Se stie ca o mulineta poate fi prea mica pt. firul pe care-l folosesti. Se poate si invers? Poate numai mi se pare, dar am impresia ca pe Patriarch 9530 un fir bun mono de 0.15mm lucreaza mai bine decat unul de 0.12mm (in spetza, ma refer la Stroft GTM 4lb vs 5.3lb). Pe cel de 0.12mm il aseaza mai "loose" (adica, mai ne-strans) si din cauza asta mai face ocazional cate-o peruca. Mulineta pare si cam mare pe batul UL, dar fiind asa usoara, se balanseaza perfect si eu credeam ca numai asta e important. De asemenea, nu stiu daca-i mare lucru, dar cand firul se desfasoara de pe extremitatea cea mai de jos a tamburului (in lanseu), acesta face un unghi la inelul mare (cel mai de jos). Asta inseamna ceva frecare (nu stiu daca e semnificativa fiind vorba de pastile SiC, care chiar se simt alunecoase ca untul topit). De exemplu pe un bat mai mare L (care are si inelul in cauza mai mare si mai departe de blank), acest unghi nu exista (sau e de 0 sau 180, depinde cum il consideri

In afara de chestiile astea, ce alte probleme pot aparea daca mulineta e "oversized"? Credeam ca daca se balanseaza perfect cu batul, e suficient (si ca, de fapt, cu cat e mai mare tamburul, cu atat mai bine pt. fir).