Mulineta SHIMANO

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mihali
veteran
veteran

Mulineta SHIMANO

Mesaj de mihali » 25 Aug 2007, 08:02

Ce parere aveti de prestatia mulinetei Shimano exage 2500 RA la spinning?

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 25 Aug 2007, 08:47

are un raport calitate pret excelent exage,la fel e si shimano nexave,dar mai bine un FA decat RA.

tali
veteran
veteran

Mesaj de tali » 25 Aug 2007, 10:15

eu am o mulineta shimano nexave 2500 FA merge f bine si sunt f multumit de ea dar si eu iti recomand aceeasi chestie mai bine FA decat RA!!!

meas
veteran
veteran

Mesaj de meas » 25 Aug 2007, 12:41

Sa-mi iertati ignorantza,dar la ce se refera FA sau RA :shock: :shock: :?: :?:
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 25 Aug 2007, 12:50

Daca nu ma insel FA se refera la frana pe fatza, adica frana sus, direct pe tambur, ceea ce este caracteristic si recomandabil mulinetelor de spinning...iar RA este frana pe spate, cu rotita, in partea posterioara a mulinetei.

FA - front drag http://www.tackleshop.co.uk/ProductDeta ... uctID/2535

RA - rear drag http://www.hav-shop.de/product_info.php?products_id=980

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 25 Aug 2007, 13:01

andrei-ovidiu scrie:Daca nu ma insel FA se refera la frana pe fatza, adica frana sus, direct pe tambur, ceea ce este caracteristic si recomandabil mulinetelor de spinning...iar RA este frana pe spate, cu rotita, in partea posterioara a mulinetei.
De aceea am si pus intrebarea ca am deja o Shimano exage 2500 RA si este cu frana pe spate. Este un impediment asa de mare pentru a o folosi la spinn?

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 25 Aug 2007, 13:21

Nicidecum, nu este o problema in a folosi la spin, dar este mult mai eficienta o mulineta cu frana pe fatza, pt. ca este mai sensibila... angrenajele franei aflandu-se direct pe tambur...in momentul atacului actioneaza mult mai bine frana pe fatza.

Cristi E
senior
senior

Mesaj de Cristi E » 25 Aug 2007, 13:25

mihali scrie: Este un impediment asa de mare pentru a o folosi la spinn?
cele cu frana pe fata de obicei sunt mai adecvate spiningului,mulineta e per total mai mica mai usoara,se echilibreaza mai bine cu lanseta.
de obicei mecanismul franei aflandu-se in tambur,permite folosirea unor discuri mai mari de frana,decat ar fi in spate,deci eficienta putin mai mare.
un alt avantaj e ca fiind frana in fata pe tambur,poti controla mai bine tamburul,eventual il poti frana,cu degetele,daca in timpul drilului slabesti accidental frana prea mult.
poti sa dai si cu cele cu frana pe spate,daca iti plac mai mult,cunosc multe persoane care s-au obisnuit cu frana pe spate la mulinete,pana la urma e si chestie de preferintza.

Scrie răspuns