Mulineta Rarenium sau Theory

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Spring
veteran
veteran

Re: Mulineta Rarenium sau Theory

Mesaj de Spring » 09 Iul 2012, 23:45

kiske13 scrie:
giura_mihai scrie:Si eu iti recomand Rareniumul ..... il am de 2 ani si nu are nici cea mai mica problema si eu zic ca este destul de pescuita, cred ca este foarte fiabila ...... mulineta de 2500 sau 3000 se echilibreaza foarte bine pe un batz de 2,1 m(eu am un Team Daiwa Mode)
Nu am inteles de ce multi pun o mulineta de 1000 pe UL, mai ales daca greutatea este aproape sau chiar identica.
Si mai este un aspect, probabil as folosi mulineta si in alt stil.
Daca mai are cineva o sugestie este binevenita dar in proportie de 70% raman la Rarenium.
pestee vizat impune nauca, care impune lanseta care impune o plaja de rezistenta a firului si un gramaj al mulinetei. de obicei tamburul mulinetei este conceput sa arunce mai bine cu firele pentru care a fost dimensionata. de asemenea primu inel al lansetei formeaza o linie cu tamburul mulinetei care ajuta firul sa curga mai bine la lanseu. O mulineta de 3000 cred ca e prea mare pentru ul sau l.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 09 Iul 2012, 23:51

Si eu vreau sa imi iau o mulineta pentru pescuit light. am vizare si rarenium si theory. cred ca theory e cam scumpa pentru 4 rulmenti. dar un fuego e mai misto. ;)
Rarenium de 2500 nu am vazuto si nu stiu daca are corp discret si micut ca o stela sau e mare ca un twinpower.
Theory am invartito azi in magazin si curge frumos.
daca vrei sa o folosesti si la alte specii cred ca rarenium-ul e alegerea mai buna. dar aia de 2500, si la daiwa sa nu iei mai mare de 2000 daca vrei ul. daiwele de 2500 mi s-au parut mai mari decat shimano de 2500.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 10 Iul 2012, 00:09

Spring scrie:Si eu vreau sa imi iau o mulineta pentru pescuit light. am vizare si rarenium si theory. cred ca theory e cam scumpa pentru 4 rulmenti. dar un fuego e mai misto. ;)
Rarenium de 2500 nu am vazuto si nu stiu daca are corp discret si micut ca o stela sau e mare ca un twinpower.
Theory am invartito azi in magazin si curge frumos.
daca vrei sa o folosesti si la alte specii cred ca rarenium-ul e alegerea mai buna. dar aia de 2500, si la daiwa sa nu iei mai mare de 2000 daca vrei ul. daiwele de 2500 mi s-au parut mai mari decat shimano de 2500.
Exact asta ziceam, Daiwa de 2500 este mai mare ca Shimi de 3000. Faptul ca are 4 rulmenti este numai bine, numai sa fie la locul portivit!!! Numarul de rulmenti ma lasa rece. Repar mulinetele mele si stiu ce inseamna.
La galet oricum Daiwa foloseste niste insertii, inele de metal nu rulmenti.

grider46
junior
junior

Mesaj de grider46 » 12 Iul 2012, 20:36

Eu zic ca Theory nu poate fi comparat cu Rarenium ci mao degraba cu un Stradic.Si eu sunt in cautari si am de ales intre Theory si Stradic Ci4.Saptamana asta m am jucat cu ambele si pot sa zic ca nu prea mi a placut Theory(ambele variante erau de 2500).Theory,desi era noua avea o vibratie f fina in ax .Stradicul era pescuit intens timp de jumatate de an si mergea muuult mai bine.Parerea mea este sa mergi pe Rarenium

Clin
junior
junior

Mesaj de Clin » 13 Iul 2012, 07:48

Rarenium e bestiala ! am avut de 1000 acum 3000SFA :respekt:

Scrie răspuns