mulineta quantum smoke

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
andreiu_32
utilizator constant
utilizator constant

mulineta quantum smoke

Mesaj de andreiu_32 » 15 Apr 2013, 07:00

are cineva aceasta mulineta? ce parere aveti despre ea.
toate review-urile de pe cabelas sunt numa bune,dar voiam sa stiu parerea cuiva d epe la noi care s-a jucat cu ea

Cristian M
junior
junior

Re: mulineta quantum smoke

Mesaj de Cristian M » 13 Mai 2014, 22:47

andreiu_32 scrie:are cineva aceasta mulineta? ce parere aveti despre ea.
toate review-urile de pe cabelas sunt numa bune,dar voiam sa stiu parerea cuiva d epe la noi care s-a jucat cu ea

O am eu. De cand am cumparat-o ,Stella sta cuminte in husa ei. Jur
There's enough religion in the world to make men hate each other, but not enough to make them love.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 13 Mai 2014, 23:09

Am avut si eu un Smoke marimea 25.La prima vedere este foarte inchegata si solida si asa este doar ca dupa un pescuit in ploaie usoara galetul a inceput sa scartaie.

Are jocuri mici dar nu este destul de puternica si are niste fercari ciudate.

Nu mi-a placut nici cum asaza firul conic spre spate. O mulineta solida si usoara care m-a dezamagit in mai multe aspecte.

In aceesi clasa de pret poti sa gasesti modele de la Shimano sau Daiwa care sunt mai bune pentru pescuit, sau daca vrei altceva recomand Abu(SX 20 ai si tambur de rezerva).
As vrea sa existe si alte variante la Shimano si Daiwa pentru ca si aici sunt modele cu anumite compromisuri, mai ales Daiwa are undele modele cu niste solutii constructive discutabile in clasa medie.

Cristian M
junior
junior

Mesaj de Cristian M » 13 Mai 2014, 23:27

cristian.ene scrie:Am avut si eu un Smoke marimea 25.La prima vedere este foarte inchegata si solida si asa este doar ca dupa un pescuit in ploaie usoara galetul a inceput sa scartaie.

Are jocuri mici dar nu este destul de puternica si are niste fercari ciudate.

Nu mi-a placut nici cum asaza firul conic spre spate. O mulineta solida si usoara care m-a dezamagit in mai multe aspecte.

In aceesi clasa de pret poti sa gasesti modele de la Shimano sau Daiwa care sunt mai bune pentru pescuit, sau daca vrei altceva recomand Abu(SX 20 ai si tambur de rezerva).
As vrea sa existe si alte variante la Shimano si Daiwa pentru ca si aici sunt modele cu anumite compromisuri, mai ales Daiwa are undele modele cu niste solutii constructive discutabile in clasa medie.

Sa fie ghinion ? Eu personal am una de mai bine de un an si nu scartaie , nu aseaza firul prost si nici nu freaca absolut nimic. S-a descurcat cu brio la un crap de 14 kg luat de cocoasa , cateva zeci de stiuci de peste 5 kg si chiar un mini scuter tras la mal. Undeva la 50-60 de partide, prin UK,loc in care ploua cam de 2 ori pe zi . :)
Exact in acest moment o studiam si merge PERFECT. Nu am deloc interese in a-i face reclama. Sunt doar multumit de ea . Chiar foarte
PS - are ZERO jocuri !
There's enough religion in the world to make men hate each other, but not enough to make them love.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 13 Mai 2014, 23:58

Poate sa fie ghinion , chestia cu asezatul firului m-a deranjat mult, altfel o mulineta fara jocuri dar nu este suficient.

Am un Rarenium CI4 2500 si Soare PGS 2000 si nu am ce sa le reprosez, si nici nu sunt prea scumpe. Am ales Shimano pentru modul in care aseaza firul sistemul lor fara sfarsit si PGS pentru raportul mic si rotorul CI4+ fara inertie. Pescuiesc doar cu fire subtiri si conteza mult cum pleaca firul de pe tambur.

Comborile pe care le folosesc dedicate pescuitului pe lac la salau au intre 270 si 320g pentru lansete din clasa ML-MH, asa ca nu m-as intoarece la mulinete mai grele din aluminiu decat pentru aplicatii unde mulinetele CI4 si Zaion nu au ce sa caute.

Urmatoarea va fi probabil o Daiwa care te conecteza cel mai bine la naluca pentru ca are sitemul de asezare al firului mai simplu , rotorul usor Zaion si direct si raportul de 4,8:1.
Am incercat si alte firme decat cele 2 si doar Ryobi si Abu au certe calitati in pescuit dar tot sunt la distanta cand e vorba de un pescuit de finete. Pentru aplicatii de forta unde nu conteza asa de mult conecarea la jiguri usoare as pescui si cu Ryobi sau Abu.

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 14 Mai 2014, 21:59

@ andreiu_32

De spining sau de baitcast?

Scrie răspuns