mulinete bune vs. pocnitori

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 24 Oct 2010, 09:49

draqdevil scrie:A reusit cineva sa remedieze acel zgomot?
...Excalibur 1000
...folosesc aceasta mulineta de 3 sezoane, la clean si anul acesta a aparut un zgomot ciudat pe recuperare .Am sesizat ca zgomotul provenea de la rulmentul galetului. Dupa ce am inlocuit rulmentul (este unul cu diametrul exterior de 7 si cel interior de 4 ) zgomotul a disparut.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 24 Oct 2010, 11:01

Da...zgomotul acela este de la rulment, se poate verifica usor, invartind mulineta in gol sau recuperand fir(face zgomot doar in cazul al doilea). Dar , macar stii ca galetul se invarte:). Daca tace, inseamna ca s-a intepenit..fiind un Ecusima mai ieftin, te poti trezi usor cu galetul taiat, in caz ca se blocheaza, cum am auzit de la mai muti proprietari de ecusime.
Oricum, Excaliburul , la ce pret are...este o mulineta,cu o clasa mai sus , fata de multe altele, la suma respectiva...Parerea mea.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

R3app3r
junior
junior

Mesaj de R3app3r » 24 Oct 2010, 12:49

ULK scrie:..fiind un Ecusima mai ieftin, te poti trezi usor cu galetul taiat, in caz ca se blocheaza, cum am auzit de la mai muti proprietari de ecusime.
.
sunt si eu proprietar de ecusima , am observat ca rotorul pt fir nu este inchis foarte bine si intra usor mizerie intre el si rulment dupa mai multe partide in apa murdara , etc . Problema a disparut dupa ce am curatat frumos fiecare piesa si am gresat cu vaselina pentru mulinete , acum nu mai scartaie nimic la ea.

Scrie răspuns