mulinete Daiwa vechi si noi

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
tdum
veteran
veteran

mulinete Daiwa vechi si noi

Mesaj de tdum » 06 Mar 2016, 10:56

Salut. As dori daca se poate, sa aflu parerea utilizatorilor care au in proprietate si folosesc mulinete Daiwaq

tdum
veteran
veteran

Re: mulinete Daiwa vechi si noi

Mesaj de tdum » 06 Mar 2016, 10:59

Ma intereseaza o comparative obiectiva intre modelele mai vechi adica anii 2008-2010 si cele noi model 2013-2014

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 06 Mar 2016, 11:04

De exemplu o comparative intre Exceler E si Exeler X, sau intre Certate si New Certate. sau altele, Caldia, Legalis etc vechi si noi.
Ma intereseaza parerea utilizatorilor care le au pe ambele si pot exprima obiectiv plusuri si minusuri.

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 06 Mar 2016, 11:08

Eu posed doar modele vechi si am o parere subiectiva legata de cele noi. De aceea doresc pareri obiective legate de exploaterea mulinetelor noi daca se poate cu Zaion in componenta lor, cu ulei magnetic, cu air rotor etc.

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 06 Mar 2016, 11:14

Precizez ca ma intereseaza doar aspectul exploatarii nu si al mentenantei (intretinere-service) Doresc sa stiu daca sunt plusuri si minusuri intre generatiile Daiwa si va multumesc anticipat pt. raspunsuri.Rew.

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 06 Mar 2016, 15:29

https://mulinete.wordpress.com/

Uite aici material de studiu eu personal le consider mai bune seria veche cel putin Certate care am avut ambele modele lasand la o parte faptul ca mentenanta e mai costisitoare la mag saled.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 07 Mar 2016, 09:40

Pt. Ryobi:
Salut. Multumesc pt raspuns. Asta si doream sa stiu d.p.d.v. al exploatarii, daca modelele mai vechi au anumite avantaje. Aceasta este si opinia mea, doar ca pararea mea era una subiectiva iar parerea ta este una obiectiva, fiindca le-ai pescuit pe ambele. D.p.d.v. tehnic si structural le cunosc.
Legat de ,,materialul de studiu" sugerat de tine, am sa-ti raspund desi nu face parte din acest topic: E relativ bun. Afirmatia: ,, singura metoda ce poate ajuta rulmentii..." este insa eronata. Sunt sigur ca a fost din neatentie. Baiatul asta merita doar respect.
Inca odata multumesc. Rew.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 09 Mar 2016, 22:19

Daiwa Capricorn A - solida, relativ grea, se invarte foarte fin, rotor greu cu inertie mare, foarte rezistenta in timp. Nu are toti rulmentii capsulati, la marimea 2000 am avut probleme cu fire textile foarte subtiri, uneori imi intrau sub knobul de la frana. Design angrenaje reusit, am una din 2007 si consider ca merge mai fin decat unele noi din magazin, probleme doar cu rulmentul de la galet. Marimea 2500 are peste 300gr dar e zdravana bine.

Exceler, tierra si variatii bazate pe acest model - mulinete bune pentru 2-3 ani, axul melcat se invarte direct in lacasul aladin carcasa, in timp apar uzuri si marait. Roata dintata are aceeasi dimensiu e de la 1500 la 3000, ceea ce face ca mulineta mica sa se simta destul de puternica. Uzuri la pickup, la imbinarea aia pe care pivoteaza, nu are bucsa acolo si apar uzuri relativ rapid. Greutate acceptabila, rotor relativ usor. La u ele am avut probleme de dat inapoi la rece, rezolvate cu curatat rulmentul de gresa sau la unele cu fasia aia de tabla sa lungesti cursa bratului de la rulmentul unisens.

Bradia - imi place mai mult decat cele de mai sus, am una de 2000 luata de noua si un 2500r luat sh. Desi rotorul seamana cu cel de exceler, cel putin la 2500r nu pare sa fi aparut acea uzura la pickup atat de accentuata, poate sunt mayeriale diferite. Manivela e cam badarana dar se poate schimba. Pentru mine 2500r e mulieta potrivita pentru pescuit cu reactive la stiuca. I se cam duce vopseaua. Nu are rulment la galet dar e ok, nu am avut probleme.

Certate model vechi - cam ca si bradia, manivela mai ok, vopsea mai buna, am avut una pe mana si imi pare rau ca am dat-o mai departe.

Certate 2010 - rotor usor, potrivit pentru jiguri usoare. Finuta, precisa, galet mai mare. Magseal e o chestie interesanta dar nu m-a dat pe spate, euam desfacut-o si am servisat-o si nu am pus magseal, merge finut in continuare.

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 10 Mar 2016, 13:58

Pt zvic:
Salut. Observatiile tale sunt pertinente si iti multumesc pt. ele. Ai observat detalii care denota rutina si atentie. Si eu am avut probleme cu uzura articulatiei de la bratul pickupului. Ai dreptate, plasticul acela se ,,consuma" destul de rapid in zona unde pivoteaza articulatia. Daca imi permiti iti dau solutia pe care am aplicat-o la mulinetele mele (bradia, exceler plus, etc) si nu numai. Daca uzura e mica, poate fi compensata cu o bucsa debitata din tronsoane de antena de la radioreceptoare (e alama nichelata), iar daca uzura este mare, atunci folosesc bucse din carbon debitate din vergi (deseuri).
Si intr-un caz si in celalalt, este necesara o usoara prelucrare (rotunjire) a suprafetelor uzate (devenite eliptice).
Ca si concluzie la topic, daca esti de acord, putem spune ca nu prea merita sa cheltuim pe tehnologia mag sealed daca ulterior nu folosim mag oil.
Multumesc inca odata pt. raspuns. Numai bine. Rew.

Scrie răspuns