discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
BamseBST
- veteran

am vazut pe pescarul.com...mulineta banax tova ..habar n-am cu ce se papa dar..cred ca firul nu se mai rasuceste ca la mulinetele normale..nu? sau.. cu ce mai.. cum se foloseste???
va rog ajutai-ma fie-va milaa...

-
dr.pike
- Moderator

-
Am eu o Banx TOVA - am cumparat-o de la Energofish! Este o mulineta de baitcasting si intr-adevar firul nu intra ca pe o mulineta normala

. Sunt mai pretentioase ca utilizare, dar dupa ce te obisnuiesti cu ele s-ar putea sa nu iti mai placa cele normale. Are ca si orice atat avantaje cat si dezavantaje. In prima faza (care la mine a durat vreo doua luni

) o sa faci la lansare asa zisele "peruci", dar dupa ce depasesti momentul o sa iti placa foarte tare:). Trebuie sa stii ca nu este o mulineta pentru microvoblere sau oscilante usoare. Cel mai bine se preteaza la jiguri mai grele precum si la oscilante sau voblere mai grele (minimum 10g). Dezavantajul principal mi s-a parut acela ca in conditii de vant puternic, cu nalucile mai usoare iti este aproape imposibil sa lansezi. In schimb, in conditii ok creste atat lungimea lanseului cat si precizia lui comparativ cu o mulineta obisnuita.
-
BamseBST
- veteran

mersi mult.. poti sa-mi recomanzi ceva?

mor de curiozitate...
-
mrvily
- Moderator

-
dr.pike scrie:Am eu o Banx TOVA - am cumparat-o de la Energofish! Este o mulineta de baitcasting si intr-adevar firul nu intra ca pe o mulineta normala

. Sunt mai pretentioase ca utilizare, dar dupa ce te obisnuiesti cu ele s-ar putea sa nu iti mai placa cele normale. Are ca si orice atat avantaje cat si dezavantaje. In prima faza (care la mine a durat vreo doua luni

) o sa faci la lansare asa zisele "peruci", dar dupa ce depasesti momentul o sa iti placa foarte tare:). Trebuie sa stii ca nu este o mulineta pentru microvoblere sau oscilante usoare. Cel mai bine se preteaza la jiguri mai grele precum si la oscilante sau voblere mai grele (minimum 10g). Dezavantajul principal mi s-a parut acela ca in conditii de vant puternic, cu nalucile mai usoare iti este aproape imposibil sa lansezi. In schimb, in conditii ok creste atat lungimea lanseului cat si precizia lui comparativ cu o mulineta obisnuita.
Salutare Doctorela,
Cred ca meriti sa te luam la noi in echipa ca vad ca te pricrepi sa prezinti produsele.....
In alta ordine de idei pe unde ai mai fost la pescuit
Salut pe toti baieti{pescarii} din Cluj si abia astept sa ma intilnesc cu voi,pe balta bineinteles.

-
cristian.ene
- veteran

sprosalmorapala
daca vrei o lanseta de casting e bine s aincepi cu una care te va ajuta sa pescuiesti si cu greutati mai usoare dar si in conditii de vant. Daiwa are cel mai performant sistem anti peruci care permite in acelasi timp lanseuri cu greutati de 6,7g fara probleme.
Pentru un pescuit mai usor si preturi nu exagerate mulinetele Daiwa Advantage sau la reducere(100$) acum Team Daiwa -S (exista model Left hand) pot face altceva decat un Banax Tova. Sincer eu nu recomand mulinelele de baitcasting decat la stiuca, avat si poate la pastrav de lac unde prefer totusi o lanseta de spinn. La jig eu zic ca e contraindicata asta dupa mai multi ani de incercari. E o mulineta dedicata nalucilor tractate fie ca sunt voblere, oscilante, spinerbait sau rotative mari.
Daca vrei cu adevarat o mulineta de stiuca, una cu profil round e clar mult mai performanta , si in plus rapotul de multiplicare mai mic(4 sau5:1) este foarte important. Modelele low profile eu le consider de fite si nu sunt adevarate mulinete de stiuca, dar merg la avat sau pastrav de lac.
Daca vrei mai multe informatii despre acest tip de mulinete,nu stiu de ce nu citesti articolele care le-am scris despre aceste mulinete pe site-ul rapitori.
-
BamseBST
- veteran

ok am inteles..dar in brasov gasesc asa ceva? unde??
-
dr.pike
- Moderator

-
mrvili te salutam si noi, mahmuri ca azi noapte am avut Balul pescarilor la Cluj si decernarea premiilor anului

. A fost foarte fain:) La pescuit am mai iesit la Alesd si la Tarnita, dar fara rezultate notabile:)
sprosalmorapala: nu stiu daca gasesti asa ceva in Brasov. Cel mai bine ar fi sa incerci sa gasesti pe cineva sa ti-o comande din state! Intrebarea mea e alta: esti sigur ca vrei o mulineta de baitcasting

?
-
BamseBST
- veteran

daa si daca stic 10 role de fir vreau sa vad care e marea diferenta..

inca o data va rog: unde pot gasi asa ceva pe langa brasov..orsele mari??
-
dr.pike
- Moderator

-
Daca aveti magazin Energofish in Brasov poti cere acolo...daca nu Bucuresti, Cluj sau Sibiu. La Cluj este una pe stoc 100%.
-
Sorin
- Moderator

unde e la Sibiu Energofish?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.