mulineta si bat casting
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- pintea catalin
- junior
mulineta si bat casting
ati pescuit careva cu scule de casting? vreau sa-mi iau o mulineta daiwa steez si bat sau un bat de la kistler helium.CE PARERE AVETI MERITA? VA ROG SA-MI DATI UN SFAT
Kistler modelul Helium este o lanseta extrem de senzitiva are toate calitatile pe care le cauti(mai putin pretul).Un model cu care am pescuit si eu(cam 7-8 ,,iesiri'')este Helium 2LTX.Este medium-heavy si are 6',9'' ca lungime (2,10m)
Mai poti incerca de la Kistler si modelele Magnesium.
Grija la preturi(intre 170$-330$)
Mai poti incerca de la Kistler si modelele Magnesium.
Grija la preturi(intre 170$-330$)
Daiwa Steez e destul de scumpa, dar f. performanta. Am avut una, merge bine si cu naluci de 2-3 grame, cu conditia sa se incarce si lanseta... insa e destul de dificil de controlat in lanseu, cel putin la inceput (din cauza inductorului modificat ca la seriile limitate Type-R+, care permite o viteza de rotatie mai mare a tamburului pt. portiunea de mijloc a lanseului), pana te obisnuiesti cu reglajele. Nu-i o mulineta de incepator, dar o data ce inveti s-o controlezi, e una dintre cele mai performante la ora actuala. Exista si alternative mai ieftine, gen Daiwa Zillion sau noul Curado D sau Abu Revo STX... Daca o vrei pe cea mai buna, ia-ti Steez, daca nu, poti opta pt. variantele mai omenesti dpdv al pretului, si-ti mai raman si bani de un batz bun, de la Kistler.
- pintea catalin
- junior
MULINETA CASTING
va multumesc de sfaturi si sper sa iau o decizie buna .nu am pescuit niciodata cu scule de casting si de aceea sunt un pic nehotarat.ce fir trebuie folosit mono sau multifil.??nu as folosii aceste scule pt. pescuit de avat.mai mult pt. salau stiuca etc..VA MULTUMESC....
Re: MULINETA CASTING
da un search pe site,mai gasesti ceva topicuri legate de baitcasting,mai poti gasi niste articole interesante si utile si in revista Avp,in nr.11,12,13 din 2003.pintea catalin scrie:.ce fir trebuie folosit mono sau multifil.??nu as folosii aceste scule pt. pescuit de avat.mai mult pt. salau stiuca etc..VA MULTUMESC....
Re: MULINETA CASTING
pintea catalin scrie:va multumesc de sfaturi si sper sa iau o decizie buna .nu am pescuit niciodata cu scule de casting si de aceea sunt un pic nehotarat.ce fir trebuie folosit mono sau multifil.??nu as folosii aceste scule pt. pescuit de avat.mai mult pt. salau stiuca etc..VA MULTUMESC....
Mono cu grija la ,,peruci''

Si eu sunt novice la casting si vreau sa imi iau un combo de casting de pe Cabelas, deocamdata m-am oprit la o lanseta xxx eagle II si o mulineta daiwa advantage super tuned - sper sa-mi ajunga cam intr-o luna. Lanseta e vreo 80$ si mulineta, la reducere, e 95 dolari pe Cabelas. Din cate am mai citit pe aici astea au un raport pret/calitate destul de bun si se incadreaza in bugetul meu, zic eu un combo ok pentru inceput.
Si acuma sa-ti zic ce am mai citit eu pe forumuri si ce sfaturi am primit :
in ce priveste lanseta, chiar daca nu e ce mai tare din parcare, sa ai grija sa iei una cu puterea de aruncare potrivita cu nalucile tale, o lanseta corect aleasa in functie de asta face mai mult decat un supertuning in plus la o mulineta de casting. Pentu mulineta e bine sa te gandesti la una cu sistem de franare magnetic, zice lumea ca e cel mai usor de utilizat, mai ales de un incepator. Mulinetele cat de cat ok incep de pe la 150$ , daca cauti putin si prinzi si o reducere poti gasi cate ceva si pe la 100$ (exemplul cu daiwa de mai sus). Asta daca vrei un low-profile cu care sa arunci si greutati mai mici, in jur de 7 grame. Daca vrei o mulineta pentru aplicatii mai grele, gen somn sau stiuci la naluci mari, jerkbaituri, ... te orientezi la una cu profil rotund, de astea gasesti si in jur de 100 dolari.
