discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
mihaif99
- senior

Ionut the carp scrie:Am pescuit cu abu garcia cardinal 100U. Mono 0.14mm si textil de 5lb pescuit la salau si stiuca. Cel mai mare 2kg, mulineta se comporta bine in continuare.
in rest daca vrei fitze optati pentru un fuego...

Sper ca nu te-am jignit cand am zis ca e jucarie. Eu am modelul Abu Cardinal 101 si e foarte misto: textil de 4 lb. Merge excelent in drill, si a fost sub apa de cateva ori. Deh pescuitul din caiac.
Mai am un Mitchell Avocet II S1000 si, in drill, parca e... anchilozata. Nu imi place!
Acum mi-am luat un Shekespeare Catera UL, tot ieftina: e la fel de mare cat Abu Cardinal 100u. E foarte smooth, dar sa o vad in drill.
-
Ionut the carp
- veteran

mihai,
stai linistit ca nu m'ai jignit

chestia e ca de multe ori la mulinete 'cheap' ai oareshce surprize(placute). Nu'ti mai spun cat arunc cu un jig de 7gr si un bat de 3m(foarte subdimensionata ptr batul acela).... sau cu un jig de 4 gr si lamiglasul de 1.96m... masivu poate spune mai multe... la fel mi s'a intamplat si cu un mitchell Xe, okuma epixor(e mai grea 220gr)... dar oricum pentru mine nimic nu se compara cu un fuego, steez sau twin power

dar aici intervine factorul $... cu banii de'i dai pe un fuego iti cumperi 10 abu 100U

-
mihaif99
- senior

Ionut the carp scrie:mihai,

chestia e ca de multe ori la mulinete 'cheap' ai oareshce surprize(placute). Nu'ti mai spun cat arunc cu un jig de 7gr si un bat de 3m(foarte subdimensionata ptr batul acela).... sau cu un jig de 4 gr si lamiglasul de 1.96m... masivu poate spune mai multe... la fel mi s'a intamplat si cu un mitchell Xe, okuma epixor(e mai grea 220gr)... dar oricum pentru mine nimic nu se compara cu un fuego, steez sau twin power

dar aici intervine factorul $... cu banii de'i dai pe un fuego iti cumperi 10 abu 100U

Steez ei? Pai costa aproape cat un motor de 2.5 cp! Poate cand castig la Loto

-
mihaif99
- senior

Ionut the carp scrie:mihai,

Cred ca arta e sa gasesti o mulineta (sau ma rog, orice obiect misto) pe care sa platesti mult mai putin decat face. Atunci e satisfactia mare. E un fel de arta de finetze. <iarta-mi comparatia>E ca si cum te-ai pisha dintr-un caiac stind in picioare! hmm.... pe valuri !!

Iti dai seama cat de smecher te simti

-
Teoo
- senior

-
TheFly scrie:Bai nene, parca suntem in Papua Noua Guineee! De o luna de zile ma chinui sa gasesc o mulineta UL la 140-150 de gr. pentru o lanseta Daiwa Heartland Trout de 1,80m si nu gasesc nimic.

Cei din afara unde am gasit ceva cat de cat arpopiat fug de cardurile din Romania ca Draq de tamaie sau au niste costuri de livrare de doua ori cat pretul mulinetei. Bine ca fac livrari directe in Mexic

!. Stie careva un magazin de la noi sau din afara (dar care sa aiba niste preturi de transport mai normale) in care as putea gasi o mulineta super usoara? Sunt fanatic la capitolul asta si nu suport sa simt ca am undita in mana cand dau la clean pe rau.
Inainte de a-ti da sfaturi ....peste sfaturi despre tipul mulinetei , ma mir ca nimeni pana acum , nu s-a interesat de un lucru absolut esential....
Ce specificatii are lanseta ta , sau codul ei ....cel putin ...?

-
Ionut the carp
- veteran

Din ce stiu eu seria heartland trout are lungimi cuprinse intre 1.43m si 2.10m, puteri de pana la 10,5gr iar actiuni moderat-> moderat rapide. Desi, cred, toate sunt date fast nu am intalnit la 'trout' actiuni intradevar fast. Batul de care vorbeste cred ca este unul de pana in 7gr, iar o mulineta mai mare de 1500 si 220gr l'ar dezechilibra serios. De asemeni, parerea mea, exista o corelatie intre marimea tamburului(referire la diametru), marimea primului inel si distanta dintre acestea. Asa ca, chiar daca tamburul mulinelului este mic lungimea lanseului nu prea ar fi afectata daca si marimea primului inel este de 20, max 25.
-
TheFly
- veteran

http://www.troutlet.com/Daiwa-Heartland ... -P311.aspx
asta e lanseta, modelul de 6 ft. Actiunea e moderate zic eu dupa cum o vad

in sensul ca se cam indoaie de la cotor, ia puterea e cam de 1-7 g. Cu Abu Cardinal UL100 de 179 g pusa pe ea, nu e rau, dar totusi nu e chiar greutatea cu care sa se combine ideal.
-
Ionut the carp
- veteran

TheFly scrie:http://www.troutlet.com/Daiwa-Heartland ... -P311.aspx
asta e lanseta, modelul de 6 ft. Actiunea e moderate zic eu dupa cum o vad

in sensul ca se cam indoaie de la cotor, ia puterea e cam de 1-7 g. Cu Abu Cardinal UL100 de 179 g pusa pe ea, nu e rau, dar totusi nu e chiar greutatea cu care sa se combine ideal.
stai linistit, poti folosi cu incredere 100U ptr bat

asta daca nu ai sponsorizare mai babana ptr altceva

-
Ionut the carp
- veteran

nu stiu nimic despre aceste mulinete dar in schimb despre betele din seria asta am numai cuvinte de lauda!