naluci ciudate
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
naluci ciudate
Salutare!
Ieri,in timp ce mergeam in masina cu un prieten,pescar de pasnic,am vazut ceva straniu de vreo 4 cm agatat de oglinda retrovizoare.Are corpul in forma cilindrica,conica in fata,si din acel corp cilindric ies doua aripioare argintii,cu imitatie de solzi.Aripioarele acelea sunt inclinate la un anumit unghi,ca o elice.Acest corp cu aripioare se invarte pe un fir textil,care are atasat in capat o tripla.Cand m-a vazut atat de interesat,mi-a facut-o cadou.Inca nu am vazut sau folosit asa ceva,dar banuiesc ca ar merge mai ales la avat,fiind o naluca ce evoluaza la suprafata,clipocind cu cele 2 aripioare.
Daca stie sa-mi spuna cineva ce dracie mai e si chestia aia,multumesc anticipat.Parca ar fi din Zona Crepusculara.
Toate cele bune!
Ieri,in timp ce mergeam in masina cu un prieten,pescar de pasnic,am vazut ceva straniu de vreo 4 cm agatat de oglinda retrovizoare.Are corpul in forma cilindrica,conica in fata,si din acel corp cilindric ies doua aripioare argintii,cu imitatie de solzi.Aripioarele acelea sunt inclinate la un anumit unghi,ca o elice.Acest corp cu aripioare se invarte pe un fir textil,care are atasat in capat o tripla.Cand m-a vazut atat de interesat,mi-a facut-o cadou.Inca nu am vazut sau folosit asa ceva,dar banuiesc ca ar merge mai ales la avat,fiind o naluca ce evoluaza la suprafata,clipocind cu cele 2 aripioare.
Daca stie sa-mi spuna cineva ce dracie mai e si chestia aia,multumesc anticipat.Parca ar fi din Zona Crepusculara.
Toate cele bune!
tot un drac, nu poate fi decat un propbait sau buzzbait. acelasi sistem se aplica pe mai multe tipuri de corp, adica exista si rotative cu aripioare din alea, dar si voblere sau chestii construite cu corp din cauciuc siliconic.
oricum, ce conteaza ce e. da-i cu el si daca prinzi in draci zi-ne si noua, asta e mai important.
respect!
oricum, ce conteaza ce e. da-i cu el si daca prinzi in draci zi-ne si noua, asta e mai important.
respect!
- Wavedancer
- veteran
E celebra naluca (la ei, nu aici) "Tasmanian Devil" sau "Tassie". Face ravagii la pastrav, in Noua Zeelanda e deja interzisa in anumite zone.
Uite si un link http://www.ausfish.com/tasdevil/
Uite si un link http://www.ausfish.com/tasdevil/
- Wavedancer
- veteran
- costica_fishing
- veteran
De curand mi-am cumparat ceva d, pe Dunaree Berti. E un V din sarma, cu o paleta (rotativa) pe bratul superior. Pe cel inferior urmeaza a se atasa ceva.
Sunt convins ca se numeste spinner-bait.
Ce ati atasat pe bratul inferior? (eu ma gandeam la un grub, pe jig ?) si cu ce rezultate?
Ma gandeam la stiuca, pe Dunare, unde e mai agresiva? Eventual biban.
Sunt convins ca se numeste spinner-bait.
Ce ati atasat pe bratul inferior? (eu ma gandeam la un grub, pe jig ?) si cu ce rezultate?
Ma gandeam la stiuca, pe Dunare, unde e mai agresiva? Eventual biban.