de struna pe care era legata o ancora astfel incat ancora venea undeva dedesupt cam la 3/4 din lungimea shadului, apoi bagau jigul normal, chiar era marcat pe spate unde trebe sa iasa functie de marime si apoi bucla de la struna o trageau peste ochetul jigului si puneau agrafa.
Explicatia data de Rozjemeier este ca salaul e un peste smecher, de multe ori ataca doar ca sa raneasca un peste si sa il manance mai tarziu si de obicei ataca din spate si zicea ca in 90% din cazuri pestele se agata in ancora si nu in jig - nu stiu daca vorbea de lacul ala in particular sau in general. M-am uitat atent la pestii pe care ii prindeau si intradevar multi erau agatati in ancora din spate dar erau si destui intepati normal, in carligul jigului.
M-am tot uitat prin magazinele de pe la mine din zona dar nu am vazut astfel de shaduri, decat din alea prelestate de la storm si care au si o ancora dedesupt dar ancora e mai in fata sa zicem la 1/4 din lungimea shadului si nu mai inspre spate cum erau alea.
Ce parere aveti de chestia asta ? Functioneaza teoria asta si la noi ? Stiti cumva unde as putea gasi shaduri de genul ala ?
Naluci suple armate cu jig si ancora la salau
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Aceste shaduri sunt facute pentru pescuitul pe verticala. Ati putea crede ca e dandina dar nu este de loc.
Oricum este prima oara cand vad ceva scris despre tipul asta de pescuit pe un site romanesc, ceea ce ma face sa cred ca nu vei gasi in Ro materialul necesar. Vei gasi in Olanda (acolo a fost inventat acest tip de pescuit), Belgia si Franta. Poate si Germania. Vezi cine importa material de la AMS fishing.
Poti insa pescui pe verticala si cu shaduri pe care le gasesti in Ro. Poti trage cu un ac de cusut firul prin shad si fixezi ancora.
Oricum este prima oara cand vad ceva scris despre tipul asta de pescuit pe un site romanesc, ceea ce ma face sa cred ca nu vei gasi in Ro materialul necesar. Vei gasi in Olanda (acolo a fost inventat acest tip de pescuit), Belgia si Franta. Poate si Germania. Vezi cine importa material de la AMS fishing.
Poti insa pescui pe verticala si cu shaduri pe care le gasesti in Ro. Poti trage cu un ac de cusut firul prin shad si fixezi ancora.