Eugen,eugen scrie:bune sfaturi. mandy cred ca si-a reparat deja batul pana acum. sa vedem cand reapare sa ne zica ce-a iesit si cum a procedat. si eu sunt curios. nu se stie niciodata cand o sa avem probleme de genul asta.
Din mesajele de pe acest site am inteles ca doresti sa-ti cumperi o mulineta buna.Daca te decizi(sau altceva,dar nu volum mare)eu te pot ajuta in sensul ca iti pot cumpara de la BASS PRO SHOPS(locuiesc la cca.18 mile de shop ).Te costa pretul din catalog+taxa de 8,25%practicata in Texas.Transportul va fi gratis,deoarece 99%ca la inceputul lui august voi veni acasa pt. o luna,dar vei fi nevoit sa vi la Oradea sa ridici cele comandate.
Nu ti-am raspuns la faptul ca pescuiesti cu fir mai gros ca sa nu pierzi atat de multe jig-uri.Tot atatea vei pierde si cu FIRE LINE mai subtire daca vei folosi leader,deorece (poti folosi leader mai gros) FIRE LINE de 4lb nu se rupe asa usor rupandu-se leader-ul chiar si de 10lb.!!!!!
Referitor la nodul de imbinare cu firele impletite a leader-ului eu nu am avut probleme facand o bucla cu nod dublu pe FIRE LINE,iar de bucla atasezi leader-ul printr-un nod clinch simplu(dar cand tai firul in plus de la nod lasa o "mustata " de cca 2-2,5 cm,la fel ca la nodurile culisante, ca sa treaca mai usor prin inele) .
Jean Scurtu