Ce parere aveti despre mulinetele care astfel de angrenaj? Se mai fabrica asemenea mulinete? Am un Bass Pro Shops Johny Morris Signature cu un asemenea angrenaj care seamana izbitor cu Jimm Hillul de la noi, iar in Franta se comercializeaza sub marca Astucit Drachko Pro, pe care o folosesc la pescuitul cu twistere mari si de care sunt extrem de multumit. Nu am vazut ca Daiwa sau Shimano sa aibe in gama lor de produse mulinete cu angrenaj pe schneck, mai nou nici Abu Garcia Suveran nu mai poate fi gasit. Pacat, mare pacat, dupa parerea mea!
Fir intins!
Mulinete cu angrenaj elicoidal (schneck)
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
A mai fost o discuitie pe forum legata de mulinetele Jim HILL si Johnny Morris Signature .
Modelul initial de Johnny Morris am inteles ca era aproape identic cu Jim HILL
Eu am o Johnny Morris luata anu trecut de pe Bass Pro si are angrenaj hipoid
Amandoua sunt f buine .
Parerea mea
Modelul initial de Johnny Morris am inteles ca era aproape identic cu Jim HILL
Eu am o Johnny Morris luata anu trecut de pe Bass Pro si are angrenaj hipoid
Amandoua sunt f buine .
Parerea mea

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
Toate cele trei mulinete - Jim Hill, BPS Johnny Morris si Astucit sunt identice, fiind produse de aceeasi firma coreeana. Si eu am vrut un Johnny M. cand erau la reduceri, insa pana s-a dat comanda, se vandusera toate.
Daca vrei mulinete cu angrenaj schneck adevarat, trebuie sa te uiti la modelele consacrate de acum 10, 20 sau 30 de ani - seriile DAM 1200, 1400, Royal, Abu Garcia etc. Eu am un DAM Quick 1401 nou-nout de vanzare, care, desi are un singur rulment, merge incredibil de fin, datorita angrenajului bronz pe otel. Este construita integral din aluminiu. Este prea grea, adica are vreo 385 gr., de asta o dau. Insa asta-i mulineta cu care scoti vaca din mocirla fara sa simti... Pe vremuri faceau mulinete care tineau nu o viata, ci mai multe. Acum, societatea de consum predomina - durata medie de viata chiar si a unei Daiwa este de 5-6 ani.
Costurile de fabricare ale angrenajelor schneck erau prea mari, deci s-a renuntat la ele si s-a trecut la altele, mai ieftine.
Mai am un Abu Garcia Cardinal C3, nou nout, cu tambur de rezerva, tot angrenaj schneck bronz-otel... e o mulineta superba, cu frana in coada, insa ca toate mulinetele produse acum ceva ani, nu are toate minunatiile moderne - gen "instant antireverse"... Si asta-i de vanzare... Daca te intereseaza, da-mi un PM.
Daca vrei mulinete cu angrenaj schneck adevarat, trebuie sa te uiti la modelele consacrate de acum 10, 20 sau 30 de ani - seriile DAM 1200, 1400, Royal, Abu Garcia etc. Eu am un DAM Quick 1401 nou-nout de vanzare, care, desi are un singur rulment, merge incredibil de fin, datorita angrenajului bronz pe otel. Este construita integral din aluminiu. Este prea grea, adica are vreo 385 gr., de asta o dau. Insa asta-i mulineta cu care scoti vaca din mocirla fara sa simti... Pe vremuri faceau mulinete care tineau nu o viata, ci mai multe. Acum, societatea de consum predomina - durata medie de viata chiar si a unei Daiwa este de 5-6 ani.
Costurile de fabricare ale angrenajelor schneck erau prea mari, deci s-a renuntat la ele si s-a trecut la altele, mai ieftine.
Mai am un Abu Garcia Cardinal C3, nou nout, cu tambur de rezerva, tot angrenaj schneck bronz-otel... e o mulineta superba, cu frana in coada, insa ca toate mulinetele produse acum ceva ani, nu are toate minunatiile moderne - gen "instant antireverse"... Si asta-i de vanzare... Daca te intereseaza, da-mi un PM.