Naluci home made

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

iovys
veteran
veteran

Naluci home made

Mesaj de iovys » 12 Feb 2010, 20:28

A folosit cineva rasini epoxidice(epoxy) la ultimul strat pt naluci reactive?
Eu tocmai ce am folosit si sunt total dezamagit :cry: Am intins rasina intr-un interval foarte scurt, dar aceasta nu sa intins uniform pe corpul nalucii.
Vreau sa stiu daca a incercat cineva sa corecteze aceste denivelari cu hartie abraziva sau altceva, si daca a incercat vreau sa stiu daca sunt vizibile acele corectari(slefuiri)
:respekt:

nando
junior
junior

Mesaj de nando » 12 Feb 2010, 21:51

poti face acele corectari cu hartie abraziva dar neaparat trebuie sa dai cu un polish special maine il caut si scriu cum se numeste

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 12 Feb 2010, 22:04

pe astea l-ai incercat?
Imagine
astea se intind perfect.eu asa ceva folosesc,fara probleme,dar daca ai folosit BISON,atunci da.si eu am patit.dupa ce am intins pe tot voblerul,s-au facut gropite.datorita faptului ca este cu ceva mai gros decat cele din poza.
"nevoia este parintele inovatiei" PLATON

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 12 Feb 2010, 22:46

Am dat cu cel de la bison
:?
A iesit naspa rau la final, si paint-ul era chiar fain
Daca nu reusesc nicicum ma apuc de la zero cu paintu', dau jos tot
Asta e!, inloc sa incerc pe o macheta, am dat direct pe voblerele finalizate.
Asa invata omul :datz:

evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 12 Feb 2010, 22:56

Trebuie sa folosesti rasina cu timp de intarire cat mai mare, eventual dupa ce ai intins-o pe voblur sa o incalzesti cu un foen. Contrar lipiciului normal, rasina incalzita se fluidifica si jetul de aer nu o usuca ci o intinde mai bine.
La cel stricat deja, foloseste hartie abraziva tot mai fina, iar pt polishul final incearca o scula folosita la manichiura, un fel de pila facuta cu 4 tipuri de hartie abraziva f fina care ii poate da un strat final perfect. (se gaseste la orice magazin si costa cca 10 lei)
Pt viitor e mult mai simplu sa folosesti un lac pt stratul final:
http://www.wsbteam.com/do-it-yourself/c ... ternuri-i/

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 12 Feb 2010, 23:04

Vorbeste cu Leuciscus, el are raspunsuri la toate intrebarile tale. Sta cate-o saptamana la un vobler, dar si cand e gata (baiatu' a terminat liceul si facultatea de arta - grafica/design, deci are o mana...)... oricum, am inteles ca va scrie o carte despre asta, sau in orice caz cateva articole detailate. Mie mi-a facut un Minnow suspending, fara barbeta. Arata mortal, si merge mortal. Deci cu el trebuie vorbit, parerea mea.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 12 Feb 2010, 23:13

[quote="evin"]Trebuie sa folosesti rasina cu timp de intarire cat mai mare, eventual dupa ce ai intins-o pe voblur sa o incalzesti cu un foen. Contrar lipiciului normal, rasina incalzita se fluidifica si jetul de aer nu o usuca ci o intinde mai bine.
La cel stricat deja, foloseste hartie abraziva tot mai fina, iar pt polishul final incearca o scula folosita la manichiura, un fel de pila facuta cu 4 tipuri de hartie abraziva f fina care ii poate da un strat final perfect. (se gaseste la orice magazin si costa cca 10 lei)
Pt viitor e mult mai simplu sa folosesti un lac pt stratul final:
http://www.wsbteam.com/do-it-yourself/c ... ternuri-i/[/quote]
Ms pentru indicatii. O sa incerc.
Pana acum lacuri am folosit, dar nu mi se parea destul de tare lacul. Si asta pe care am dat cu epoxy avea doua straturi de lac deja, dar am vrut sa-l intaresc :roll:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 13 Feb 2010, 04:45

Iovis...lasa 10 minute seringa de Bison in apa fierbinte si mai fa o incercare dar pe macheta...Eu lucrez deseori cu rasina epoxidica dar alt tip si alte scopuri , am nevoie sa fie foarte fluida si asta fac.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 13 Feb 2010, 15:21

iovys scrie:.........
Pana acum lacuri am folosit, dar nu mi se parea destul de tare lacul. Si asta pe care am dat cu epoxy avea doua straturi de lac deja, dar am vrut sa-l intaresc :roll:
nu te supara ca intreb, dar la ce pesti pescuiesti cu aceste voblere de iti trebuie un asa strat de protectie??
un lac bun si o aplicare in multe straturi cu timpul de uscare aferent, iti garantez ca este suficient pentru oricare peste din romania.

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 13 Feb 2010, 15:38

Nu de distrugerea nalucii e vorba, ci de stratul superior(vopsea, lac)
La acea naluca am folosit folie din al iar peste ea nu prinde bine nici o vopsea, si nici un lac, iar la stiuca, exista riscul de a exfolia aceste straturi superioare. Nu am trecut prin asa ceva dar m-am gandit ca ar fi mai bun un strat cat mai razistent la uzura
Am vazut voblere (din spuma ce-i drept) care aveau folie de al si era asa cum zic.
Dupa cateva atacuri(mai ales daca erau rateuri) se vedeau clar urmele si in anumite locuri erau deja exfoliate

Scrie răspuns