Mulinete Okuma

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

catalin66
veteran
veteran

Mulinete Okuma

Mesaj de catalin66 » 03 Oct 2008, 20:02

Va rog cateva pareri despre mulinetele Okuma , si in special Alumina , cine a avut sau are .
Multam !

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 03 Oct 2008, 21:04

nu prea imi plac mulinetele okuma... dupa un sezon sunt cam PA! singurele de la okuma care mi'au placut au fost EPIXOR....(nu epix pro ci epixor!)

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 03 Oct 2008, 21:33

pescuiesc de multa vreme cu okuma. prima pe care am luat-o era fara rulmenti si m-a tinut vreo 2 ani. Alumina am de cateva luni si mi se pare in regula. Mare atentie insa la rola de la galet care in unele cazuri e mai ingusta decat trebuie si iti poate prinde firul intre ea si galet. E un defect destul de des intalit,

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 03 Oct 2008, 22:18

....deci asa cum au patzit altzi si am patzit si eu ar fi cazul sa te intrebi daca merita sa iti iei ptr un an mulineta :roll: :roll:

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 04 Oct 2008, 12:20

un prieten are VSistem a cumparat-o acu 3 ani.mulineta merge bine doar o "mica" problema are:cateodata se blocheaza.nu stie ce are dar suspecteaza ca se blocheaza daca o foloseste cu varful de la bat indreptat in jos.in rest astepata sa crape si sa isi cumpere alta mulineta(nu de la okuma)
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 04 Oct 2008, 13:10

io am exact o alumina.........pe care nu am scos-o la apa niciodata! :lol: .......anul asta in delta a folosit-o prietena mea......si am tot auzit-o smiorcaindu-se ca merge greu!!!...am zis ca face mofturi dupa ce a pescuit cu mulinete mai bune :roll: :lol: ........dar intr-adevar am incercat-o si eu.....si cu voblere mai nervoase sau in drill mergea foarte greu! :evil: parca se intepenea!.....dei o sa stea ea mult si bine pe tusa.
in rest ce sa zic....arata foarte bine,si chiar PARE o mulineta robusta si solida!......
eu am si am avut mulinete de crap de la okuma,care mi se par de departe cele mai decente mulinete si cu cel mai bun raport calitate-pret de la noi de pe piata........
dar decat sa iti iei o alumina mai bine iti iei o ryobi ecusima si iti mai ramane si de un vobler-doua!!! :twisted: :lol:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 04 Oct 2008, 14:32

Am mulinete de crap :P Okuma si sunt brici! Nu (mai) am de spinning, dar am dat 5 (cinci!!!) ani cu o Okuma Avenger si nu am avut probleme in afara de schimbarea galetului care s-a taiat in textil!Pentru acea Avenger imi scot palaria! :respekt:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 04 Oct 2008, 17:18

Sezonul acesta eu am folosit pentru prima data Okuma... Am un Zeon. Sunt multumit de ea!!
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 04 Oct 2008, 18:51

okumela care se blocheaza, se blocheaza soar o data la fiecare tur de manivela, intr-o anumita pozitie, si pun pariu ca toate au Sistem EOS ( Elliptical Oscillation System), sistem ce e format din 2 discuri ovale de teflon, ce aluneca unul peste celalalt, iar la un moment dat acele discuri se tocesc sau se strica (ar trebui dupa multe multe iesiri si intrebuintari indelungate) iar in momentul in care se intalnesc acele suprafete uzate nu mai aluneca una peste alta asa lin si apare acel blocaj, acel mers greu al mulinetei intr-o anumita pozitie. aceste lucru se va intampla la toate mulinetele cu Sistem EOS mai devreme sau mai tarziu, inclusiv la VSystem, alumina, etc
sper ca nu v-am plictisit, am incercat doar sa dau o explicatie

ca optiuni la alumina ar fi daiwa procaster sau cormoran magnesia
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 14 Oct 2008, 20:25

eu am vreo 2 alumina (un 15 si un 20) a si Vsystem 20 si zeon fd 15 si ma descurc foarte bine cu ele. Ultimele realizari: un fitofag de 8 kg agatat la rotativa mepps 5 si scos la mal cu zeon si fir de 0,22 dupa vreo ora si un salau cam la 1,5 kg la twister, adus pe mal dupa circa 30 de secunde (aveam texitl aici :)) nu scartie nimic, nu a sarit nicio piulita, merg ca unse toate.[/img]

Scrie răspuns