multifilament>monofilament

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 31 Ian 2006, 12:45

sprosalmorapala

fireline, powerpro, ripcord SI. nu te apuca sa faci diferente intre ele decat dupa ce pescuiesti cu multifilament destul incat sa'ti dai seama ce'ti doresti de la el.

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 31 Ian 2006, 12:51

Am vazut ca multa lume inclina spre FireLine.Totusi poti incerca Climax-ul,este mai bun ca pret.

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 31 Ian 2006, 13:44

ok...
pana la urma este sau nu diferentza de diametru la un mono de 16-multi de 16?

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 31 Ian 2006, 13:49

Mi se pare ca D-l dady are ceva fireline de vanzare. Si e mult mai ieftin ca in magazine. Cred ca e la 600mii. Uita-te la anunturi vanzare cumparare pe forum si ai sa gasesti. Nu-ti fie frica sa cumperi. Oricum nu ai nimic de pierdut dac iti iei fireline, spiderwire(nu ala mitchell fluo de 0,16), power pro sau stren. Parerea mea e ca toate sunt bune. Si o sa ai timp sa experimentezi cu mai multe in timp. Poate conditiilor de acolo nu se potrivesc recomandarile noastre personale.
Nu iti recomand fireline decat daca iti iei de 4 sau de 6lbs, pt ca se duce destul de repede stratul protector de pe el, si e mai abraziv decat alte fire textile, asa ca daca n-ai inele bune... Ti-l recomand pe asta pt 4-6lbs pt ca e mult mai subtire comparativ cu alte multifilamente ce rezista la fel de mult. Lansezi ff mult cu el, dar oricum nu te tine mai mult de un sezon. Il mai intorci de cateva ori si mai tai putin din capete...
Daca iti iei mai gros eu iti recomand Spiderwire Stealth. Am vazut si power pro, la prieteni, si se comporta bine din cate mi-au zis. E usor mia sarmos, dar nu te impiedica cu nimica. Adelin de exemplu a avut probleme cu Power Pro-ul. Mai bine nu va povestesc :D , dar altii nu au avut decat cuvinte de lauda. Vezi ca la noi se gaseste si ceva Spiderwire Fluo Mitchell. Pe asta iti recomand sa nu-l cumperi sub nici o forma(eu n-am fo de loc multumit de el). Am maia vut un Sufix, da nu mia stiu de care(ceva ieftineala). Da am ajuns sa-l folosesc ca backing, ca de altceva nu era bun.
Cumpara experimenteaza, si crede-ma ca n-o sa-ti para rau. Oricare din ele il cumperi vei avea lanseuri considerabil mai lungi. Cu fireline am avut cela mai lungi lanseuri din cele mentionate, dar cu oricare din cele pe care le-am avut am lansat mai mult decat cu mono, pt ca nu absorb apa. :wink:

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 31 Ian 2006, 13:52

Este aceeasi diferenta ca intre un kg de fulgi si un kg de fier :wink:

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 31 Ian 2006, 14:30

am citit relativ recent pe www.tackletour.com despre sufix performance braid. poate va intereseaza. gasiti pe forumul de acolo un topic despre el. cica face parte dintr-o serie noua de fire. un mono din noua serie are si un review.
linkuri: topic spb, review elite, marketing

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 31 Ian 2006, 14:57

Adi_ scrie:Am vazut pe site la Trabucco Tuf Line Xp. Este vorba tot despre firul facut de Western Filaments? Care e shmecheria? :roll:
Explicatia simpla ar fi ca cele doua firme au contract si Trabucco "impinge firul" prin canalele sale de distributie.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 31 Ian 2006, 21:42

fishi scrie:Este aceeasi diferenta ca intre un kg de fulgi si un kg de fier :wink:
da :wink:

Scrie răspuns