MULTIFILAMENT
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Stren 0,12mm dar e cam pe la un bulion ...Vectrex94 scrie:Puteti sa-mi recomandati un diametru de fir multifilament pt jerk...de ex PP sau Stren?Eu am folosit Sufix Matrix Pro de 0.20, 11.4 kg rez. rupere.
Acum doresc sa incerc altceva...dar cum nu prea sunt in tema cu denumirile lbs, am apelat la ajutorul vostru.
S'altare și bunăstare !
A aparut deasemenea si Spiderwire Ultracast Invizi-Braid.
Recent m-a impresionat tare Daiwa Samurai. Mi se pare cam cel mai matasos textil pe care l-am atins. E foarte subtzire: diam. la 20lbs corespunde cu diam. unui mono de 4lbs (PowerPro are 20 / 6 iar Fireline 20 / 8 ). Si nu-i nici foarte scump!
Recent m-a impresionat tare Daiwa Samurai. Mi se pare cam cel mai matasos textil pe care l-am atins. E foarte subtzire: diam. la 20lbs corespunde cu diam. unui mono de 4lbs (PowerPro are 20 / 6 iar Fireline 20 / 8 ). Si nu-i nici foarte scump!
Si eu recomand Stren, eu am super braided. Eu l-am gasit la vreo 85 lei dar e cam un bulion intr-adevar pretul. Tine undeva la peste 10 kile daca vrei socoteala in kg nu in lbs. E de 0,12. Gasesti pe www.abrevis.ro pe langa barci si transformarile din sistemele de masura, undeva in josul paginii.taicanoe scrie:Stren 0,12mm dar e cam pe la un bulion ...Vectrex94 scrie:Puteti sa-mi recomandati un diametru de fir multifilament pt jerk...de ex PP sau Stren?Eu am folosit Sufix Matrix Pro de 0.20, 11.4 kg rez. rupere.
Acum doresc sa incerc altceva...dar cum nu prea sunt in tema cu denumirile lbs, am apelat la ajutorul vostru.
Ne-am obisnuit sa vorbim in termeni de puterea firului dar mie mi se pare ca diametrul e mult mai important, pentru ca rezistenta in tensiune la multifilament este oricum foarte ridicata. Grosimea firului sa zic asa, mi se pare definitorie in controlul nalucii mai ales in jigging, jerk... Nu credeti? Am preluat sistemul de apreciere de la americani care oricum sunt mari maestri in tehnica de pescuit dar mie mi se pare oricum, oarecum irelevant. Nu credeti? Va rog raspundeti, poate imi scapa mie ceva cu livrele astea (lb). Pentru tehnici mai de finete in jigging, fara leader fluorcarbon recomand cu caldura Berkley Fireline Crystal.