Sa nu uiti ca la pretul afisat la magazinele gen Cabelas, BassPro Shop, ... se adauga si transportul si alte eventuale taxe si comisioane, in general astea ridica pretul cu inca vreo 40% din valoarea marfii.
Si acuma sa-ti zic ce am mai citit eu pe forumuri si ce sfaturi am primit :
in ce priveste lanseta, chiar daca nu e ce mai tare din parcare, sa ai grija sa iei una cu puterea de aruncare potrivita cu nalucile tale, o lanseta corect aleasa in functie de asta face mai mult decat un supertuning in plus la o mulineta de casting. Pentu mulineta e bine sa te gandesti la una cu sistem de franare magnetic, zice lumea ca e cel mai usor de utilizat, mai ales de un incepator. Mulinetele cat de cat ok incep de pe la 150$ , daca cauti putin si prinzi si o reducere poti gasi cate ceva si pe la 100$ (exemplul cu daiwa de mai sus). Asta daca vrei un low-profile cu care sa arunci si greutati mai mici, in jur de 7 grame. Daca vrei o mulineta pentru aplicatii mai grele, gen somn sau stiuci la naluci mari, jerkbaituri, ... te orientezi la una cu profil rotund, de astea gasesti si in jur de 100 dolari.
Sa nu uiti ca la pretul afisat la magazinele gen Cabelas, BassPro Shop, ... se adauga si transportul si alte eventuale taxe si comisioane, in general astea ridica pretul cu inca vreo 40% din valoarea marfii.
pot sa-ti spun ca eu am un combo daiwa steez de care sunt f multumit, am reusit dese aruncari cu naluci de 2gr chiar si inpotriva unui vint moderat , la inceput am folosit fir mono,dar multele ratari si sensivitatea scazuta m-au
determinat a folosi un fir multi de 10 lb astfel incit ratarile au scazut sub 10%
iar sensivitatea a crescut la mai mult de 90%...investitia depinde de fiecare, vrei rezultate fb iei scule fb nu vrei rezultate fb iei alte scule...masina e si loganul si bmv ul
fir intins
determinat a folosi un fir multi de 10 lb astfel incit ratarile au scazut sub 10%
iar sensivitatea a crescut la mai mult de 90%...investitia depinde de fiecare, vrei rezultate fb iei scule fb nu vrei rezultate fb iei alte scule...masina e si loganul si bmv ul
fir intins
-
- veteran
si eu am cochetat ca sa zic asa cu baitcast-ul dar nu m-am hotarat 100% sa-mi iau ceva de cast...oricum cand o sa-mi iau vreau sa fie ceva cat de cat de calitate pt. a nu avea neplaceri in pescuit din cauza perucilor si a altor nebunii...
putin off-topic:
sculele foarte bune intr-adevar te ajuta in pescuit, dar nu inseamna ca rezultatele f. bune depind de scule f. bune...eu sunt de parere ca sculele f. bune s-au inventat pt. placerea in pescuit si mai apoi pt. pesti...nu zic ca nu te ajuta in pescuit(a nu se-ntelege gresit)...si ca un ex: am un prieten care pescuieste cu un bat de 80 de RON de vreo 3-4 ani si are peste 30 de avatzi(intr-un an) de peste 3 kg prinsi cu el cu cateva vf. la 4 kile si cel mai mare 5,8 kile...si credeti-ma ca nu exagerez cu nimica...timpul i-a permis si a mers mereu la pescuit si l-a trosnit de fiecare data cand l-a prins la mancare pe nea' avatu'. osciland zilele de canci total cu cele bune.
fir intins!
putin off-topic:
sculele foarte bune intr-adevar te ajuta in pescuit, dar nu inseamna ca rezultatele f. bune depind de scule f. bune...eu sunt de parere ca sculele f. bune s-au inventat pt. placerea in pescuit si mai apoi pt. pesti...nu zic ca nu te ajuta in pescuit(a nu se-ntelege gresit)...si ca un ex: am un prieten care pescuieste cu un bat de 80 de RON de vreo 3-4 ani si are peste 30 de avatzi(intr-un an) de peste 3 kg prinsi cu el cu cateva vf. la 4 kile si cel mai mare 5,8 kile...si credeti-ma ca nu exagerez cu nimica...timpul i-a permis si a mers mereu la pescuit si l-a trosnit de fiecare data cand l-a prins la mancare pe nea' avatu'. osciland zilele de canci total cu cele bune.
fir intins!