Mulinete spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Gabriel Nenu
utilizator nou
utilizator nou

Mulinete spinning

Mesaj de Gabriel Nenu » 11 Iun 2005, 19:43

Doresc sa cumpar o mulineta pentru spinning,ceva destul de versatil de putere medie-mare.Preferintele mele se indreapta catre Shimano,si sint dispus sa investesc pina la 150 euro.Solicit ceva sfaturi pentru alegerea modelului.

copsin
junior
junior

Mesaj de copsin » 11 Iun 2005, 22:22

Salut,

Daca esti decis 100% sa-ti iei Shimano, cel mai bun la banii tai, plus inca ceva peste (pret de catalog 120$), este Shimano Stradic.

Poate ca ar fi bine sa incerci sa vezi si mulinetele Daiwa, dupa parerea mea sunt mai fiabile decat Shimano. La 150$ iti iei o Daiwa Theory (pret de catalog 85$,cred ca iti si raman bani), care este o mulineta excelenta. Daca mai pui ceva banuti, poti sa-ti iei o Daiwa Capricorn, mulineta care este o treapta peste Daiwa Theory( pret de catalog in jur de 115$). In general, Daiwa si Shimano sunt cele doua mari firme, dar din experienta mea iti spun ca intre modelele Daiwa si Shimano care costa peste 80$, as alege Daiwa fara sa ma gandesc prea mult. Are o frana excelenta, aseaza firul frumos, si nu incepe sa-ti arate semne de slabiciune dupa ce pescuiesti intesn cu ele. Shimano beneficiaze de o mai mare promovare, insa calitativ mi se par mult mai bune Daiwa.

Vezi ca s-a mai discutat subiectul pe forum. De asemenea, exista o comparatie intre Daiwa Capricorn si Shimano Stradic pe situl www.tackletour.com, poti sa-ti faci o imagine mai clara.

Fir intins!

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mulinete spinning

Mesaj de Aquaro Angler » 11 Iun 2005, 22:27

Datele tehnice ale acestor mulinete se gasesc la:
www.shimano.com
www.daiwa.com

Gabriel Nenu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Gabriel Nenu » 14 Iun 2005, 19:55

Salut!
Multumesc mult si am sa tin cont de aprecierile pe care mi le-ai trimis.Daca ma gindesc bine mi-amintesc ca si un prieten a cumparat anul trecut o Daiwa Capricorn si era foarte incintat.Eu ziceam de Shimano pentru ca am o Sedona 1000A cu care pescuiesc in general la clean si sint multumit.
Ai cumva idee cum pot sa achizitionez ceva materiale de la Cabelas(de ex) utilizind comertul electronic,sau daca stii ceva variante apropiate,persoane care aduc,trimit,importa.Daca se poate as evita preturile de magazin.eu nu sint acum in tara dar ma intorc la inceputul lui August pentru doua-trei saptamani cind as vrea sa merg si la un pescuit.Daca e sa gasesc pe cineva care aduce la preturi convenabile poate as lua citeva bucati pentru ca am de facut citeva cadouri pentru niste prieteni apropiati.
Imi lipseste mult pescuitul,in special raul meu de duminica,Argesul,si abea astept sa fac o partida cind vin.
Cele bune si fir intins.

legio1083
veteran
veteran

Mesaj de legio1083 » 14 Iun 2005, 20:27

Fii atent!
Intreaba de "Jean Scurtu" pe aici pe forum... Cu el cred ca poti aranja sa faci rost de ce-ti trebuie.
Bila alba pt Daiwa! :twisted:
Legio - Patria Nostra

Prieteni Pescari _Iasi

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 14 Iun 2005, 20:36

S-au scris multe despre tot felul de mulinete. Este clar ca schimano si daiwa se gasesc in top. Cred ca trebuie sa-ti indrepti atentia spre caracteristicile acestor mulinete pentru ca ele sa-ti devina utile scopului urmarit. Turatia trebuie sa fie mai redusa 4,5 cred ca ar fi cel mai bun raport viteza -putere. Si alt amanunt de loc neglijabil este sa fi atent sa fie marfa originala. Licentele nu se ridica la nivelul celor japoneze.Vezi ca il gasesti pe net pe Ioan Scurtu, Huston, spune-i ce vrei si sint sigur ca vei obtine ceea ce vrei la in cel mai convenabil mod.Tipul este un foarte bun profesionist, daca nu cahiar cel mai bun pe care-l poti contacta in aceasta situatie.
Dady

Gabriel Nenu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Gabriel Nenu » 14 Iun 2005, 20:42

O.K.
Citisem ceva de el.Am sa ma interesez sa vad cum o rezolv.Sint nou pe forum dar vad ca e interesant,nu prea am acum timp suficient dar am sa incerc sa-l exploatez cit mai mult.Ce stii despre Mihailesti,taxe,pesti si alte amanunte?

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 14 Iun 2005, 20:50

In ce priveste Mihailestiul, nu pot sa-ti dau relatii, nu frecventez locatia. O zi buna.
Dady

copsin
junior
junior

Mesaj de copsin » 14 Iun 2005, 22:34

Cred ca cel mai bine este sa vorbesti cu Domnul Jean Scurtu, are postat un anunt prin care isi arata disponibilitatea sa ne ajute pe cei care dorim scule din America. Conditiile nu pot sa ti le spun, pentru ca eu inca nu i-am cerut ajutorul, dar aceste amanunte le discuti tu cu Dansul.

Mihailestiul nu-l cunosc, dar vezi ca este un topic pe acest forum despre lac si cred ca gasesti acolo informatiile dorite.

Scrie răspuns