Mulineta Technium VS Exceler

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Gusty
utilizator nou
utilizator nou

Mulineta Technium VS Exceler

Mesaj de Gusty » 19 Mai 2008, 14:48

Vreau sa-mi cumpar o mulineta noua de spinning si nu stiu intre care sa aleg: Shimano Technium sau Daiwa Exceler. Va rog sa-mi spuneti parerile voastre si daca se poate sa le si argumentati, mai ales acei care au folosit sau folosesc aceste mulinete. Ma intereseaza daca rezista la fire textile pentru ca eu dau numai textile. Pana acum am dat cu o Okuma Metaloid MD 20 si cu toate ca are galetul titanizat si mi s-a spus ca rezista la fire textile mi-a facut sant in galet. Mulineta o am de vreo 2-3 ani dar nu am folosit-o mai mult de vreo 20-30 partide pe an. De aceea vreau o mulineta sa reziste intr-adevar la fire textile si cred ca cele doua se incadreaza dar nu sunt sigur si sper sa ma lamuriti voi. Pescuiesc la stiuca mai mult si nu folosesc jig-uri mai grele de 25 gr.

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 19 Mai 2008, 16:17

daca ai avea timp foarte putin si ai da un search pe forum ai vedea ca multa lume foloseste exelerul si e foarte multumita de el. in schimb aceeasi parere si despre shimano. acum depinde care firma iti este tie mai apropae la suflet(pt mine daiwa 4 ever) pt ca de asa sunt io. ambele sunt din aceeasi clasa si cred ca fac toti bani
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 19 Mai 2008, 16:17

eu am un technium 2500FA si sincer sa fiu nu imi pare o mulineta solida (pe care sa o forjezi cu textil si jiguri de 20 de grame). Am folosit-o de cateva ori pana acum, tot la stiuca dar cu mono de 0.25 si linguri de pana in 15-16 grame....si in conditiile astea dupa primele partide parca a inceput sa "fosneasca", ca si cum s-ar auzi frecarea unor piese metalice. Nu stiu daca sunt eu un obsedat al zgomotelor :) dar ma asteptam sa raman la fel de silentioasa ca noua, cel putin pentru o perioada si tinand cont ca am avut grija de ea.

Exceler nu am incercat, si nu vreau sa vorbesc despre ea in necunostinta de cauza.

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 19 Mai 2008, 16:20

scuze,completare: folosesc textil power pro(numai textil) cu leader si clele mai grele jiguri am pus de 16-17 grame,modelul este exeler 2500,si dupa 1 an jumate nu am belele cu el. totusi si mie nu mi se pare o mulineta cu care sa tragi besti de nush cate kile din apa cu ele dar asa pana in 6 kg cred ca se comporta destul de bine
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 20 Mai 2008, 03:10

Cu ce corespunde Technium de pe piata americana sau japoneza?.Si cum e corpul de grafit si aluminiu(hibrid)?.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 20 Mai 2008, 08:34

Jedi scrie:Cu ce corespunde Technium de pe piata americana sau japoneza?.Si cum e corpul de grafit si aluminiu(hibrid)?.
nu stiu sa aiba corepondent exact,ar fi cam intre symetre(modelul mai vechi cel pe wormshaft)si stradic la caracteristici si mecanism interior,mai putin un rulment si corpul care e din grafit.

pe piata japoneza aproape identic ca forma si mecanism cu Techniumul FA e Biomasterul,modelul din 2005,atat ca Biomasterul are frame din aluminiu.

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 20 Mai 2008, 08:37

Jedi scrie:Cu ce corespunde Technium de pe piata americana sau japoneza?.Si cum e corpul de grafit si aluminiu(hibrid)?.
salut :mrgreen: ,
pe piata japoneza corespunde cu Senslite MG , are corpul aproape identic.
si eu am vrut sa imi iau dinasta, aveam un technium 2500 FA si eram tare multumit de ea , numai ca mai voiam una mai buna si ma oprisem la asta, numa ca intamplarea a facut sa nu mai gasesc si am zis sa pun tehniumu la vanzare si sa iau altceva si mai scump,daca tot aveam bani in plus... si uite asa am ajuns sa-mi iau daiwe :lol:
acuma despre technium iti zic ca poti sa il iei linistit si sa pescuiesti si mai linistit, eu l-am avut un an de zile si mergea ca nou , daca ai un pic grija de el , il mai ungi din cand in cand si il transporti cu grija si nu-l lasi pe jos, o sa te tina si mai mult. eu am pescuit cu ea la toate neamurile de naluci si no patit nimik, aveam pe un tambur mono si pe unu textil de 8lb, am prins pesti si de 300gr si de 4-5kg, si am prins destui :P
despre exceler nu pot sa zic prea multe ca nu am pescuit cu el , in schimb am tinut in mana si asa la prima impresie , in primu rand am zis ca grea, dupaia am mai mulinat un pic la ea am vazut ca tamburul avea un mic joccand mulinai mai rpd, am strans frana la max da tot asa facea...nu stiu daca avea aia ceva sau toate si la fel da noh... :roll: (Sper sa nu supar pe nici un posesor de exceler :oops: )
trecand peste micile imperfectiuni, pare o mulineta buna pt apele si pestii nostrii si din cate am obs fiabila, multa lume are si sunt multumiti de ea...
cel mai bine si cel mai bine ar fi sa ai ocazia sa le tii un pic in mana pe amandoua inainte sa le cumperi, asa poti sa iti dai seama cu lux de amanunte care e mai potrivita pt tine :wink:
spor la shopping

Gusty
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Gusty » 20 Mai 2008, 10:09

Am citit si observat ca se vorbeste mult si au numai cuvinte de lauda despre Daiwa Exceler ceea cred ca este si edevarat, dar nu au specificat daca folosesc textil sau nu, ceea ce pe mine ma interesa.Mi-e frica sa nu se uzeze galetul pentru ca altul sa-l schimb nu cred ca se gaseste. Daca foloseam momofilament nu-mi mai faceam atatea griji.Inainte prima mea obtiune era Technium-ul dar imi facea cu ochiul si Exceler-ul Plus, acum sincer sa fiu m-as inclina spre Exceler Plus. Poate mai primesc niste lamurire. Oricum va multumesc pentru sfaturi

Gusty
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Gusty » 20 Mai 2008, 10:40

P.S. Am uitat sa va intreb ceva: un prieten si-a cumparat o mul Shimano Exage 2500, iar dupa cateva partide de spinning a observat ca galetul s-a decolorat pe unde calca firul textil devenind argintiu, el initial fiind auriu. Este normal asa ceva?, ati patit asa ceva?

Scrie răspuns